EUR: 310,77 Ft
CHF: 259,54 Ft
2018. április 23., hétfő
Béla

Egyéb XV.kerület

A polgármester is tesztelte a játszóteret

Sashalom kiserdő játszótér Kovács Péter polgármester ( Fotó: Sáfár Tibor)

Kovács Péter a mászókán
(Fotó: Sáfár Tibor)

Kovács Péter polgármester, az ötletgazda Dobre Dániel képviselő és Csillik Kristóf, a Kerületgazda Szolgáltató Szervezet igazgatója is letesztelte a Sashalmi kiserdő mellett felújított játszótér mászókáit és csúszdáit. A beruházás ötmillió forintba került.

– Az új gyerekjátékok mellett a régieket megújítottuk és graffitivédelemmel is elláttuk – kalauzolta körbe a játszótéren kollégáinkat Csillik Kristóf, a kivitelező Kerületgazda Szolgáltató Szervezet igazgatója, aki megígérte, nemsokára mind az öt gyermekével teszteli a játszóteret, amelyet több korosztály is élvezhet egyszerre, hiszen a felnőtteknek is kialakítottak néhány piknikezőasztalt. Nemcsak a játszótérre, hanem az erdei fősétány mentén, a közeli HÉV-megálló mellett, valamint a Cziráki utcához közel eső kis tisztásokra is telepítettek padokat. A mászóvárak alját mulccsal, vagyis fenyőkéreggel szórták fel, ami ugyanolyan ütésvédő, mint a gumiszőnyeg, és felújították a még használható régi játékokat is, a mászóoszlopokat és a faragott krokodilt.


Sashalom kiserdő játszótér Kovács Péter polgármester ( Fotó: Sáfár Tibor)

Csillik Kristóf ötgyermekes apuka, ő aztán tudja, hogy kell csúszni!
(Fotó: Sáfár Tibor)

Az átadón megjelentek a környéken lakó nagyszülők is, akik bár örömmel vették szemügyre a Dobre Dániel képviselő ötlete nyomán megújult teret, megragadták az alkalmat, hogy a polgármesternek beszámoljanak aggodalmaikról is.

Sashalom kiserdő játszótér Kovács Péter polgármester ( Fotó: Sáfár Tibor)

Dobre Dániel „járta ki” a felújítást (Fotó: Sáfár Tibor)

– Sajnos valamelyik este a randalírozók és a kábítószeresek is felfedezték maguknak a helyet! A fiamnak kellett elzavarni őket! – panaszkodott az egyik idős, környéken lakó asszony, de Kovács Péter polgármester azonnal reagált: a jövőben megerősítik a rendőrségi járőröket errefelé és a biciklis rendőrök is rendszeresen bejárják majd a terepet, hogy a kisgyerekesek és a környéken élők is biztonságban érezzék magukat.


Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Négy embert megöltek egy étteremben

  Négy embert megöltek egy étteremben

  Négy embert megölt, további hármat pedig megsebesített egy lövöldöző férfi vasárnapra virradó éjjel az egyesült államokbeli Nashville közelében egy Waffle House étteremben.

 • Egy sorozatról neveztek el egy planktont

  Egy sorozatról neveztek el egy planktont

  Először nevezetek el fajt egy tévéműsorról: a BBC A kék bolygó című sorozatáról kapta a nevét az óceán “lüktető szíveként” is emlegetett planktonok egyik faja.

 • Mentősökre támadt egy férfi Miskolcon

  Mentősökre támadt egy férfi Miskolcon

  Mentősre támadt egy 26 éves férfi Miskolcon, közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette és súlyos testi sértés miatt emelt vádat ellene a Miskolci Járási és Nyomozó Ügyészség – közölte a vádhatóság az MTI-vel kedden.