EUR: 311,53 Ft
CHF: 259,61 Ft
2018. április 21., szombat
Konrád

Egyéb XVIII.kerület

Amerika a Vörösmartyban

Egész napos, az Egyesült Államokkal foglalkozó tematikus napot tartottak a múlt héten a Vörösmarty Mihály Ének-zenei Nyelvi Általános Iskola és Gimnáziumban, miután az intézmény megnyerte az Emberi Erőforrások Minisztériuma által kiírt, Álmaidban Amerika visszainteget? című pályázatot. Egy napig minden Amerikáról szólt.

Komoly felkészülés előzte meg a Vörösmarty diákjainak Amerikáról szóló napját. Az összes államról tablót készítettek, feldíszítették az iskolát, és még a rockkávézóvá átalakult teremben is USA-zászlós szendvicseket és sütiket lehetett kapni.


– Ez egy igencsak figyelemre méltó iskola. Nagyon komolyan veszik az angol nyelv oktatását, teszik ezt magas szinten. Nagyon örülök, hogy ezzel a nappal kicsit közelebb kerülhet egymáshoz a két ország – mondta a Lokálnak David Van Cleve, az Amerikai Egyesült Államok nagykövetségének politikai és gazdasági tanácsosa, akitől a diákok kötetlen beszélgetés keretében kérdezhettek, ő pedig készséggel válaszolt. – Rengeteg iskolában jártam már az országban, a vörösmartysok nyelvtudása igen meggyőző volt számomra. Az angol világnyelv, lássuk be, kapukat nyit meg az ismerete, az egyik kulcs a sikerhez.

Kapcsolódó Cikkek

 • Egy sorozatról neveztek el egy planktont

  Egy sorozatról neveztek el egy planktont

  Először nevezetek el fajt egy tévéműsorról: a BBC A kék bolygó című sorozatáról kapta a nevét az óceán “lüktető szíveként” is emlegetett planktonok egyik faja.

 • Mentősökre támadt egy férfi Miskolcon

  Mentősökre támadt egy férfi Miskolcon

  Mentősre támadt egy 26 éves férfi Miskolcon, közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette és súlyos testi sértés miatt emelt vádat ellene a Miskolci Járási és Nyomozó Ügyészség – közölte a vádhatóság az MTI-vel kedden.

 • Hétvégén is marad a jó idő

  Hétvégén is marad a jó idő

  Helyenként eső, zápor, esetleg zivatar is lehet, de emellett sok lesz a napsütés, napközben többfelé 20-25 fokos maximumok várhatók – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos középtávú előrejelzéséből, melyet csütörtökön juttatott el az MTI-nek.