EUR: 307,50 Ft
CHF: 282,97 Ft
2017. május 28., vasárnap
Emil, Csanád

Egyéb XVI.kerület

Válassz hangszert és jelentkezz!

piano-78492_1920Felvételi meghallgatást tart a kerületi Rácz Aladár Zeneiskola május 6-án, pénteken és június 10-én, pénteken 14 és 18 óra között a Táncsics utca 7.-ben.

A felvételinél előnyt jelent, ha zenei előképzőbe járt már a növendék és konkrét elképzelése van arról, hogy milyen hangszeren szeretne tanulni. A felvételin vizsgálják a tanulók ritmusérzékét, hallását, illetve bizonyos hangszerekre való alkalmasságát, például fúvós hangszereknél fontos a végleges fogazat.

A hangszeres órák egyéni oktatásos, kétszer harmincperces tanórákon zajlanak. A választott hangszer mellett kötelező a szolfézs tanulása is heti 2-szer 45 percben. Választható hangszerek: zongora, dzsesszzongora, klasszikus szintetizátor, hegedű, cselló, nagybőgő, furulya, fuvola, oboa, klarinét, szaxofon, fagott, trombita, harsona, kürt, baritonkürt, tuba, ütőhangszerek, citera, cimbalom, gitár, népi furulya. Emellett magánének, népi ének, zenei előképző és grafika tanszakokra lehet jelentkezni.

Kapcsolódó Cikkek

  • Kétmillió forint a jövő feltalálóinak és tudósainak

    Kétmillió forint a jövő feltalálóinak és tudósainak

    A 26. Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Verseny legjobb, legtehetségesebb fiatal feltalálóinak és tudósainak 10 díjat, 2 különdíjat és a díjakkal járó közel kétmillió forint ösztöndíjat osztott ki a versenyt szervező Magyar Innovációs Szövetség a május 24-i eredményhirdetésen.

  • Tisztább lett a tér

    Tisztább lett a tér

    Olvasónk jelezte, a Szabadmájus téren tavaly nyártól idén tavaszig szemétkupacok rondították a környezetet. Megkeresésünkre az önkormányzat arról tájékoztatta lapunkat, tudnak a jelenségről, miszerint újra és újra oda hordják a hulladékot, ahol nap mint nap gyerekek játszanak.