EUR: 310,28 Ft
CHF: 258,66 Ft
2018. április 19., csütörtök
Emma

Egyéb XVII.kerület

Ajna felnőtt Európa-bajnok

A vasárnap befejeződött úszó Európa-bajnokságon a 14 éves, kerületi Késely Ajna a 4-szer 200 méteres gyorsváltó ötödik tagjaként aranyérmet szerzett. A múlt pénteki döntőben Verrasztó Evelyn, Jakabos Zsuzsanna, Kapás Boglárka és Hosszú Katinka tempózott és nyert, de a délelőtti futamban Hosszú helyett a fiatal lány úszta a váltó második legjobb idejét, a fináléba segítve a négyest. Az eredményhirdetésnél a protokoll értelmében nem állhatott dobogóra, de később ő is megkapta az aranyérmet.

London, 2016. május 18. Késely Ajna a 800 méteres gyorsúszás előfutamában az úszó, műugró és szinkronúszó Európa-bajnokságon a London Aquatics Centerben 2016. május 18-án. MTI Fotó: Kovács Anikó

MTI Fotó: Kovács Anikó

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Egy sorozatról neveztek el egy planktont

  Egy sorozatról neveztek el egy planktont

  Először nevezetek el fajt egy tévéműsorról: a BBC A kék bolygó című sorozatáról kapta a nevét az óceán “lüktető szíveként” is emlegetett planktonok egyik faja.

 • Mentősökre támadt egy férfi Miskolcon

  Mentősökre támadt egy férfi Miskolcon

  Mentősre támadt egy 26 éves férfi Miskolcon, közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette és súlyos testi sértés miatt emelt vádat ellene a Miskolci Járási és Nyomozó Ügyészség – közölte a vádhatóság az MTI-vel kedden.

 • Hétvégén is marad a jó idő

  Hétvégén is marad a jó idő

  Helyenként eső, zápor, esetleg zivatar is lehet, de emellett sok lesz a napsütés, napközben többfelé 20-25 fokos maximumok várhatók – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos középtávú előrejelzéséből, melyet csütörtökön juttatott el az MTI-nek.