EUR: 310,50 Ft
CHF: 259,21 Ft
2018. április 20., péntek
Tivadar

Belföld

Adóparadicsomból jött az Együtt főtámogatója

Az Együtt elnöke, Szigetvári Viktor kemény szavakkal illeti a panamai offshore-botrányban szerinte érintett politikusokat, de eközben pártjának legnagyobb támogatója maga is több, adóparadicsomokban bejegyzett vállalkozásban érdekelt.- írja a Magyar Idők.

Az Együtt legnagyobb mecénása volt a magánszemélyek között a panamai illetőségű Danczkay Ágnes, aki közel három és fél millió forinttal szponzorálta a pártot.


A jogszabályok szerint a politikai szervezeteknek csupán az ötszázezer forint feletti támogatásokat kell nevesíteniük. Az Együttnek Danczkay Ágnesen kívül csupán egyetlen magánszemélyt tüntetett fel a dokumentumban, Deschelák Károly 520 ezer forinttal segítette őket. A Danczkay név nem ismeretlen a hazai közéletben, az azóta elhunyt Danczkay Béla volt az egyik tulajdonosa annak a kanadai illetőségű cégnek, az ADC-nek, amelyik még a Horn-kormány idején, 1996-ban igen kedvező feltételek mellett kapott jogot a ferihegyi repülőtér üzemeltetésére.

További részletek a Magyar Idők oldalán olvashatóak!

Kapcsolódó Cikkek

 • Budapest Európa új Hollywoodja

  Budapest Európa új Hollywoodja

  Az elmúlt években hazánk nagyon felkapottá vált a filmesek körében. Sorra forgatnak az országban világsztárok és egymást váltják a Korda Stúdióban a különböző Hollywoodi szuperprodukciók.

 • Egyre több migráns próbál kamionokban átszökni a határon

  Egyre több migráns próbál kamionokban átszökni a határon

  Egyre több migráns próbálkozik kamionokban átszökni a déli határon. Csütörtökön három jármű is fennakadt Röszkénél a röntgenvizsgálat során. Mindannyian illegális bevándorlókat próbáltak Magyarországra csempészni, sikertelenül, az átvilágításon ugyanis mindannyian lebuktak.

 • A román kormánypárt elnöke újabb ígéretet tett az iskolaügy rendezésére

  A román kormánypárt elnöke újabb ígéretet tett az iskolaügy rendezésére

  Liviu Dragnea, a Romániában kormányzó Szociáldemokrata Párt (PSD) elnöke újabb ismét megígérte Orbán Viktornak, hogy rendezik a marosvásárhelyi magyar tannyelvű Római Katolikus Gimnázium ügyét – jelentette pénteken az Agerpres hírügynökség a pártelnök előző esti televíziós nyilatkozatát ismertetve.