EUR: 307,55 Ft
CHF: 265,20 Ft
2017. október 22., vasárnap
Előd

Sport

A magyar úszók szétverték Európát! Mi vagyunk a legjobbak!

A győzelmek számát tekintve minden idők legjobb Európa-bajnoki szereplésével térhetnek haza a magyar úszók Londonból, mivel a zárónapon, vasárnap – egy-egy ezüst és bronz mellett – újabb két aranyérmet szereztek. Magyarország nyerte az éremtáblázatot is!

A küldöttség összesítésben tíz első, négy második és öt harmadik helyet gyűjtött. Az aranyakra vonatkozó eddigi csúcs a 2012-es debreceni kilenc volt – tíz ezüst- és hét bronz mellett.

Kapás Boglárka – azután, hogy 800 és 1500 méter gyorson, valamint a 4×200 méteres gyorsváltó tagjaként is első lett – 400 méter gyorson végzett az élen. Ráadásul 4:03.47 perces országos csúccsal utasította maga mögé a mezőnyt, Hosszú Katinka 4:05.51 perces rekordját adva át a múltnak.

Verrasztó Dávid a szám címvédőjeként, tavalyi vb-ezüstérmeseként favoritként ugrott vízbe 400 méter vegyesen, ahol egy pillanatig sem forgott veszélyben a győzelme, melyet 4:13.15 perces eredménnyel harcolt ki. A szám másik magyar döntőse, Gyurta Gergely negyedik lett 4:14.94-gyel.

Fotó: Magyar Úszószövetség

Fotó: Magyar Úszószövetség

 

Megszerezte első felnőtt nagymedencés érmét Szilágyi Liliána. A Honvéd 19 éves ifjúsági olimpiai bajnoka 200 méter pillangón 2:07.24 percet úszott, ezzel egyetlen századdal maradt el a győztes, Franziska Hentkétől. A szám másik magyar finalistája, Jakabos Zsuzsanna negyedik lett 2:07.75-tel.

Az Eb zárószámában is született magyar érem: a 4×100 méteres férfi vegyesváltó – Balog Gábor, Financsek Gábor, Cseh László, Bohus Richárd összeállításban – a harmadik helyen végzett 3:34.12 perces eredménnyel.

Férfi 50 méter gyorson Takács Krisztián a hatodik lett 22.07 másodperccel.

20160522eremtablazat-uszas-london-eb

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

  • Emlékezzünk a nagyokra!

    Emlékezzünk a nagyokra!

    Bár manapság nem igazán találunk örömre okot, ha a magyar labdarúgó-válogatottra gondolunk, azért voltak idők, amikor büszkén mondhattuk, hogy a magyar futball a világ élvonalába tartozik.

  • Ilyen volt a Storck-éra

    Ilyen volt a Storck-éra

    Közös megegyezéssel szerződést bontott a Magyar Labdarúgó Szövetség és Bernd Storck, szövetségi kapitány. A német szakember a szövetségi kapitányi és a sportigazgatói posztról is távozott. Az MLSZ döntése egyáltalán nem meglepő, hiszen nem tudta meglovagolni a tavalyi Európa bajnokságon elért szép eredmények hullámait, illetve a jövő évi világbajnokságra sem sikerült kijuttatnia a csapatot.