EUR: 312,37 Ft
CHF: 260,90 Ft
2018. április 24., kedd
György

Egyéb XIX.kerület

Wekerlei költő a kaszinóban

Juhos-Kiss János wekerlei író-költő lesz a vendége a Kispesti Társaskör költészetnapi ünnepségének a Kispesti Kaszinóban. A helyi költő József Attila költészetéből, illetve saját, Piros pipacs a vágy című, nyolcadik kötetéből ad elő április 7-én 17 órakor a Kispesti Kaszinóban (XIX., Fő utca 42.).
juhos-kissJuhos-Kiss János a Mezőségből származik, de huszonkilenc évesen úgy döntött, Magyarországon telepedik le. Jelenleg a Wekerle-telepen él, ahol számos verset és novellát írt az elmúlt évtizedekben.
– Egy orvosi műhiba következtében Budapestre jöttem kezelésre 1988 tavaszán, és itt maradtam – elevenítette fel a költözést Juhos-Kiss a Kispest.Infónak. – Felvételiztem tanár szakra, el is végeztem, most pedig itt tanítok. Tizenkilenc éve élek Wekerlén, több verset is írtam a kerületről, a Templom tér versem is Kispestről szól. Hajnalka, a feleségem az Erkel Ferenc Általános Iskolában tanít, kisfiam, Csaba is oda jár.
A Magyar Költészet Napját József Attila születésnapján, április 11-én ünneplik Magyarországon.

Kapcsolódó Cikkek

 • Helyreigazítás

  A “Sorra hódolnak be az LMP emberei Simicskának” című cikkünkben valótlanul állítottuk…

 • A szelfi mindig szép, a szelfi mindig vidám…

  A szelfi mindig szép, a szelfi mindig vidám…

  Szegedről indult Tóth Tamás Sándor tanítóképzős hallgató fotókiállítása, amely a szelfik – azaz önportrék – mögötti valóságot mutatja meg, ezzel felhívva a figyelmet a minket körülvevő társadalmi problémákra, amelyekről sok esetben, akarva vagy akaratlanul, de nem veszünk tudomást.

 • Tovább tart a jó széria

  Tovább tart a jó széria

  A férfi kosár- és vízilabda bajnokságokban már a középszakasz zajlik, és ahogy azt a korábbi években megszokhattunk, a Szolnoki Olaj és a Szolnoki Dózsa-Közgép is a felsőházban érdekelt.