EUR: 305,40 Ft
CHF: 276,88 Ft
2017. július 24., hétfő
Kinga, Kincső

Külföld

A világ legnagyobb drogbárója nem akar az USA-ba menni

Fellebbezett Joaquín Guzmán mexikói drogbáró, a Köpcös az Egyesült Államokba történő kiadatása ellen – közölték ügyvédjei pénteken Mexikóban.

A fellebbezést még csütörtökön nyújtották be, a mexikói kormánynak 48 órája van az elbírálásra.

Jose Luis Gonzalez, a Köpcös egyik ügyvédje közölte: fellebbezést nyújtottak be a külügyminisztérium alkotmányellenes döntése, és azok ellen, akik sürgősen ki akarják adni a drogbárót az Egyesült Államoknak. A mexikói külügyi tárca múlt héten engedélyezte a kiadatási eljárás folytatását.

A külügyminisztérium közleményben tudatta: az Egyesült Államok megfelelő biztosítékokat adott arra, hogy Guzmánt nem fogják kivégezni. Mexikóban nincs halálbüntetés, és az ország nem adja ki olyan állampolgárát más államnak, akit emiatt halálbüntetés fenyegethet.

Guzmánt az Egyesült Államokban kábítószer-kereskedelem mellett pénzmosás, illegális fegyverbirtoklás és gyilkosság vádjával akarják bíróság elé állítani.

Hírforrások korábbi beszámolói szerint a kiadatást korábban a Köpcös is akarta, ugyanis az volt a terve, hogy ügyvédjei révén az amerikai hatóságokkal valamiféle alkut köt enyhébb büntetés érdekében.

Kapcsolódó Cikkek

 • Bakondi: A líbiai útvonal lezárása egyre fontosabb európai érdek

  Bakondi: A líbiai útvonal lezárása egyre fontosabb európai érdek

  Bakondi György, a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója szerint Líbia biztonsága, a líbiai tranzitútvonal lezárása egyre inkább kiemelkedő európai érdek, mivel Fekete-Afrikából nagy tömegben indultak el olyan emberek, akik nem politikai menekültek, és nagy az utánpótlás is.

 • Kés és pisztolypárbaj a nagykövetségén

  Kés és pisztolypárbaj a nagykövetségén

  Kés és pisztolypárbaj zajlott Izrael ammáni nagykövetségén: egy jordániai állampolgár és egy izraeli között viszály tört ki, aminek végén a jordániai belehalt két pisztolylövésbe, az izraelit pedig szúrt sebbel, válságos állapotban vitték kórházba.

 • A nap képe: Szelíd motoros

  A nap képe: Szelíd motoros

  Egy életre szóló élményben volt részük egy orosz kisváros lakóinak, akik a saját szemükkel láthattak motorozni egy hatalmas barnamedvét.