2018. április 25., szerda
Márk

Belföld

A 444 és Soros kalandjai, amiről valamiért nem beszélnek

Érdekes dolgokra világított rá a Mandiner a Kreatívban megjelent, erősen alákérdezős Uj Péter interjúval kapcsolatban.

A 444 főszerkesztője a portál születésnapja alkalmából adott interjút a Kreatívnak. A három éve indult lap alapítójával készült beszélgetést a Mandiner szerint akár a köztévé is készíthette volna tetszőleges Fidesz-politikussal – vagy a fénykorát élő Nap-kelte az MSZP vagy az SZDSZ bármely jeles képviselőjével.


Olyan kemény kérdésekkel bombázták a főszerkesztőt, mint a “Melyik anyagokra vagy a legbüszkébb az elmúlt három évből?” vagy “A 444 megváltoztatta a tartalomelőállítási szokásokat?”

Elhangzott azonban egy kérdés, a 444 pénzügyi hátterére vonatkozóan, melyre a főszerkesztő kitérően reagált, a kellemetlenebb részére pedig nem is válaszolt. Ez felveti a a kérdést, hogy miért szégyen, ha ugyanaz a Soros-alap az egyik tulajdonosunk, mint a Magyar Narancsnak? Emellett azt is, hogy mióta rendelkeznek jótékonysági státusszal az amerikai befalapok és miért nem szembesítette mindezzel a baráti sajtó az elmúlt két évben a rendkívül magas erkölcsiségű 444-et?

További részletek a 444 tulajdonosi hátteréről a Mandineren olvashatóak!

Kapcsolódó Cikkek

 • Így hamisít Soros György blogja

  Így hamisít Soros György blogja

  A 444-nek úgy néz ki még a lejáratás sem megy rendesen, egy súlyosan beteg lány felhasználásával próbálták meg lejáratni az Origo-t.

 • Gál Kinga: Az EP menekültügyi eljárásra vonatkozó rendelettervezete veszélyezteti a déli határzár működését

  Gál Kinga: Az EP menekültügyi eljárásra vonatkozó rendelettervezete veszélyezteti a déli határzár működését

  Az Európai Parlament (EP) belügyi, állampolgári jogi és igazságügyi bizottságának (LIBE) szerdán bemutatott jogszabálytervezete egységesítené és kötelezővé tenné a menekültügyi eljárás lefolytatását az unió valamennyi tagállamában, amivel lehetetlenné tenné a menekültügyi eljárás tranzitzónákban történő lefolytatását, ezáltal jogilag veszélyeztetné a déli határzár működését – jelentette ki Gál Kinga fideszes EP-képviselő az MTI-hez eljuttatott közleményében szerdán.

 • Netanjahu levele Orbánnak: Partnerségünk a következő években erősödni fog

  Netanjahu levele Orbánnak: Partnerségünk a következő években erősödni fog

  Köszönetet mondott Izrael iránti állhatatos barátságáért és az elmúlt években kialakított szoros szövetségesi kapcsolatért Orbán Viktornak írt válaszlevelében Benjamin Netanjahu izraeli miniszterelnök, és sok sikert kívánt magyar kollégája újabb kormányzati ciklusára – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke szerdán.