2018. április 21., szombat
Konrád

Egyéb Tatabánya

A honvédelem előtt tisztelegtek a képzőművészek

Negyven festménnyel tisztelegtek a magyar honvédelem napja előtt a Bányász Képzőművész Kör tagjai a Jászai Mari Színház, Népház emeleti folyosógalériáján. A 69 éve működő közösség a Honvéd Kulturális Egyesület Képzőművészeti Tagozatával közös tárlatával azt a célt tűzte ki maga elé, hogy elősegítse a honvédség társadalmi elfogadottságát. A kör számára azért is fontos ez, mert ezer szállal kötődik a Honvéd Kulturális Egyesülethez.

11

– Tagjaink mintegy fele az egyesületben is tevékenykedik – mondta el köszöntőjében Rochlitz György, a Bányász Képzőművész Kör vezetője. – Fontosnak tartottuk, hogy tisztelegjünk a magyar honvédelem napja előtt, hiszen katonáinkra mindig is nehéz és fontos feladat, a haza védelme hárult.


Huszonkét művész negyven alkotása kapott helyet a tárlaton, zömében a nyári alkotótáborokban készült alkotások. A műveket nem először mutatták be, korábban már Szentendrén nyílt egy tárlat ugyanezekből az alkotásokból.

A tárlat egy hónapig látható a Jászai Mari Színház, Népház harmadik emeleti folyosógalériáján.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Egy sorozatról neveztek el egy planktont

  Egy sorozatról neveztek el egy planktont

  Először nevezetek el fajt egy tévéműsorról: a BBC A kék bolygó című sorozatáról kapta a nevét az óceán “lüktető szíveként” is emlegetett planktonok egyik faja.

 • Mentősökre támadt egy férfi Miskolcon

  Mentősökre támadt egy férfi Miskolcon

  Mentősre támadt egy 26 éves férfi Miskolcon, közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette és súlyos testi sértés miatt emelt vádat ellene a Miskolci Járási és Nyomozó Ügyészség – közölte a vádhatóság az MTI-vel kedden.

 • Hétvégén is marad a jó idő

  Hétvégén is marad a jó idő

  Helyenként eső, zápor, esetleg zivatar is lehet, de emellett sok lesz a napsütés, napközben többfelé 20-25 fokos maximumok várhatók – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos középtávú előrejelzéséből, melyet csütörtökön juttatott el az MTI-nek.