2017. december 15., péntek
Valér

Egyéb XV.kerület

A lászlósok lettek a legjobbak

Katasztrófavédelmi Ifjúsági Verseny, állomások: polgári védelmi, tűzoltó, honvédelmi, közlekedésbiztonsági, egészségügyi, katasztrófavédelmi (Fotó: Keresztesi Balázs)

Összesen negyvenegy csapat, csaknem kétszáz diákja versenyzett
(Fotó: Keresztesi Balázs)

Negyvenegy csapat versengett a legjobbnak járó kupáért a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság ifjúsági versenyén. A középiskolások mezőnyében a kerületi László Gyula Gimnázium és Általános Iskola csapata nyert.

Az első helyezettek mérték össze tudásukat az országos katasztrófavédelmi ifjúsági versenyen a Városligetben. A főváros valamennyi kerületéből összesen negyvenegy csapat csaknem kétszáz diákja állt rajthoz. A legjobbnak járó serlegért általános és középiskolás diákok is versenghettek, akik hat állomáson mutathatták be rátermettségüket, ügyességüket. A feladatok között gyakorlati és elméleti feladványok is szerepeltek.


A versenyzőknek többek között puttonyfecskendővel kellett célba lőni, nyúlgátat építeni, illetve számot kellett adniuk a védőöltözetek felépítéséről, a veszélyesanyag-katalógus használatáról és lakosságvédelmi ismereteikről, az egészségügyi állomáson pedig be kellett mutatni a stabil oldalfekvés, az újraélesztés és a kötözés szakszerű módjait – adta hírül a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

A szabadidős állomásokon a diákok megismerkedhettek a Katasztrófavédelmi Mobil Labor gépjárművével, a Szent Flórián tűzoltóhajóval, továbbá a büntetés-végrehajtás, a rendőrség, a Terrorelhárítási Központ, az Országos Mentőszolgálat és a Fővárosi Vízművek installációival, de volt alpintechnikai állomás, továbbá bemutatkozott a Fővárosi Polgári Védelmi és Katasztrófavédelmi Szövetség, valamint a Rádiós Segélyhívó és Infokommunikációs Országos Egyesület is.

Kapcsolódó Cikkek

 • Csapadékos, hűvös lesz a hétvége időjárása

  Csapadékos, hűvös lesz a hétvége időjárása

  A hétvégén ismét csapadékosra fordul az idő: ónos eső, eső, de havazás is lehet. Emellett lehűlés várható, a kezdetben még 10 Celsius-fok körüli maximumok után a hét végén néhol már csak 1 fokig melegszik a levegő – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtökön az MTI-hez eljuttatott országos, középtávú előrejelzéséből.

 • Klímatudatossággal az élhetőbb környezetért

  Klímatudatossággal az élhetőbb környezetért

  November 30-án a Vármegyeházán tartották azt a zárókonferenciát, amelynek keretében bemutatták a Tolna megyei klímastratégiát. E stratégiában meghatározták a klímastratégiát érintő azon döntéseket, amelyek Tolna megye elkövetkező éveit, évtizedeit definiálják a klímatudatosság jegyében.

 • Szeretetakcióval a rászorulókért

  Szeretetakcióval a rászorulókért

  Debrecen a béke szigete – a Debreceni Karitatív Testület III. Karácsonyi Szeretetakcióján foglalta így össze a karácsonyi segítségnyújtás, adományozás és szeretet lényegét Széles Diána alpolgármester.