EUR: 307,71 Ft
CHF: 282,28 Ft
2017. május 26., péntek
Evelin, Fülöp

Egyéb XV.kerület XVI.kerület

A férj, aki férjhez adja a feleségét

Az Éless-Szín legújabb bemutatója a csömöri Petőfi Sándor Művelődési házban egy kevésbé ismert Heltai-vígjáték. Az Édes teher című darabban a házaspár éppen válni készül, de rendhagyó módon: a férj előbb egy tisztességes új férjet keres nejének. Nehezített pályán dolgozik, hiszen az anyós, a pumpoló rokon, az egykori vetélytárs, a kártyás utódjelölt, a cserfes szolgáló, egy dizőz, egy zeneszerző és egy szövegíró is keresztezi az útját.

Heltai nem sokat teketóriázik, rögtön belevág a történet közepébe: Mari (Valler Gabriella), a szobalány éppen azt magyarázza az Amerikából hazatért Szerencs Gyuszinak (Urmai Gábor), hogy gazdái eladják az egész berendezést. Gyuszi rájön, hogy egykori vetélytársa otthonában jár, aki lecsapta a kezéről szerelmét. Nem tud azonban angolosan távozni, mert a betoppanó házigazda, Kékei Tamás (Mesterházy Gyula) felismeri és szívélyesen köszönti.

ÉLESS-SZÍN Heltai Jenő: Az édes teher Csömör ( Fotó: Sáfár Tibor)

Kartács Sándor (Heller Tamás), Babér Böske (Kondákor Zsófi) és Pákh Olivér (Bodor Géza), a fergeteges trió
(Fotó: Sáfár Tibor)

Tamás éppen válófélben van feleségétől, Lenkétől (Nyertes Zsuzsa), aki csak akkor hajlandó elválni, ha előbb megvan az új férjjelölt. A keresésbe az anyós (Géczy Dorottya) és a léhűtő rokon (Tóth Roland) is besegít. Az egyetlen potenciális jelölt a nagy kártyás Pakrácz Tóni (Éless Béla), Tamás barátja, de neki esze ágában sincs nősülni, csak tisztességtelen ajánlatot tesz Lenkének. Eközben betoppan egy fura trió: az író Kartács (Heller Tamás), a dizőz Babér Böske (Kondákor Zsófi) és a zeneszerző Pákh Olivér (Bodor Géza). A férjvadászat gyakorlatilag ettől kezdve kontrollálhatatlan, beindul a móka és garantált a szórakozás.

ÉLESS-SZÍN Heltai Jenő: Az édes teher Csömör ( Fotó: Sáfár Tibor)

A zongoránál a zeneszerző-dalszövegíró: Zsolnai Péter
Csömör
(Fotó: Sáfár Tibor)

ÉLESS-SZÍN Heltai Jenő: Az édes teher Csömör ( Fotó: Sáfár Tibor)

Marcsa (Valler Gabriella) és az egykori kérő, Gyuszi (Urmai Gábor)
(Fotó: Sáfár Tibor)

ÉLESS-SZÍN Heltai Jenő: Az édes teher Csömör ( Fotó: Sáfár Tibor)

Az anyós (Géczy Dorottya és a rokon (Tóth Roland) is beleszól a férjcserébe (Fotó: Sáfár Tibor) 

ÉLESS-SZÍN Heltai Jenő: Az édes teher Csömör ( Fotó: Sáfár Tibor)

Böske (Kondákor Zsófi) bárkit szívesen megcsókol (Fotó: Sáfár Tibor) 

Kapcsolódó Cikkek

 • Kétmillió forint a jövő feltalálóinak és tudósainak

  Kétmillió forint a jövő feltalálóinak és tudósainak

  A 26. Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Verseny legjobb, legtehetségesebb fiatal feltalálóinak és tudósainak 10 díjat, 2 különdíjat és a díjakkal járó közel kétmillió forint ösztöndíjat osztott ki a versenyt szervező Magyar Innovációs Szövetség a május 24-i eredményhirdetésen.

 • Tisztább lett a tér

  Tisztább lett a tér

  Olvasónk jelezte, a Szabadmájus téren tavaly nyártól idén tavaszig szemétkupacok rondították a környezetet. Megkeresésünkre az önkormányzat arról tájékoztatta lapunkat, tudnak a jelenségről, miszerint újra és újra oda hordják a hulladékot, ahol nap mint nap gyerekek játszanak.

 • Bombák földjén lakunk?

  Bombák földjén lakunk?

  Több száz házat kellett kiüríteni a kerületben, amikor a Csömöri út 101. számnál zajló építkezés közben találtak egy 50 kilogrammos, szovjet gyártmányú, FAB–50-es típusú rombolóbombát.