EUR: 307,50 Ft
CHF: 282,97 Ft
2017. május 28., vasárnap
Emil, Csanád

Egyéb XVIII.kerület

Amerika a Vörösmartyban

Egész napos, az Egyesült Államokkal foglalkozó tematikus napot tartottak a múlt héten a Vörösmarty Mihály Ének-zenei Nyelvi Általános Iskola és Gimnáziumban, miután az intézmény megnyerte az Emberi Erőforrások Minisztériuma által kiírt, Álmaidban Amerika visszainteget? című pályázatot. Egy napig minden Amerikáról szólt.

Komoly felkészülés előzte meg a Vörösmarty diákjainak Amerikáról szóló napját. Az összes államról tablót készítettek, feldíszítették az iskolát, és még a rockkávézóvá átalakult teremben is USA-zászlós szendvicseket és sütiket lehetett kapni.

– Ez egy igencsak figyelemre méltó iskola. Nagyon komolyan veszik az angol nyelv oktatását, teszik ezt magas szinten. Nagyon örülök, hogy ezzel a nappal kicsit közelebb kerülhet egymáshoz a két ország – mondta a Lokálnak David Van Cleve, az Amerikai Egyesült Államok nagykövetségének politikai és gazdasági tanácsosa, akitől a diákok kötetlen beszélgetés keretében kérdezhettek, ő pedig készséggel válaszolt. – Rengeteg iskolában jártam már az országban, a vörösmartysok nyelvtudása igen meggyőző volt számomra. Az angol világnyelv, lássuk be, kapukat nyit meg az ismerete, az egyik kulcs a sikerhez.

Kapcsolódó Cikkek

  • Kétmillió forint a jövő feltalálóinak és tudósainak

    Kétmillió forint a jövő feltalálóinak és tudósainak

    A 26. Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Verseny legjobb, legtehetségesebb fiatal feltalálóinak és tudósainak 10 díjat, 2 különdíjat és a díjakkal járó közel kétmillió forint ösztöndíjat osztott ki a versenyt szervező Magyar Innovációs Szövetség a május 24-i eredményhirdetésen.

  • Tisztább lett a tér

    Tisztább lett a tér

    Olvasónk jelezte, a Szabadmájus téren tavaly nyártól idén tavaszig szemétkupacok rondították a környezetet. Megkeresésünkre az önkormányzat arról tájékoztatta lapunkat, tudnak a jelenségről, miszerint újra és újra oda hordják a hulladékot, ahol nap mint nap gyerekek játszanak.