EUR: 307,06 Ft
CHF: 281,68 Ft
2017. május 26., péntek
Evelin, Fülöp

Egyéb XV.kerület

A pizza vékony, és pont

Saját maguk rakták a kemencét és titkos recept alapján készítik a pizzát a Kemencés Pizzériában, amely nemrég nyílt a Fő úton.

A családi vállalkozást egy mosolygós házaspár üzemelteti: Feri süti a pizzát és a kerületben egy robogón kiszállítja, Andi pedig felveszi a rendelést és tanulja férjétől a pizzakészítés csínját-bínját. Igaz, már ő sem kispályás.

A hangulatos helyiségbe éppen akkor érkeztünk, amikor a séf, Feri begyújtotta a kemencét.

pizza_kemence

Így készült a kemence

– A férjemmel ketten csináljuk, családi vállalkozásként, folyamatosan fotóztuk a pizzéria épülését. Minőségi ételeket szeretnénk a közönség elé tárni. Kézzel nyújtott és kelesztett, autentikus pizzákat készítünk – mesélte lapunknak Andi.

– Itt mindent a két kezünkkel csináltunk, a kemencét, a pultot és a pizzát is – vette át a szót Feri, miközben sebes mozdulatokkal gyúrni kezdte a tésztát és elmagyarázta, hogy a jó tészta egyik titka a 48 órás kelesztés. – A másik a tésztában rejlik, de azt nem árulom el – kacsintott jókedvűen. Arra a kérdésre, hogy milyen a jó pizzaalap, szintén határozott választ adott.

Kemencés pizza 15. ker ( Fotó: Sáfár Tibor)

Odabent 400 fok van
( Fotó: Sáfár Tibor)

– A pizza vékony, és pont. Természetesen kérésre a szélét szívesen megvastagítom – tette hozzá. Az ötlet egyébként Pécsen élő öccsétől származik, hiszen ott is működik egy sikeres pizzéria, de sem a kínálat, sem pedig az ízvilág nem ugyanaz. Az árak megfizethetők, például a 26 centis Margaritha nem kerül ezer forintba sem, a legdrágább, 45 centis Prosciuttoval pedig egy négytagú család garantáltan jóllakik alig 3500 forintból – és nem mellesleg nagyon finom.

Kapcsolódó Cikkek

 • Kétmillió forint a jövő feltalálóinak és tudósainak

  Kétmillió forint a jövő feltalálóinak és tudósainak

  A 26. Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Verseny legjobb, legtehetségesebb fiatal feltalálóinak és tudósainak 10 díjat, 2 különdíjat és a díjakkal járó közel kétmillió forint ösztöndíjat osztott ki a versenyt szervező Magyar Innovációs Szövetség a május 24-i eredményhirdetésen.

 • Tisztább lett a tér

  Tisztább lett a tér

  Olvasónk jelezte, a Szabadmájus téren tavaly nyártól idén tavaszig szemétkupacok rondították a környezetet. Megkeresésünkre az önkormányzat arról tájékoztatta lapunkat, tudnak a jelenségről, miszerint újra és újra oda hordják a hulladékot, ahol nap mint nap gyerekek játszanak.

 • Bombák földjén lakunk?

  Bombák földjén lakunk?

  Több száz házat kellett kiüríteni a kerületben, amikor a Csömöri út 101. számnál zajló építkezés közben találtak egy 50 kilogrammos, szovjet gyártmányú, FAB–50-es típusú rombolóbombát.