EUR: 307,22 Ft
CHF: 282,07 Ft
2017. május 26., péntek
Evelin, Fülöp

Egyéb XVII.kerület

A menyét a tél nyertese

menyét

Harangozó Adina kapta lencsevégre a Sashalmi kiserdőben, a hóban figyelő menyétet

Kiosztották az első forduló, a tél kategória díját a Környezetvédelmi és Közbiztonsági Bizottság (KKB) fotópályázatán, amelynek fókuszában a kerület természeti szépségeinek bemutatása állt. Négy fordulót hirdettek meg tavasz, nyár, ősz és tél kategóriákban. A képeket a XVI. kerületben kellett elkészíteni. A KKB minden évszakból 10 fotót választ ki a beküldött képek közül, és ezeket felteszi a Környezetvédelmi Iroda Facebook-oldalára. A legtöbb szavazatot kapott kép készítője 20 ezer forintos díjazásban részesül. Az első forduló, a tél nyertese Harangozó Adina lett, menyétet ábrázoló fotójával. A kép a Sashalmi kiserdőnél készült. Adina a díjjal járó pénzjutalmát a Hortobágyi Madárkórháznak ajánlotta fel.

Kapcsolódó Cikkek

 • Kétmillió forint a jövő feltalálóinak és tudósainak

  Kétmillió forint a jövő feltalálóinak és tudósainak

  A 26. Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Verseny legjobb, legtehetségesebb fiatal feltalálóinak és tudósainak 10 díjat, 2 különdíjat és a díjakkal járó közel kétmillió forint ösztöndíjat osztott ki a versenyt szervező Magyar Innovációs Szövetség a május 24-i eredményhirdetésen.

 • Tisztább lett a tér

  Tisztább lett a tér

  Olvasónk jelezte, a Szabadmájus téren tavaly nyártól idén tavaszig szemétkupacok rondították a környezetet. Megkeresésünkre az önkormányzat arról tájékoztatta lapunkat, tudnak a jelenségről, miszerint újra és újra oda hordják a hulladékot, ahol nap mint nap gyerekek játszanak.

 • Bombák földjén lakunk?

  Bombák földjén lakunk?

  Több száz házat kellett kiüríteni a kerületben, amikor a Csömöri út 101. számnál zajló építkezés közben találtak egy 50 kilogrammos, szovjet gyártmányú, FAB–50-es típusú rombolóbombát.