EUR: 313,03 Ft
CHF: 267,60 Ft
2018. március 25., vasárnap
Irén, Írisz

Egyéb XIX.kerület XXIII.kerület

Aranyat ér az ezüst?

A másodosztályú kézilabda-bajnokságban második helyen végeztek a kispesti lányok, történelmük legnagyobb sikerét elérve. Csupán rosszabb egymás elleni eredményüknek köszönhetően lett bajnok a Kisvárda. A Soroksáron játszó Elios Kispest NKK-nak még így is megadathat, hogy ősztől a Fradi és a Győr ellen készüljön.

Soha ilyen jó helyezést nem értek el a kispesti kézilabdás hölgyek, mint a 2015/2016-os szezonban. A másodosztály ezüstérme klubrekord.


kispesti női kézisek évadzárója, kézolabda (Fotó: Máté Krisztián)

A játékoskeretben nem várható nagy változás a nyáron (Fotó: Máté Krisztián)

– Olyan játékosokat igazoltunk, akik egyrészt szakmailag jók, másrészt csapatban tudnak gondolkodni, ezért egy remek, összetartó társaság formálódott belőlük – foglalta össze a kispesti kézisiker történetét lapunknak Béki Nagy Bertalan elnök, egyben a csapat vezetőedzője. – A valaha volt leggyorsabb Kispestet láthattuk idén a pályán, köszönhetően annak is, hogy Schneider Éva jobbátlövőbe való érkezésével sokat bővült a repertoárunk. Van bennük még potenciál, karistoljuk az NB I-es színvonalat.

A másodosztályban két csoportban zajlottak a küzdelmek. A Soroksári Sportcsarnokban játszó kispesti lányok második helyükkel hivatalosan ugyan lemaradtak a feljutásról, ám az élvonalbeli indulás lehetősége még így is megadathat. A kézilabda-szövetség felajánlotta a lehetőséget, hogy az NB I/B nyugati csoportjában élen végző Szekszárd helyett – akik nem vállalják az NB I-et – nevezzen be a Kispest mint legjobb második.


Elios Kispest NKK - FIGH Futura Roma kézilabda mérkőzés, Soroksari Sport Csarnok (Fotó: Keresztesi Balázs)

Lehet, hogy legközelebb már nem Soroksáron pacsiznak a lányok a szurkolókkal
(Fotó: Keresztesi Balázs)

– Sportszakmai szempontból nem kérdés, hogy a legjobbak közé vágyunk, és szeretnénk a Győrrel és a Fradival is többször találkozni. A Soroksári Sportcsarnok nem felel meg az NB I-es kritériumoknak, lázasan keressük az új albérletet Budán vagy valahol a közelben. Kispesten nincs saját csarnokunk és a szurkolóinkat sem szeretnénk nagy utakra kényszeríteni, valamilyen alternatívát kell találnunk. Már csak azért is, mert az utánpótláscsapatainkat is méltó körülmények között kell elhelyezni. A szponzorokkal előrehaladott tárgyalásokat folytatunk. Napokon belül eldől, mi lesz a sorsunk.

Elios Kispest NKK - FIGH Futura Roma kézilabda mérkőzés, Soroksari Sport Csarnok (Fotó: Keresztesi Balázs)

Schneidert (labdával) választották az év legjobbjának
(Fotó: Keresztesi Balázs)

Kapcsolódó Cikkek

 • Világrekordért emeltek

  Világrekordért emeltek

  Debrecenben már advent idején elkezdődött a családok éve. Ebben az időszakban a programok elsősorban a családokat szólították meg, de a rendezőelv továbbra is ez maradt – hangsúlyozta Széles Diána alpolgármester.

 • Szakmák sztárjai versenyeznek

  Szakmák sztárjai versenyeznek

  A Dunaferr középiskola hat diákja, valamint a Lorántffy egy tanulója jutott be a Szakma Sztár Fesztivál verseny idei döntőjébe. Az előválogatók után a Dunaferrből az épület- és szerkezetlakatos, hegesztő, ipari gépész és karosszérialakatos szakok képviselői, a Lorántffyból pedig egy leendő fodrász jutott a fináléba.

 • Kőbánya hajóra szállt

  Kőbánya hajóra szállt

  Az eredetileg kőszállítóként is funkcionáló A38 hajó régóta az igényes zenét preferálók kedvelt helye.