EUR: 307,48 Ft
CHF: 265,92 Ft
2017. október 19., csütörtök
Nándor

Sport

Víz alatti hoki Eb lesz Magyarországon

A búvársportok világszervezete (CMAS) Magyarországnak ítélte a 2017-es víz alatti hoki Európa-bajnokság rendezési jogát.

A nem olimpiai sportágak kommunikációs csapatának pénteki tájékoztatása szerint a kontinensviadalra jövő augusztus 12. és 20. között kerül sor.

A hazai szövetség 2013-ban Egerben rendezte meg a sportág világbajnokságát, amelyen akkor 17 ország 68 csapata vett részt. A 2017-es Eb-n várhatóan 18-20 ország 40-45 együttese csap majd össze, Magyarországot négy csapat képviseli majd.

“Remek lehetőség lesz az Eb, amelynek rendezését azért is nyerhettük el, mert külföldön látják, hogy a magyar víz alatti hoki egyre jobban fejlődik” – idézte Cserkúthy András, a Magyar Búvár Szakszövetség víz alatti hoki szakbizottságának elnökét a közlemény.

Cserkúthy hozzátette, szeretnék minél népszerűbbé tenni a sportágat Magyarországon, az Eb-n pedig akár érmet is szerezhetnek a hazaiak: “Másfél éves felkészülési tervünk van, többfordulós válogatási rendszerrel, és bár nincs nagy merítési lehetőségünk, a játékosaink kifejezetten jónak számítanak.”

A víz alatti hokit eredetileg 1954-ben találták ki azzal a céllal, hogy a búvárokat a téli hónapokban is edzésben tartsák, amikor a tenger vize túl hideg a merüléshez. A sportágat ma 25×15 méteres, legalább két méter mély medence alján játsszák. A tízfős csapatok – hat aktív játékos, négy csere – kétszer 15 perces meccseken mérik össze tudásukat. A játékosok uszonnyal, maszkkal és légzőcsővel vannak felszerelve, és céljuk, hogy a másfél kilós, műanyaggal bevont ólomkorongot ütőjükkel az ellenfél kapujába juttassák.

Kapcsolódó Cikkek

  • Ilyen volt a Storck-éra

    Ilyen volt a Storck-éra

    Közös megegyezéssel szerződést bontott a Magyar Labdarúgó Szövetség és Bernd Storck, szövetségi kapitány. A német szakember a szövetségi kapitányi és a sportigazgatói posztról is távozott. Az MLSZ döntése egyáltalán nem meglepő, hiszen nem tudta meglovagolni a tavalyi Európa bajnokságon elért szép eredmények hullámait, illetve a jövő évi világbajnokságra sem sikerült kijuttatnia a csapatot.

  • Büszkék vagyunk rád, Zsuzsi!

    Büszkék vagyunk rád, Zsuzsi!

    A hétvégi 32. SPAR Budapest Maraton Fesztivál – V4 Futóhétvégén egészen pontosan 31920 futót regisztráltak, azaz messze megdőlt a korábbi nevezési rekord, mely akkor kicsivel haladta meg a harminc ezret!