EUR: 305,15 Ft
CHF: 270,96 Ft
2017. július 28., péntek
Szabolcs

Belföld

A felminősítéssel csökkennek a finanszírozási költségek

A Fitch Ratings felminősítésének legfontosabb hatását elsősorban a finanszírozási költségek csökkenésében várja Hornung Ágnes, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) pénzügyekért felelős államtitkára.

Az M1 aktuális csatornán hétfőn az államtitkár hangsúlyozta, a befektetők köre megváltozik, ha a háromból minimum két hitelminősítőnél a befektetésre ajánlott kategóriába kerül az ország. Szélesedik a befektetői kör, jobb kondíciókkal lehet az államadósság finanszírozását megvalósítani, ezzel csökkenhetnek a költségek – közölte.

Hozzátette, a felminősítés a forint árfolyamát is erősítette.

A Fitch Ratings nemzetközi hitelminősítő döntésének okai közül az államtitkár kiemelte a folyamatosan csökkenő államadósságot, az alacsony hiánycélt, a kedvező adóbevételeket, illetve külső mutatókat, valamint a bankszektor pozitív helyzetét.

Kapcsolódó Cikkek

  • Soros pénzén utazgat a Simicska-féle Index

    Soros pénzén utazgat a Simicska-féle Index

    Felettébb érdekes beszélgetésre bukkant a Facebookon az Origo. A lap szerint Soros György alapítványától, az OSIFE-től kap pénzt a jobbikos Simicska Lajos újságja, az Index egyik riportere, hogy emberi történeteket szállítson a közel-keleti állapotokról.

  • Durva háború az MSZP-ben

    Durva háború az MSZP-ben

    Háborút robbantott ki Botka László az MSZP-ben azzal, hogy leárulózta Molnár Zsoltot, a párt elnökségi tagját, aki most keményen visszaszólt, pártállami időket idéző vádaskodásnak nevezve a a miniszterelnök-jelölt szavait.