EUR: 309,16 Ft
CHF: 288,33 Ft
2017. január 21., szombat
Ágnes

Belföld

Adóparadicsomból jött az Együtt főtámogatója

Budapest, 2016. május 1.
Szigetvári Viktor, az Együtt elnöke beszédet mond a párt Májusegyütt címmel rendezett családi napján a fővárosi Szabadság téren 2016. május 1-jén, a munka ünnepén.
MTI Fotó: Kallos Bea

Az Együtt elnöke, Szigetvári Viktor kemény szavakkal illeti a panamai offshore-botrányban szerinte érintett politikusokat, de eközben pártjának legnagyobb támogatója maga is több, adóparadicsomokban bejegyzett vállalkozásban érdekelt.- írja a Magyar Idők.

Az Együtt legnagyobb mecénása volt a magánszemélyek között a panamai illetőségű Danczkay Ágnes, aki közel három és fél millió forinttal szponzorálta a pártot.

A jogszabályok szerint a politikai szervezeteknek csupán az ötszázezer forint feletti támogatásokat kell nevesíteniük. Az Együttnek Danczkay Ágnesen kívül csupán egyetlen magánszemélyt tüntetett fel a dokumentumban, Deschelák Károly 520 ezer forinttal segítette őket. A Danczkay név nem ismeretlen a hazai közéletben, az azóta elhunyt Danczkay Béla volt az egyik tulajdonosa annak a kanadai illetőségű cégnek, az ADC-nek, amelyik még a Horn-kormány idején, 1996-ban igen kedvező feltételek mellett kapott jogot a ferihegyi repülőtér üzemeltetésére.

További részletek a Magyar Idők oldalán olvashatóak!

Kapcsolódó Cikkek