EUR: 307,50 Ft
CHF: 282,97 Ft
2017. május 28., vasárnap
Emil, Csanád

Egyéb Tatabánya

Az edző munkáját sportolókban mérik

Két fontos elismerést adott át Schmidt Csaba polgármester az elmúlt héten: a Tatabánya Sportjáért díjat és a Földi Imre Sportösztöndíjat.

Schmidt Csaba polgármester a díj átadásakor hangsúlyozta: manapság egy edzőnek ugyanúgy polihisztornak kell lennie, mint a reneszánsz idején a művészeknek.

tata_12_1

– Amíg a művészek teljesítményét alkotásokban mérik, addig az edzőét tehetséges sportolókban – mondta a városvezető. – Aki figyelemmel követi Németh Attila munkásságát, tudja, hogy a Váci iskola falai közül számtalan elhivatott, eredményes tornász került ki. Ezzel a tanár úr mindenképpen kiérdemelte, hogy a város közössége elismerje oktató-nevelő munkáját.

A Földi Imre Sportösztöndíjat idén is négy tehetséges fiatal sportoló vehette át. Tavalyi eredményei alapján erre Gnám Tamara vívó, Pákozdi Éva súlyemelő, Salánki Evelin cselgáncsozó és Tar Sándor ökölvívó szolgált rá. Az ösztöndíj névadója, olimpiai bajnok súlyemelőnk, Földi Imre meghatottan beszélt a fiatalok sikereiről.

– Jó látni, hogy ezeknek a gyerekeknek is ugyanaz a céljuk, mint anno nekem volt – emelte ki a Nemzet Sportolója. – Szeretnének az olimpián érmet szerezni. Remélhetőleg ez a támogatás is segíti őket ebben. Annak pedig különösen örülök, hogy idén súlyemelő is van a kitüntetettek között.

A Földi Imre Sportösztöndíj évi bruttó 1 millió 250 ezer forinttal segíti a fiatal sportolók felkészülését.

Kapcsolódó Cikkek

  • Kétmillió forint a jövő feltalálóinak és tudósainak

    Kétmillió forint a jövő feltalálóinak és tudósainak

    A 26. Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Verseny legjobb, legtehetségesebb fiatal feltalálóinak és tudósainak 10 díjat, 2 különdíjat és a díjakkal járó közel kétmillió forint ösztöndíjat osztott ki a versenyt szervező Magyar Innovációs Szövetség a május 24-i eredményhirdetésen.

  • Tisztább lett a tér

    Tisztább lett a tér

    Olvasónk jelezte, a Szabadmájus téren tavaly nyártól idén tavaszig szemétkupacok rondították a környezetet. Megkeresésünkre az önkormányzat arról tájékoztatta lapunkat, tudnak a jelenségről, miszerint újra és újra oda hordják a hulladékot, ahol nap mint nap gyerekek játszanak.