2018. március 18., vasárnap
Sándor, Ede

Egyéb Tatabánya

Az edző munkáját sportolókban mérik

Két fontos elismerést adott át Schmidt Csaba polgármester az elmúlt héten: a Tatabánya Sportjáért díjat és a Földi Imre Sportösztöndíjat.

Schmidt Csaba polgármester a díj átadásakor hangsúlyozta: manapság egy edzőnek ugyanúgy polihisztornak kell lennie, mint a reneszánsz idején a művészeknek.


tata_12_1

– Amíg a művészek teljesítményét alkotásokban mérik, addig az edzőét tehetséges sportolókban – mondta a városvezető. – Aki figyelemmel követi Németh Attila munkásságát, tudja, hogy a Váci iskola falai közül számtalan elhivatott, eredményes tornász került ki. Ezzel a tanár úr mindenképpen kiérdemelte, hogy a város közössége elismerje oktató-nevelő munkáját.

A Földi Imre Sportösztöndíjat idén is négy tehetséges fiatal sportoló vehette át. Tavalyi eredményei alapján erre Gnám Tamara vívó, Pákozdi Éva súlyemelő, Salánki Evelin cselgáncsozó és Tar Sándor ökölvívó szolgált rá. Az ösztöndíj névadója, olimpiai bajnok súlyemelőnk, Földi Imre meghatottan beszélt a fiatalok sikereiről.


– Jó látni, hogy ezeknek a gyerekeknek is ugyanaz a céljuk, mint anno nekem volt – emelte ki a Nemzet Sportolója. – Szeretnének az olimpián érmet szerezni. Remélhetőleg ez a támogatás is segíti őket ebben. Annak pedig különösen örülök, hogy idén súlyemelő is van a kitüntetettek között.

A Földi Imre Sportösztöndíj évi bruttó 1 millió 250 ezer forinttal segíti a fiatal sportolók felkészülését.

Kapcsolódó Cikkek

  • Francia rekorder darab a csabai színpadon

    Francia rekorder darab a csabai színpadon

    Igazi világsiker premierjére készül a Békéscsabai Jókai Színház társulata. Bár a darabot csak április 6-tól láthatja a közönség, Seregi Zoltán színházigazgató már az évad kezdetekor ezt az előadást jelölte meg a talán legjobban várt alkotásként.

  • Kisdiákok nagy szavalása

    Kisdiákok nagy szavalása

    Harmincöt gyermek mérettette meg magát a kistérségi versmondóversenyen, amelyet már több éve a hódmezővásárhelyi Liszt Ferenc Ének-zenei Általános Iskola szervez meg.