EUR: 310,25 Ft
CHF: 258,82 Ft
2018. április 19., csütörtök
Emma

Egyéb XV.kerület XVI.kerület

A férj, aki férjhez adja a feleségét

Az Éless-Szín legújabb bemutatója a csömöri Petőfi Sándor Művelődési házban egy kevésbé ismert Heltai-vígjáték. Az Édes teher című darabban a házaspár éppen válni készül, de rendhagyó módon: a férj előbb egy tisztességes új férjet keres nejének. Nehezített pályán dolgozik, hiszen az anyós, a pumpoló rokon, az egykori vetélytárs, a kártyás utódjelölt, a cserfes szolgáló, egy dizőz, egy zeneszerző és egy szövegíró is keresztezi az útját.

Heltai nem sokat teketóriázik, rögtön belevág a történet közepébe: Mari (Valler Gabriella), a szobalány éppen azt magyarázza az Amerikából hazatért Szerencs Gyuszinak (Urmai Gábor), hogy gazdái eladják az egész berendezést. Gyuszi rájön, hogy egykori vetélytársa otthonában jár, aki lecsapta a kezéről szerelmét. Nem tud azonban angolosan távozni, mert a betoppanó házigazda, Kékei Tamás (Mesterházy Gyula) felismeri és szívélyesen köszönti.


ÉLESS-SZÍN Heltai Jenő: Az édes teher Csömör ( Fotó: Sáfár Tibor)

Kartács Sándor (Heller Tamás), Babér Böske (Kondákor Zsófi) és Pákh Olivér (Bodor Géza), a fergeteges trió
(Fotó: Sáfár Tibor)

Tamás éppen válófélben van feleségétől, Lenkétől (Nyertes Zsuzsa), aki csak akkor hajlandó elválni, ha előbb megvan az új férjjelölt. A keresésbe az anyós (Géczy Dorottya) és a léhűtő rokon (Tóth Roland) is besegít. Az egyetlen potenciális jelölt a nagy kártyás Pakrácz Tóni (Éless Béla), Tamás barátja, de neki esze ágában sincs nősülni, csak tisztességtelen ajánlatot tesz Lenkének. Eközben betoppan egy fura trió: az író Kartács (Heller Tamás), a dizőz Babér Böske (Kondákor Zsófi) és a zeneszerző Pákh Olivér (Bodor Géza). A férjvadászat gyakorlatilag ettől kezdve kontrollálhatatlan, beindul a móka és garantált a szórakozás.

ÉLESS-SZÍN Heltai Jenő: Az édes teher Csömör ( Fotó: Sáfár Tibor)

A zongoránál a zeneszerző-dalszövegíró: Zsolnai Péter
Csömör
(Fotó: Sáfár Tibor)

ÉLESS-SZÍN Heltai Jenő: Az édes teher Csömör ( Fotó: Sáfár Tibor)

Marcsa (Valler Gabriella) és az egykori kérő, Gyuszi (Urmai Gábor)
(Fotó: Sáfár Tibor)

ÉLESS-SZÍN Heltai Jenő: Az édes teher Csömör ( Fotó: Sáfár Tibor)

Az anyós (Géczy Dorottya és a rokon (Tóth Roland) is beleszól a férjcserébe (Fotó: Sáfár Tibor) 

ÉLESS-SZÍN Heltai Jenő: Az édes teher Csömör ( Fotó: Sáfár Tibor)

Böske (Kondákor Zsófi) bárkit szívesen megcsókol (Fotó: Sáfár Tibor) 

Kapcsolódó Cikkek

 • Egy sorozatról neveztek el egy planktont

  Egy sorozatról neveztek el egy planktont

  Először nevezetek el fajt egy tévéműsorról: a BBC A kék bolygó című sorozatáról kapta a nevét az óceán “lüktető szíveként” is emlegetett planktonok egyik faja.

 • Mentősökre támadt egy férfi Miskolcon

  Mentősökre támadt egy férfi Miskolcon

  Mentősre támadt egy 26 éves férfi Miskolcon, közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette és súlyos testi sértés miatt emelt vádat ellene a Miskolci Járási és Nyomozó Ügyészség – közölte a vádhatóság az MTI-vel kedden.

 • Hétvégén is marad a jó idő

  Hétvégén is marad a jó idő

  Helyenként eső, zápor, esetleg zivatar is lehet, de emellett sok lesz a napsütés, napközben többfelé 20-25 fokos maximumok várhatók – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos középtávú előrejelzéséből, melyet csütörtökön juttatott el az MTI-nek.