EUR: 325,86 Ft
CHF: 282,43 Ft
2018. június 25., hétfő
Vilmos

Egyéb Tatabánya

A honvédelem előtt tisztelegtek a képzőművészek

Negyven festménnyel tisztelegtek a magyar honvédelem napja előtt a Bányász Képzőművész Kör tagjai a Jászai Mari Színház, Népház emeleti folyosógalériáján. A 69 éve működő közösség a Honvéd Kulturális Egyesület Képzőművészeti Tagozatával közös tárlatával azt a célt tűzte ki maga elé, hogy elősegítse a honvédség társadalmi elfogadottságát. A kör számára azért is fontos ez, mert ezer szállal kötődik a Honvéd Kulturális Egyesülethez.

11

– Tagjaink mintegy fele az egyesületben is tevékenykedik – mondta el köszöntőjében Rochlitz György, a Bányász Képzőművész Kör vezetője. – Fontosnak tartottuk, hogy tisztelegjünk a magyar honvédelem napja előtt, hiszen katonáinkra mindig is nehéz és fontos feladat, a haza védelme hárult.


Huszonkét művész negyven alkotása kapott helyet a tárlaton, zömében a nyári alkotótáborokban készült alkotások. A műveket nem először mutatták be, korábban már Szentendrén nyílt egy tárlat ugyanezekből az alkotásokból.

A tárlat egy hónapig látható a Jászai Mari Színház, Népház harmadik emeleti folyosógalériáján.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • 650 perc zene

  650 perc zene

  650 perc zenével tisztelegtek a 650 éves Kecskemét város előtt a kecskeméti szólisták és együttesek, akik a Máltai Szeretetszolgálat szervezésében a Nagytemplom ódon falait töltötték meg zenével a múlt szombaton reggeltől egészen estig.

 • Megújul a színház, uszoda épül

  Megújul a színház, uszoda épül

  A Petőfi Színház rekonstrukciója, az uszoda kivitelezése és a kerékpárutak fejlesztése várhatóan még ebben az évben startol, de jó ütemben halad a csomag többi eleme is.

 • Ne dobj mindent a kukába!

  Ne dobj mindent a kukába!

  Észre sem vesszük, de hétköznapi tevékenységeink során számtalanszor esünk abba a hibába, hogy egy-egy tárgyat, már feleslegessé váló használati eszközt a kukába dobunk, anélkül, hogy arra gondolnánk, mások számára az még hasznos lehet, vagy újragondolva adott esetben még saját magunk is újra tudnánk hasznosítani.