EUR: 307,85 Ft
CHF: 288,41 Ft
2017. február 23., csütörtök
Alfréd

Egyéb Tatabánya

A honvédelem előtt tisztelegtek a képzőművészek

Negyven festménnyel tisztelegtek a magyar honvédelem napja előtt a Bányász Képzőművész Kör tagjai a Jászai Mari Színház, Népház emeleti folyosógalériáján. A 69 éve működő közösség a Honvéd Kulturális Egyesület Képzőművészeti Tagozatával közös tárlatával azt a célt tűzte ki maga elé, hogy elősegítse a honvédség társadalmi elfogadottságát. A kör számára azért is fontos ez, mert ezer szállal kötődik a Honvéd Kulturális Egyesülethez.

11

– Tagjaink mintegy fele az egyesületben is tevékenykedik – mondta el köszöntőjében Rochlitz György, a Bányász Képzőművész Kör vezetője. – Fontosnak tartottuk, hogy tisztelegjünk a magyar honvédelem napja előtt, hiszen katonáinkra mindig is nehéz és fontos feladat, a haza védelme hárult.

Huszonkét művész negyven alkotása kapott helyet a tárlaton, zömében a nyári alkotótáborokban készült alkotások. A műveket nem először mutatták be, korábban már Szentendrén nyílt egy tárlat ugyanezekből az alkotásokból.

A tárlat egy hónapig látható a Jászai Mari Színház, Népház harmadik emeleti folyosógalériáján.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

  • Rendőrkézen a rongálók

    Rendőrkézen a rongálók

    Nem sokáig maradtak inkognitóban azok a bátor és erős fiatalok, akik letörtek egy darabot a szolnoki Kossuth téren álló gördeszkás fiú szobrából.

  • Csodák palotája lesz a megújuló Szépművészeti

    Csodák palotája lesz a megújuló Szépművészeti

    A következő év egyik kulturális szenzációja lesz a Szépművészeti Múzeum átadása, hiszen 2017-ben befejeződik az épület rekonstrukciója. A Liget Budapest Projekt keretében a három évig tartó munkálatok során megújul a II.