EUR: 305,02 Ft
CHF: 276,54 Ft
2017. július 23., vasárnap
Lenke

Belföld

Botka nem polgármesterként tárgyalt az Európai Parlament elnökével

Botka László szegedi polgármester a betelepítési kvóta ellen van, és az ügy helyi szintű tárgyalását sem támogatta, emellett titkolózik és az Európai Parlament elnökével mint az MSZP országos választmányi elnöke tárgyalt – írja a szegedma.hu.

Budapest, 2014. december 13. Botka László, az MSZP választmányi elnöke beszédet mond a budapesti Általános Vállalkozási Főiskolán tartott pártértekezleten 2014. december 13-án. MTI Fotó: Soós Lajos

Botka László, az MSZP választmányi elnöke
MTI Fotó: Soós Lajos

A volt szegedi polgármester, Bartha László szerint veszélyes tendenciát mutat a londoni polgármester-választás eredménye: a baloldal egyre inkább a bevándorlókra épít. Szerinte nagy probléma, hogy Botka nem állt ki a betelepítési kvóta ellen, véleménye szerint ez azért van, mert nem akarja, hogy kiderüljön, mi a pártjának álláspontja a kérdésben. Botka még azzal is viccelődött, hogy az üres IKV-lakásokban bevándorlókat helyeznének el.

Az utóbbi évtizedek nyugat-európai tapasztalatai alapján a bevándorlók nem asszimilálódtak, mindig a baloldal szavazótáborát gyarapítják. Ez nem véletlen az MSZP tagjai is 2009-ben az Internacionálét énekelték, ami ellentmond minden olyannak, ami fontos egy magyar számára: a nemzettudatnak, a kötődésnek, a gyökereknek. A baloldal számára kizárólag a hatalom megszerzése a fontos” – vélekedett Bartha László.

Bartha szerint szerint Martin Schulz az országos MSZP-s választmányi elnök Botkához, s nem a polgármesterhez jött 2015-ben, emiatt kísérte őt Ujhelyi István, az MSZP európai parlamenti képviselője. Azaz, értelmezése szerint valójában a magyar baloldal legerősebb pártjának stratégája tárgyalt az Európai Parlament elnökével, így nem tudja elfogadni azt a Botka-féle védekezést, vagy inkább magyarázkodást, hogy polgármesterként nem dönthet a betelepítés kérdésében, nem tárgyalhat arról.

További részletek a szegedma.hu oldalán olvashatóak!

Kapcsolódó Cikkek

  • A T-Sysytems együttműködik a főpolgármester által kezdeményezett vizsgálatban

    A T-Sysytems együttműködik a főpolgármester által kezdeményezett vizsgálatban

    A T-Systems Magyarország maximálisan együttműködik a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) e-jegy értékesítési projektje ügyében indított vizsgálatban, minden információt megad ehhez, és a cégen belül sem fognak elmaradni a szükséges lépések – ígérte Kaszás Zoltán, a társaság vezérigazgatója szombaton a Facebookon megjelent nyilatkozatában, ahol egyben bocsánatot kért a kialakult helyzet miatt.

  • BKK-jegyértékesítés: Tarlós István vizsgálatot rendelt el

    BKK-jegyértékesítés: Tarlós István vizsgálatot rendelt el

    A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) online értékesítési rendszerének bevezetésekor kialakult helyzet tisztázására Tarlós István főpolgármester vizsgálatot rendelt el a közösségi közlekedés biztonságos és utasbarát működtetése érdekében, a BKK mindenben támogatja a vizsgálatot és a megnyugtató megoldás kidolgozását – közölte a cég vezérigazgatója szombat este.