EUR: 310,13 Ft
CHF: 267,57 Ft
2017. szeptember 21., csütörtök
Máté, Mirella

Egyéb XVI.kerület

Válassz hangszert és jelentkezz!

piano-78492_1920Felvételi meghallgatást tart a kerületi Rácz Aladár Zeneiskola május 6-án, pénteken és június 10-én, pénteken 14 és 18 óra között a Táncsics utca 7.-ben.

A felvételinél előnyt jelent, ha zenei előképzőbe járt már a növendék és konkrét elképzelése van arról, hogy milyen hangszeren szeretne tanulni. A felvételin vizsgálják a tanulók ritmusérzékét, hallását, illetve bizonyos hangszerekre való alkalmasságát, például fúvós hangszereknél fontos a végleges fogazat.

A hangszeres órák egyéni oktatásos, kétszer harmincperces tanórákon zajlanak. A választott hangszer mellett kötelező a szolfézs tanulása is heti 2-szer 45 percben. Választható hangszerek: zongora, dzsesszzongora, klasszikus szintetizátor, hegedű, cselló, nagybőgő, furulya, fuvola, oboa, klarinét, szaxofon, fagott, trombita, harsona, kürt, baritonkürt, tuba, ütőhangszerek, citera, cimbalom, gitár, népi furulya. Emellett magánének, népi ének, zenei előképző és grafika tanszakokra lehet jelentkezni.

Kapcsolódó Cikkek

  • 710 milliót költhetnek épületek és udvarok felújítására

    710 milliót költhetnek épületek és udvarok felújítására

    A sajókazai Radvánszky-kastélyban igazgatói értekezlettel egybekötött tanévnyitót tartottak, ahol jelentős mértékű fejlesztéseket jelentettek be. A rendezvényen Demeter Zoltán országgyűlési képviselő, az Országgyűlés Kulturális Bizottságának tagja elmondta, hogy a kormány 2010-től 2017-ig 572 milliárd forinttal költött többet oktatási célokra, mint a korábbi kormányok.

  • Országos íjászverseny volt Sötétvölgyben

    Országos íjászverseny volt Sötétvölgyben

    Az idén már második alkalommal rendezte meg a Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság az Alisca Katasztrófavédelmi Országos Íjászversenyt a Szekszárdhoz közeli Sötétvölgyben, ahol a katasztrófavédelem mellett a rendőrségtől, a büntetés-végrehajtástól, a vízügytől és az országgyűlési őrségtől is érkeztek versenyzők.