EUR: 307,81 Ft
CHF: 267,34 Ft
2017. október 15., vasárnap
Teréz

Egyéb XIX.kerület

Wekerlei költő a kaszinóban

Juhos-Kiss János wekerlei író-költő lesz a vendége a Kispesti Társaskör költészetnapi ünnepségének a Kispesti Kaszinóban. A helyi költő József Attila költészetéből, illetve saját, Piros pipacs a vágy című, nyolcadik kötetéből ad elő április 7-én 17 órakor a Kispesti Kaszinóban (XIX., Fő utca 42.).
juhos-kissJuhos-Kiss János a Mezőségből származik, de huszonkilenc évesen úgy döntött, Magyarországon telepedik le. Jelenleg a Wekerle-telepen él, ahol számos verset és novellát írt az elmúlt évtizedekben.
– Egy orvosi műhiba következtében Budapestre jöttem kezelésre 1988 tavaszán, és itt maradtam – elevenítette fel a költözést Juhos-Kiss a Kispest.Infónak. – Felvételiztem tanár szakra, el is végeztem, most pedig itt tanítok. Tizenkilenc éve élek Wekerlén, több verset is írtam a kerületről, a Templom tér versem is Kispestről szól. Hajnalka, a feleségem az Erkel Ferenc Általános Iskolában tanít, kisfiam, Csaba is oda jár.
A Magyar Költészet Napját József Attila születésnapján, április 11-én ünneplik Magyarországon.

Kapcsolódó Cikkek

  • Cukiskodó néppártosodás erős cigányozással

    Cukiskodó néppártosodás erős cigányozással

    Amíg Vona Gábor minden idegszálával a néppártosodást erőlteti folyamatos cukiskodással és kutyasimogatással, addig a hátországban tombol a rasszizmus. Másképpen ezt nem lehet értelmezni, amikor sportolókat származásuk miatt Harkály Herkules vagy Rácz Vinetu Izidor néven emlegetnek, aláznak meg jobbikos ózdi városvezetők.