2018. április 26., csütörtök
Ervin

Külföld

A világ legnagyobb drogbárója nem akar az USA-ba menni

Fellebbezett Joaquín Guzmán mexikói drogbáró, a Köpcös az Egyesült Államokba történő kiadatása ellen – közölték ügyvédjei pénteken Mexikóban.

A fellebbezést még csütörtökön nyújtották be, a mexikói kormánynak 48 órája van az elbírálásra.


Jose Luis Gonzalez, a Köpcös egyik ügyvédje közölte: fellebbezést nyújtottak be a külügyminisztérium alkotmányellenes döntése, és azok ellen, akik sürgősen ki akarják adni a drogbárót az Egyesült Államoknak. A mexikói külügyi tárca múlt héten engedélyezte a kiadatási eljárás folytatását.

A külügyminisztérium közleményben tudatta: az Egyesült Államok megfelelő biztosítékokat adott arra, hogy Guzmánt nem fogják kivégezni. Mexikóban nincs halálbüntetés, és az ország nem adja ki olyan állampolgárát más államnak, akit emiatt halálbüntetés fenyegethet.

Guzmánt az Egyesült Államokban kábítószer-kereskedelem mellett pénzmosás, illegális fegyverbirtoklás és gyilkosság vádjával akarják bíróság elé állítani.

Hírforrások korábbi beszámolói szerint a kiadatást korábban a Köpcös is akarta, ugyanis az volt a terve, hogy ügyvédjei révén az amerikai hatóságokkal valamiféle alkut köt enyhébb büntetés érdekében.

Kapcsolódó Cikkek

 • Orgia közben csapott le a rendőrség

  Orgia közben csapott le a rendőrség

  Thaiföldön virágzik a szexturizmus. Nincs olyan perverz kívánság, amit az erre kihegyezett üzletág ne tudna kielégíteni. A napokban azonban a Ban Tulip Hotelben Dél-Pattayán több, mint 20 embert állítottak elő, amikor egy kemény orgiát szakítottak félbe az egyenruhások.

 • A nap képe: Világjáró vizsla

  A nap képe: Világjáró vizsla

  Bemutatjuk Whiskyt, a négyéves vadászebet, aki gazdájával már szinte az egész világ összes mesebeli táját bejárta. Gazdája, Adele imádja a természetet, így nem csoda, hogy hűséges társával, a magyar vizslával egyre több lélegzetelállító helyre igyekeznek eljutni.

 • Morvai elítélte Macron terveit

  Morvai elítélte Macron terveit

  Morvai Krisztina, Európai Parlamenti képviselő Strasbourgban, az Európai Parlament ülésén szólalt fel Emmanuel Macron francia elnök Európai Egyesült Államok víziója ellen és állt ki a nemzetek Európája mellett.