2018. március 19., hétfő
József, Bánk

Egyéb XVIII.kerület

A kettesen kész, nyár végén cserélik az egyesen

Múlt pénteken befejeződtek a Budapest Airport 2-es futópályájának vadonatúj műszeres leszállítóberendezésének építési munkálatai, azóta ismét mindkét futópálya fogad és indít járatokat. A repülőtér tájékoztatása szerint a három hétig tartó lezárás alatt új műszeres leszállító rendszert telepítettek a Vecsés felé eső futópálya végéhez. A mostani tesztidőszakot követően júniusban élesedhet a rendszer, ha minden rendben halad. Nyár végén az 1-es futópálya Pestszentlőrinc felé eső végén is cserélik a leszállító rendszert.

Budapest, 2013. május 30. A Ryanair légitársaság Boeing 747-800-as típusú repülőgépe esőben száll le a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérre 2013. május 30-án. MTI Fotó: Földi Imre

Újra mindkét futópálya üzemel (MTI Fotó: Földi Imre

Kapcsolódó Cikkek

  • Francia rekorder darab a csabai színpadon

    Francia rekorder darab a csabai színpadon

    Igazi világsiker premierjére készül a Békéscsabai Jókai Színház társulata. Bár a darabot csak április 6-tól láthatja a közönség, Seregi Zoltán színházigazgató már az évad kezdetekor ezt az előadást jelölte meg a talán legjobban várt alkotásként.

  • Kisdiákok nagy szavalása

    Kisdiákok nagy szavalása

    Harmincöt gyermek mérettette meg magát a kistérségi versmondóversenyen, amelyet már több éve a hódmezővásárhelyi Liszt Ferenc Ének-zenei Általános Iskola szervez meg.