EUR: 307,40 Ft
CHF: 281,73 Ft
2017. május 26., péntek
Evelin, Fülöp

Egyéb XII.kerület

Csúcs ez a futás!

Közel kétszázötvenen vettek részt a Fuss a csúcsra! lépcsőfutóversenyen, melyet idén hetedszer rendezett meg a Hegyvidéki Szabadidősport Nonprofit Kft. A cél az volt, hogy a versenyzők 134 lépcsőfokot maguk mögött hagyva, minél rövidebb idő alatt jussanak fel a János-hegyi Erzsébet-kilátó tetejére. Hirling Márk negyedik alkalommal futott pályacsúcsot, ezúttal 21,46 másodperccel volt ő a leggyorsabb.

– A Than Károly Gimnáziumban olyan sok az osztály, hogy rendszeresen a folyosón futunk a testnevelésórákon, így egy kicsit jobban hozzá vagyok szokva a lépcsőzéshez. Itt a kilátóban azért nehezebb volt a dolgom, különösen az utolsó szakaszon, ahol már nagyon szűk a hely – mesélte a vonulós tűzoltónak készülő fiatalember, aki jövőre szeretné 20 másodperc alá szorítani a kilátócsúcsot.

(képet tördelők segítségével lehet leszedni a hegyvidek.hu galériából)

Kapcsolódó Cikkek

 • Kétmillió forint a jövő feltalálóinak és tudósainak

  Kétmillió forint a jövő feltalálóinak és tudósainak

  A 26. Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Verseny legjobb, legtehetségesebb fiatal feltalálóinak és tudósainak 10 díjat, 2 különdíjat és a díjakkal járó közel kétmillió forint ösztöndíjat osztott ki a versenyt szervező Magyar Innovációs Szövetség a május 24-i eredményhirdetésen.

 • Tisztább lett a tér

  Tisztább lett a tér

  Olvasónk jelezte, a Szabadmájus téren tavaly nyártól idén tavaszig szemétkupacok rondították a környezetet. Megkeresésünkre az önkormányzat arról tájékoztatta lapunkat, tudnak a jelenségről, miszerint újra és újra oda hordják a hulladékot, ahol nap mint nap gyerekek játszanak.

 • Bombák földjén lakunk?

  Bombák földjén lakunk?

  Több száz házat kellett kiüríteni a kerületben, amikor a Csömöri út 101. számnál zajló építkezés közben találtak egy 50 kilogrammos, szovjet gyártmányú, FAB–50-es típusú rombolóbombát.