EUR: 324,46 Ft
CHF: 281,94 Ft
2018. június 19., kedd
Gyárfás

Egyéb XVIII.kerület

A kettesen kész, nyár végén cserélik az egyesen

Múlt pénteken befejeződtek a Budapest Airport 2-es futópályájának vadonatúj műszeres leszállítóberendezésének építési munkálatai, azóta ismét mindkét futópálya fogad és indít járatokat. A repülőtér tájékoztatása szerint a három hétig tartó lezárás alatt új műszeres leszállító rendszert telepítettek a Vecsés felé eső futópálya végéhez. A mostani tesztidőszakot követően júniusban élesedhet a rendszer, ha minden rendben halad. Nyár végén az 1-es futópálya Pestszentlőrinc felé eső végén is cserélik a leszállító rendszert.

Budapest, 2013. május 30. A Ryanair légitársaság Boeing 747-800-as típusú repülőgépe esőben száll le a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérre 2013. május 30-án. MTI Fotó: Földi Imre

Újra mindkét futópálya üzemel (MTI Fotó: Földi Imre

Kapcsolódó Cikkek

 • Gyermekprostitúció miatt tartóztattak le két férfit Miskolcon

  Gyermekprostitúció miatt tartóztattak le két férfit Miskolcon

  Gyermekprostitúció miatt helyezett előzetes letartóztatásba egy hónapra két férfit a Miskolci Járásbíróság. Egy 15 éves lányt kényszerítettek pénzért szexuális együttlétekre a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Ózdon és környékén – közölte Gyurán Ildikó, a Miskolci Törvényszék szóvivője az MTI-vel hétfőn.

 • Hoppá! Íme a sör jótékony hatásai

  Hoppá! Íme a sör jótékony hatásai

  Kánikula idején talán még a keserű nedűt kevésbé kedvelők is előszeretettel fogyasztanak el egy-egy korsó sört, amiről most kiderült, nemcsak remekül hidratál, de az egészségednek is jót tesz.

 • 75 éve írunk golyóstollal

  75 éve írunk golyóstollal

  Hetvenöt éve, 1943. június 10-én szabadalmaztatták Argentínában a magyar Bíró László József golyóstollát, amelyet a köznyelv angol nyelvterületen ma is biro pen, avagy röviden biro néven emleget.

 • Táborozást nyertek a betűfalók

  Táborozást nyertek a betűfalók

  Június elején tartották a Hahó, könyvtár(s)ak! című megyei olvasásnépszerűsítő játék szóbeli döntőjét, ahol kiderült, ki vehet részt a teljesen ingyenes, színes programokkal teli egyhetes táborban.