EUR: 323,94 Ft
CHF: 287,44 Ft
2018. szeptember 21., péntek
Máté, Mirella

Belföld

Bajba jutott repülő landolt az M1-M7-es autópályán!

repülő Vincze Boskó Krisztián-pesten hallottam

fotó: Vincze Boskó Krisztián, Facebook

Őrület! Kisrepülő landolt az M1-M7 autópályan kifelé vezető, közös szakaszán hétfőn kora délután. A vélhetően bajba jutott Cessnát a külső sávban tette le a pilóta, a közösségi oldalakra feltett képek és videón tanúsága szerint ott haladt szabályosan, amíg kellőképpen lelassult, majd a leálló sávba manőverezett. Eközben szinte zavartalanul ment a forgalom az útszakaszon, bár az autósok igencsak meglepődtek a sztrádán guruló repülőgép látványán.

– Személyi sérülés nem történt, kollégáim kint vannak a helyszínen, egyelőre bővebb információval nem rendelkezünk – mondta a Lokál kérdésére az ORFK sajtóosztály illetékese.


A Blikk információ szerint egyébként a sztrádának ez a szakasza kényszerleszállásra engedélyezett hely.

A BRFK azt írta, hogy a repülőgép az M1-M7-es fővárosból kifelé vezető oldalán, a 10-es kilométernél szállt le. A forgalmat rendőrök irányítják – tették hozzá. Vályi Csongor, a budaörsi repülőtér vezetője az MTI-nek elmondta: a pilóta és utasa oktatórepülést hajtott végre, amelyre a budaörsi repülőtérről indultak. Az oktató a felszállás után úgy érezte, gyengül a hajtómű, ezért úgy döntött, kényszerleszállást hajt végre az autópályán. A művelet alatt nem sérült meg senki, az autópályán haladó autók és a repülőgép sem – közölte.

Tájékoztatása szerint a pilótáknak azt tanítják: ha a gép még repül, de már nem irányítható, azaz nincs vonóerő, akkor kényszerleszállást kell végrehajtani egy arra alkalmas területen – mondta. Ebben az esetben az autópálya volt a létező legjobb megoldás – fűzte hozzá.

Kapcsolódó Cikkek

 • Fidesz: A DK folytatja a nyomásgyakorlást

  Fidesz: A DK folytatja a nyomásgyakorlást

  A Fidesz szerint a Gyurcsány Ferenc vezette Demokratikus koalíció (DK) a bevándorláspárti politika magyar élharcosaként a magyar parlamentben is folytatja a nyomásgyakorlást.

 • Vonat gázolt halálra egy férfit Siófokon

  Vonat gázolt halálra egy férfit Siófokon

  Vonat gázolt halálra egy segédmotoros kerékpárt toló férfit péntek délután Siófokon, egy vasúti átjárónál – közölte a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság a rendőrség honlapján.

 • Szijjártó: Magyarország bajor barátainak is köszönheti sikerét

  Szijjártó: Magyarország bajor barátainak is köszönheti sikerét

  A magyarok nagyon sokat dolgoztak és imádkoztak, hogy hazájuk ismét sikeres és büszke ország legyen, és küzdelmeiket nem tudták volna sikeresen megvívni, ha nincsenek barátaik, és nincsenek bajor barátaik – hangsúlyozta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter pénteken Münchenben a magyar főkonzulátus új épületének avató ünnepségén.