EUR: 307,50 Ft
CHF: 282,97 Ft
2017. május 28., vasárnap
Emil, Csanád

Egyéb Tatabánya

A honvédelem előtt tisztelegtek a képzőművészek

Negyven festménnyel tisztelegtek a magyar honvédelem napja előtt a Bányász Képzőművész Kör tagjai a Jászai Mari Színház, Népház emeleti folyosógalériáján. A 69 éve működő közösség a Honvéd Kulturális Egyesület Képzőművészeti Tagozatával közös tárlatával azt a célt tűzte ki maga elé, hogy elősegítse a honvédség társadalmi elfogadottságát. A kör számára azért is fontos ez, mert ezer szállal kötődik a Honvéd Kulturális Egyesülethez.

11

– Tagjaink mintegy fele az egyesületben is tevékenykedik – mondta el köszöntőjében Rochlitz György, a Bányász Képzőművész Kör vezetője. – Fontosnak tartottuk, hogy tisztelegjünk a magyar honvédelem napja előtt, hiszen katonáinkra mindig is nehéz és fontos feladat, a haza védelme hárult.

Huszonkét művész negyven alkotása kapott helyet a tárlaton, zömében a nyári alkotótáborokban készült alkotások. A műveket nem először mutatták be, korábban már Szentendrén nyílt egy tárlat ugyanezekből az alkotásokból.

A tárlat egy hónapig látható a Jászai Mari Színház, Népház harmadik emeleti folyosógalériáján.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

  • Kétmillió forint a jövő feltalálóinak és tudósainak

    Kétmillió forint a jövő feltalálóinak és tudósainak

    A 26. Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Verseny legjobb, legtehetségesebb fiatal feltalálóinak és tudósainak 10 díjat, 2 különdíjat és a díjakkal járó közel kétmillió forint ösztöndíjat osztott ki a versenyt szervező Magyar Innovációs Szövetség a május 24-i eredményhirdetésen.

  • Tisztább lett a tér

    Tisztább lett a tér

    Olvasónk jelezte, a Szabadmájus téren tavaly nyártól idén tavaszig szemétkupacok rondították a környezetet. Megkeresésünkre az önkormányzat arról tájékoztatta lapunkat, tudnak a jelenségről, miszerint újra és újra oda hordják a hulladékot, ahol nap mint nap gyerekek játszanak.