EUR: 307,71 Ft
CHF: 282,28 Ft
2017. május 26., péntek
Evelin, Fülöp

Egyéb XV.kerület

A polgármester is tesztelte a játszóteret

Sashalom kiserdő játszótér Kovács Péter polgármester ( Fotó: Sáfár Tibor)

Kovács Péter a mászókán
(Fotó: Sáfár Tibor)

Kovács Péter polgármester, az ötletgazda Dobre Dániel képviselő és Csillik Kristóf, a Kerületgazda Szolgáltató Szervezet igazgatója is letesztelte a Sashalmi kiserdő mellett felújított játszótér mászókáit és csúszdáit. A beruházás ötmillió forintba került.

– Az új gyerekjátékok mellett a régieket megújítottuk és graffitivédelemmel is elláttuk – kalauzolta körbe a játszótéren kollégáinkat Csillik Kristóf, a kivitelező Kerületgazda Szolgáltató Szervezet igazgatója, aki megígérte, nemsokára mind az öt gyermekével teszteli a játszóteret, amelyet több korosztály is élvezhet egyszerre, hiszen a felnőtteknek is kialakítottak néhány piknikezőasztalt. Nemcsak a játszótérre, hanem az erdei fősétány mentén, a közeli HÉV-megálló mellett, valamint a Cziráki utcához közel eső kis tisztásokra is telepítettek padokat. A mászóvárak alját mulccsal, vagyis fenyőkéreggel szórták fel, ami ugyanolyan ütésvédő, mint a gumiszőnyeg, és felújították a még használható régi játékokat is, a mászóoszlopokat és a faragott krokodilt.

Sashalom kiserdő játszótér Kovács Péter polgármester ( Fotó: Sáfár Tibor)

Csillik Kristóf ötgyermekes apuka, ő aztán tudja, hogy kell csúszni!
(Fotó: Sáfár Tibor)

Az átadón megjelentek a környéken lakó nagyszülők is, akik bár örömmel vették szemügyre a Dobre Dániel képviselő ötlete nyomán megújult teret, megragadták az alkalmat, hogy a polgármesternek beszámoljanak aggodalmaikról is.

Sashalom kiserdő játszótér Kovács Péter polgármester ( Fotó: Sáfár Tibor)

Dobre Dániel „járta ki” a felújítást (Fotó: Sáfár Tibor)

– Sajnos valamelyik este a randalírozók és a kábítószeresek is felfedezték maguknak a helyet! A fiamnak kellett elzavarni őket! – panaszkodott az egyik idős, környéken lakó asszony, de Kovács Péter polgármester azonnal reagált: a jövőben megerősítik a rendőrségi járőröket errefelé és a biciklis rendőrök is rendszeresen bejárják majd a terepet, hogy a kisgyerekesek és a környéken élők is biztonságban érezzék magukat.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Kétmillió forint a jövő feltalálóinak és tudósainak

  Kétmillió forint a jövő feltalálóinak és tudósainak

  A 26. Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Verseny legjobb, legtehetségesebb fiatal feltalálóinak és tudósainak 10 díjat, 2 különdíjat és a díjakkal járó közel kétmillió forint ösztöndíjat osztott ki a versenyt szervező Magyar Innovációs Szövetség a május 24-i eredményhirdetésen.

 • Tisztább lett a tér

  Tisztább lett a tér

  Olvasónk jelezte, a Szabadmájus téren tavaly nyártól idén tavaszig szemétkupacok rondították a környezetet. Megkeresésünkre az önkormányzat arról tájékoztatta lapunkat, tudnak a jelenségről, miszerint újra és újra oda hordják a hulladékot, ahol nap mint nap gyerekek játszanak.

 • Bombák földjén lakunk?

  Bombák földjén lakunk?

  Több száz házat kellett kiüríteni a kerületben, amikor a Csömöri út 101. számnál zajló építkezés közben találtak egy 50 kilogrammos, szovjet gyártmányú, FAB–50-es típusú rombolóbombát.