EUR: 307,77 Ft
CHF: 282,42 Ft
2017. május 30., kedd
Janka, Zsanett

Belföld

A felminősítéssel csökkennek a finanszírozási költségek

A Fitch Ratings felminősítésének legfontosabb hatását elsősorban a finanszírozási költségek csökkenésében várja Hornung Ágnes, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) pénzügyekért felelős államtitkára.

Az M1 aktuális csatornán hétfőn az államtitkár hangsúlyozta, a befektetők köre megváltozik, ha a háromból minimum két hitelminősítőnél a befektetésre ajánlott kategóriába kerül az ország. Szélesedik a befektetői kör, jobb kondíciókkal lehet az államadósság finanszírozását megvalósítani, ezzel csökkenhetnek a költségek – közölte.

Hozzátette, a felminősítés a forint árfolyamát is erősítette.

A Fitch Ratings nemzetközi hitelminősítő döntésének okai közül az államtitkár kiemelte a folyamatosan csökkenő államadósságot, az alacsony hiánycélt, a kedvező adóbevételeket, illetve külső mutatókat, valamint a bankszektor pozitív helyzetét.

Kapcsolódó Cikkek

 • Fekete-Győr András: provokációból jeles

  Fekete-Győr András: provokációból jeles

  Fénylő üstökösként robbantak a hazai politikai életbe, de a választók előtt “sötét lovak” a Momentum Mozgalom – most már bejegyzett párt – ifjú vezetői. Sorozatunkban bemutatjuk a Momentum valódi arcait, akik fiatalságuk ellenére is őriznek már csontvázakat szekrényeikben.

 • Szijjártó: Terroristát menteget az Európai Parlament

  Szijjártó: Terroristát menteget az Európai Parlament

  Nemzetközi szervezeteknél tiltakozik a magyar kormány, mert elfogadhatatlannak és tűrhetetlennek tartja, hogy az Európai Parlament (EP) Magyarországot támadó határozatában egy terrorizmus miatt elítélt embert menteget – közölte tegnap Szijjártó Péter külügyminiszter.

 • Magyarország ellenzi az illegális migrációra vonatkozó jogi keretek fellazítását

  Magyarország ellenzi az illegális migrációra vonatkozó jogi keretek fellazítását

  Magyarország következetesesen ellenez minden olyan kísérletet, amely megpróbálja fellazítani a létező jogi kereteket, különösen az illegális migráció tekintetében, és ellene van minden olyan próbálkozásnak is, amely megpróbálja átértelmezni a létező szabályokat – mondta Kovács Zoltán kormányszóvivő az MTI-nek nyilatkozva a bécsi magyar nagykövetségen hétfőn tartott háttérbeszélgetést követően.