EUR: 306,91 Ft
CHF: 281,74 Ft
2017. május 26., péntek
Evelin, Fülöp

Egyéb XIX.kerület

Wekerlei költő a kaszinóban

Juhos-Kiss János wekerlei író-költő lesz a vendége a Kispesti Társaskör költészetnapi ünnepségének a Kispesti Kaszinóban. A helyi költő József Attila költészetéből, illetve saját, Piros pipacs a vágy című, nyolcadik kötetéből ad elő április 7-én 17 órakor a Kispesti Kaszinóban (XIX., Fő utca 42.).
juhos-kissJuhos-Kiss János a Mezőségből származik, de huszonkilenc évesen úgy döntött, Magyarországon telepedik le. Jelenleg a Wekerle-telepen él, ahol számos verset és novellát írt az elmúlt évtizedekben.
– Egy orvosi műhiba következtében Budapestre jöttem kezelésre 1988 tavaszán, és itt maradtam – elevenítette fel a költözést Juhos-Kiss a Kispest.Infónak. – Felvételiztem tanár szakra, el is végeztem, most pedig itt tanítok. Tizenkilenc éve élek Wekerlén, több verset is írtam a kerületről, a Templom tér versem is Kispestről szól. Hajnalka, a feleségem az Erkel Ferenc Általános Iskolában tanít, kisfiam, Csaba is oda jár.
A Magyar Költészet Napját József Attila születésnapján, április 11-én ünneplik Magyarországon.

Kapcsolódó Cikkek

 • Kétmillió forint a jövő feltalálóinak és tudósainak

  Kétmillió forint a jövő feltalálóinak és tudósainak

  A 26. Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Verseny legjobb, legtehetségesebb fiatal feltalálóinak és tudósainak 10 díjat, 2 különdíjat és a díjakkal járó közel kétmillió forint ösztöndíjat osztott ki a versenyt szervező Magyar Innovációs Szövetség a május 24-i eredményhirdetésen.

 • Tisztább lett a tér

  Tisztább lett a tér

  Olvasónk jelezte, a Szabadmájus téren tavaly nyártól idén tavaszig szemétkupacok rondították a környezetet. Megkeresésünkre az önkormányzat arról tájékoztatta lapunkat, tudnak a jelenségről, miszerint újra és újra oda hordják a hulladékot, ahol nap mint nap gyerekek játszanak.

 • Bombák földjén lakunk?

  Bombák földjén lakunk?

  Több száz házat kellett kiüríteni a kerületben, amikor a Csömöri út 101. számnál zajló építkezés közben találtak egy 50 kilogrammos, szovjet gyártmányú, FAB–50-es típusú rombolóbombát.