EUR: 307,31 Ft
CHF: 281,52 Ft
2017. május 26., péntek
Evelin, Fülöp

Belföld

Botka nem polgármesterként tárgyalt az Európai Parlament elnökével

Botka László szegedi polgármester a betelepítési kvóta ellen van, és az ügy helyi szintű tárgyalását sem támogatta, emellett titkolózik és az Európai Parlament elnökével mint az MSZP országos választmányi elnöke tárgyalt – írja a szegedma.hu.

Budapest, 2014. december 13. Botka László, az MSZP választmányi elnöke beszédet mond a budapesti Általános Vállalkozási Főiskolán tartott pártértekezleten 2014. december 13-án. MTI Fotó: Soós Lajos

Botka László, az MSZP választmányi elnöke
MTI Fotó: Soós Lajos

A volt szegedi polgármester, Bartha László szerint veszélyes tendenciát mutat a londoni polgármester-választás eredménye: a baloldal egyre inkább a bevándorlókra épít. Szerinte nagy probléma, hogy Botka nem állt ki a betelepítési kvóta ellen, véleménye szerint ez azért van, mert nem akarja, hogy kiderüljön, mi a pártjának álláspontja a kérdésben. Botka még azzal is viccelődött, hogy az üres IKV-lakásokban bevándorlókat helyeznének el.

Az utóbbi évtizedek nyugat-európai tapasztalatai alapján a bevándorlók nem asszimilálódtak, mindig a baloldal szavazótáborát gyarapítják. Ez nem véletlen az MSZP tagjai is 2009-ben az Internacionálét énekelték, ami ellentmond minden olyannak, ami fontos egy magyar számára: a nemzettudatnak, a kötődésnek, a gyökereknek. A baloldal számára kizárólag a hatalom megszerzése a fontos” – vélekedett Bartha László.

Bartha szerint szerint Martin Schulz az országos MSZP-s választmányi elnök Botkához, s nem a polgármesterhez jött 2015-ben, emiatt kísérte őt Ujhelyi István, az MSZP európai parlamenti képviselője. Azaz, értelmezése szerint valójában a magyar baloldal legerősebb pártjának stratégája tárgyalt az Európai Parlament elnökével, így nem tudja elfogadni azt a Botka-féle védekezést, vagy inkább magyarázkodást, hogy polgármesterként nem dönthet a betelepítés kérdésében, nem tárgyalhat arról.

További részletek a szegedma.hu oldalán olvashatóak!

Kapcsolódó Cikkek

 • Kőszegi Tamás, a bukott HÖK-ös

  Kőszegi Tamás, a bukott HÖK-ös

  Fénylő üstökösként robbantak a hazai politikai életbe, de a választók előtt „sötét lovak” a Momentum Mozgalom ifjú vezetői. Sorozatunkban bemutatjuk a Momentum valódi arcait, akik fiatalságuk ellenére is őriznek már csontvázakat szekrényeikben.

 • Migránsok terrorizálják a nőket Párizsban

  Migránsok terrorizálják a nőket Párizsban

  Megszállták a muszlim férfiak Párizs egyik belvárosi részét. A migránsok nemcsak beszólnak, hanem erőszakoskodnak is a nőkkel, akik már úgy járnak haza a munkából, hogy egy metrómegállóval hamarabb leszállnak és taxiba ülnek.

 • Óriási támogatást kapnak a családok

  Óriási támogatást kapnak a családok

  A kormány tovább emeli a családi adókedvezmény mértékét, ennek középpontjába a kétgyermekes családokat állítják – jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök a Családok Budapesti Világtalálkozójának első napján megrendezett demográfiai fórumon, ahol ismertette a kormány előző napi ülésén elfogadott, gyermekvállalást ösztönző akciótervet.

 • Botka le akarja bontani a kerítést

  Botka le akarja bontani a kerítést

  Hatalomra kerülése után lebontaná a szerb–magyar határon létesített technikai határzárat Botka László, a szocialisták miniszterelnök-jelöltje, aki erről a Reuters hírügynökségnek adott interjúban beszélt.