EUR: 308,27 Ft
CHF: 285,15 Ft
2016. október 23., vasárnap
Gyöngyi

Extra

Bíróság előtt a szexuális bántalmazással vádolt Bill Cosby

Norristown, 2016. május 24.
A szexuális bántalmazással vádolt Bill Cosby amerikai komikus érkezik bírósági meghallgatására a Pennsylvania állambeli Norristownban 2016. május 24-én. Az ügyészek azzal vádolják a 78 éves hírességet, hogy 2004 januárjában Philadelphia melletti lakásában elkábította és szexuálisan zaklatta a kanadai Andrea Constandot. (MTI/EPA/Tracie Van Auken)

Egy pennsylvaniai bíró döntése szerint bíróság előtt kell felelnie a szexuális bántalmazással vádolt Bill Cosby neves amerikai komikusnak, aki egy több mint tíz évvel ezelőtti rendőrségi jelentés szerint gyógyszerekkel elkábított és szexuálisan megtámadott egy nőt.

Elizabeth McHugh bíró a keddi előzetes meghallgatáson közölte, hogy az ügyészek elegendő bizonyítékokat terjesztettek elő Andrea Constand 2004-es szexuális bántalmazása ügyében.

Ha a 78 éves egykori televíziós sztárt bűnösnek találják, akár 10 év börtönbüntetést is kiszabhatnak rá.

Constand, Cosby alma materének, a Temple Egyetemnek az egykori kosárlabda edzője az egyedüli nő, akinek a Cosby elleni feljelentése vádemeléssel végződött.

Az elmúlt hónapokban több mint ötven nő vádolta meg a Cosby Show egykori sztárját szexuális zaklatással. A nők állítása szerint Bill Cosby alkohollal vagy droggal kábította el áldozatait, mielőtt szexuálisan zaklatta volna őket. Az állítólagos áldozatok között vannak modellek, pincérnők és a showbiznisz munkatársai is. Az esetek egészen a hatvanas évekig nyúlnak vissza, legtöbbjük azóta már elévült.

Kapcsolódó Cikkek