EUR: 307,50 Ft
CHF: 282,97 Ft
2017. május 27., szombat
Hella

Egyéb IX.kerület

Versmaraton a Pinceszínházban

Kiválasztotta a zsűri azt a tíz alkotást, amely részt vehet az idei Versmaraton HangHordozók című énekmondó verseny döntőjében április 3-án a Pinceszínházban. A Versmaratont szervező Magyar Napló Kiadó MTI-hez eljuttatott közleménye szerint a megmérettetésre 67 kortárs költemény megzenésítésével pályáztak. A döntősöket a Harcsa Veronika énekesből, Csík János népzenészből, Dinnyés József zeneszerzőből és előadóművészből, Stifner Gábor rádiós szerkesztőből és Farkas Tiborból, a K11 Művészeti és Kulturális Központ művészeti vezetőjéből álló szakmai zsűri választotta ki.

pinceszínház

fotó:facebook

A HangHordozók elnevezésű, 450 ezer forint összdíjazású verseny az immár hatodik alkalommal megszervezett Versmaraton egyik újdonsága, amely a Kárpát-medence legnagyobb költészet napi rendezvénysorozataként a kortárs irodalom népszerűsítését tűzte ki célul.

Kapcsolódó Cikkek

  • Kétmillió forint a jövő feltalálóinak és tudósainak

    Kétmillió forint a jövő feltalálóinak és tudósainak

    A 26. Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Verseny legjobb, legtehetségesebb fiatal feltalálóinak és tudósainak 10 díjat, 2 különdíjat és a díjakkal járó közel kétmillió forint ösztöndíjat osztott ki a versenyt szervező Magyar Innovációs Szövetség a május 24-i eredményhirdetésen.

  • Tisztább lett a tér

    Tisztább lett a tér

    Olvasónk jelezte, a Szabadmájus téren tavaly nyártól idén tavaszig szemétkupacok rondították a környezetet. Megkeresésünkre az önkormányzat arról tájékoztatta lapunkat, tudnak a jelenségről, miszerint újra és újra oda hordják a hulladékot, ahol nap mint nap gyerekek játszanak.