EUR: 312,66 Ft
CHF: 260,79 Ft
2018. április 25., szerda
Márk

Egyéb VI.kerület VII.kerület

Az Ötvenhatosok terén épül meg az új Néprajzi Múzeum

Az Ötvenhatosok terén épül meg az új Néprajzi Múzeum épülete, amely a Városliget új kapujaként is szolgál majd 2019-től – mondta az MTI-nek a projekt miniszteri biztosa. Baán László kiemelte, a Néprajzi Múzeum leendő otthona egy bejárható, zöld dombfelületként, vagyis új tájképi elemként is megfogalmazza önmagát, így nagyszerűen illeszkedik a Városligethez; ebben az is segít, hogy a tervezők a lehető legtöbb funkciót a térszín alá vitték. Kevesen tudják, hogy az Andrássy út megépülése előtti évtizedekben a Városligeti fasor végén volt a Liget igazi kapuja, ez a kapufunkció a Néprajzi Múzeum új épületével újrateremtődik – jegyezte meg. A beruházás egyáltalán nem érinti a Városliget jelenlegi zöldfelületét, hiszen a mostani betonfelületbe tervezték a 300 méter hosszúságú épület két felhajlított, zöldben végződő ívét, amelyek legnagyobb magassága 22 méter lesz.

Budapest, 2016. május 17. A Városliget Zrt. által, a Néprajzi Múzeum új épületére kiírt nemzetközi építészeti tervpályázat nyertesének, a Napur Architect Kft. által vezetett konzorciumnak a látványterve, amely ezen a napon, 2016. május 17-én vált hozzáférhetővé. A Néprajzi Múzeum minden szakmai és látogató igényt kielégítő új épülete a tervek szerint 2019-ben készül el a Liget Budapest projekt keretében, az Ötvenhatosok terén. MTI Fotó: Napur Architect Kft.


MTI Fotó: Napur Architect Kft.


Kapcsolódó Cikkek

 • Helyreigazítás

  A “Sorra hódolnak be az LMP emberei Simicskának” című cikkünkben valótlanul állítottuk…

 • A szelfi mindig szép, a szelfi mindig vidám…

  A szelfi mindig szép, a szelfi mindig vidám…

  Szegedről indult Tóth Tamás Sándor tanítóképzős hallgató fotókiállítása, amely a szelfik – azaz önportrék – mögötti valóságot mutatja meg, ezzel felhívva a figyelmet a minket körülvevő társadalmi problémákra, amelyekről sok esetben, akarva vagy akaratlanul, de nem veszünk tudomást.

 • Tovább tart a jó széria

  Tovább tart a jó széria

  A férfi kosár- és vízilabda bajnokságokban már a középszakasz zajlik, és ahogy azt a korábbi években megszokhattunk, a Szolnoki Olaj és a Szolnoki Dózsa-Közgép is a felsőházban érdekelt.