EUR: 307,42 Ft
CHF: 282,11 Ft
2017. május 26., péntek
Evelin, Fülöp

Egyéb XV.kerület

A lászlósok lettek a legjobbak

Katasztrófavédelmi Ifjúsági Verseny, állomások: polgári védelmi, tűzoltó, honvédelmi, közlekedésbiztonsági, egészségügyi, katasztrófavédelmi (Fotó: Keresztesi Balázs)

Összesen negyvenegy csapat, csaknem kétszáz diákja versenyzett
(Fotó: Keresztesi Balázs)

Negyvenegy csapat versengett a legjobbnak járó kupáért a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság ifjúsági versenyén. A középiskolások mezőnyében a kerületi László Gyula Gimnázium és Általános Iskola csapata nyert.

Az első helyezettek mérték össze tudásukat az országos katasztrófavédelmi ifjúsági versenyen a Városligetben. A főváros valamennyi kerületéből összesen negyvenegy csapat csaknem kétszáz diákja állt rajthoz. A legjobbnak járó serlegért általános és középiskolás diákok is versenghettek, akik hat állomáson mutathatták be rátermettségüket, ügyességüket. A feladatok között gyakorlati és elméleti feladványok is szerepeltek.

A versenyzőknek többek között puttonyfecskendővel kellett célba lőni, nyúlgátat építeni, illetve számot kellett adniuk a védőöltözetek felépítéséről, a veszélyesanyag-katalógus használatáról és lakosságvédelmi ismereteikről, az egészségügyi állomáson pedig be kellett mutatni a stabil oldalfekvés, az újraélesztés és a kötözés szakszerű módjait – adta hírül a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

A szabadidős állomásokon a diákok megismerkedhettek a Katasztrófavédelmi Mobil Labor gépjárművével, a Szent Flórián tűzoltóhajóval, továbbá a büntetés-végrehajtás, a rendőrség, a Terrorelhárítási Központ, az Országos Mentőszolgálat és a Fővárosi Vízművek installációival, de volt alpintechnikai állomás, továbbá bemutatkozott a Fővárosi Polgári Védelmi és Katasztrófavédelmi Szövetség, valamint a Rádiós Segélyhívó és Infokommunikációs Országos Egyesület is.

Kapcsolódó Cikkek

 • Kétmillió forint a jövő feltalálóinak és tudósainak

  Kétmillió forint a jövő feltalálóinak és tudósainak

  A 26. Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Verseny legjobb, legtehetségesebb fiatal feltalálóinak és tudósainak 10 díjat, 2 különdíjat és a díjakkal járó közel kétmillió forint ösztöndíjat osztott ki a versenyt szervező Magyar Innovációs Szövetség a május 24-i eredményhirdetésen.

 • Tisztább lett a tér

  Tisztább lett a tér

  Olvasónk jelezte, a Szabadmájus téren tavaly nyártól idén tavaszig szemétkupacok rondították a környezetet. Megkeresésünkre az önkormányzat arról tájékoztatta lapunkat, tudnak a jelenségről, miszerint újra és újra oda hordják a hulladékot, ahol nap mint nap gyerekek játszanak.

 • Bombák földjén lakunk?

  Bombák földjén lakunk?

  Több száz házat kellett kiüríteni a kerületben, amikor a Csömöri út 101. számnál zajló építkezés közben találtak egy 50 kilogrammos, szovjet gyártmányú, FAB–50-es típusú rombolóbombát.