EUR: 307,10 Ft
CHF: 281,42 Ft
2017. május 26., péntek
Evelin, Fülöp

Egyéb XIX.kerület XXIII.kerület

Aranyat ér az ezüst?

A másodosztályú kézilabda-bajnokságban második helyen végeztek a kispesti lányok, történelmük legnagyobb sikerét elérve. Csupán rosszabb egymás elleni eredményüknek köszönhetően lett bajnok a Kisvárda. A Soroksáron játszó Elios Kispest NKK-nak még így is megadathat, hogy ősztől a Fradi és a Győr ellen készüljön.

Soha ilyen jó helyezést nem értek el a kispesti kézilabdás hölgyek, mint a 2015/2016-os szezonban. A másodosztály ezüstérme klubrekord.

kispesti női kézisek évadzárója, kézolabda (Fotó: Máté Krisztián)

A játékoskeretben nem várható nagy változás a nyáron (Fotó: Máté Krisztián)

– Olyan játékosokat igazoltunk, akik egyrészt szakmailag jók, másrészt csapatban tudnak gondolkodni, ezért egy remek, összetartó társaság formálódott belőlük – foglalta össze a kispesti kézisiker történetét lapunknak Béki Nagy Bertalan elnök, egyben a csapat vezetőedzője. – A valaha volt leggyorsabb Kispestet láthattuk idén a pályán, köszönhetően annak is, hogy Schneider Éva jobbátlövőbe való érkezésével sokat bővült a repertoárunk. Van bennük még potenciál, karistoljuk az NB I-es színvonalat.

A másodosztályban két csoportban zajlottak a küzdelmek. A Soroksári Sportcsarnokban játszó kispesti lányok második helyükkel hivatalosan ugyan lemaradtak a feljutásról, ám az élvonalbeli indulás lehetősége még így is megadathat. A kézilabda-szövetség felajánlotta a lehetőséget, hogy az NB I/B nyugati csoportjában élen végző Szekszárd helyett – akik nem vállalják az NB I-et – nevezzen be a Kispest mint legjobb második.

Elios Kispest NKK - FIGH Futura Roma kézilabda mérkőzés, Soroksari Sport Csarnok (Fotó: Keresztesi Balázs)

Lehet, hogy legközelebb már nem Soroksáron pacsiznak a lányok a szurkolókkal
(Fotó: Keresztesi Balázs)

– Sportszakmai szempontból nem kérdés, hogy a legjobbak közé vágyunk, és szeretnénk a Győrrel és a Fradival is többször találkozni. A Soroksári Sportcsarnok nem felel meg az NB I-es kritériumoknak, lázasan keressük az új albérletet Budán vagy valahol a közelben. Kispesten nincs saját csarnokunk és a szurkolóinkat sem szeretnénk nagy utakra kényszeríteni, valamilyen alternatívát kell találnunk. Már csak azért is, mert az utánpótláscsapatainkat is méltó körülmények között kell elhelyezni. A szponzorokkal előrehaladott tárgyalásokat folytatunk. Napokon belül eldől, mi lesz a sorsunk.

Elios Kispest NKK - FIGH Futura Roma kézilabda mérkőzés, Soroksari Sport Csarnok (Fotó: Keresztesi Balázs)

Schneidert (labdával) választották az év legjobbjának
(Fotó: Keresztesi Balázs)

Kapcsolódó Cikkek

 • Kétmillió forint a jövő feltalálóinak és tudósainak

  Kétmillió forint a jövő feltalálóinak és tudósainak

  A 26. Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Verseny legjobb, legtehetségesebb fiatal feltalálóinak és tudósainak 10 díjat, 2 különdíjat és a díjakkal járó közel kétmillió forint ösztöndíjat osztott ki a versenyt szervező Magyar Innovációs Szövetség a május 24-i eredményhirdetésen.

 • Tisztább lett a tér

  Tisztább lett a tér

  Olvasónk jelezte, a Szabadmájus téren tavaly nyártól idén tavaszig szemétkupacok rondították a környezetet. Megkeresésünkre az önkormányzat arról tájékoztatta lapunkat, tudnak a jelenségről, miszerint újra és újra oda hordják a hulladékot, ahol nap mint nap gyerekek játszanak.

 • Bombák földjén lakunk?

  Bombák földjén lakunk?

  Több száz házat kellett kiüríteni a kerületben, amikor a Csömöri út 101. számnál zajló építkezés közben találtak egy 50 kilogrammos, szovjet gyártmányú, FAB–50-es típusú rombolóbombát.