EUR: 309,38 Ft
CHF: 288,21 Ft
2017. január 22., vasárnap
Artúr, Vince

Külföld

Donald Trump mindent vitt, ő lesz az elnökjelölt!

Des Moines, 2016. február 2.
A Republikánus Párt elnökjelöltségére pályázó Donald Trump amerikai üzletember köszönti támogatóit az Iowa állambeli Des Moinesban 2016. február 1-jén éjjel, az amerikai elnökválasztási kampányt megnyitó iowai jelölőgyűlés után. A republikánusoknál Ted Cruz texasi szenátor győzött. (MTI/AP/Jae C. Hong)

Donald Trump amerikai üzletember nagy fölénnyel megnyerte a Republikánus Párt Indiana államban kedden tartott előválasztását az amerikai média előrejelzése szerint.

Trump az 57 küldöttből legalább 45 támogatását megszerezte. A további 12 megoszlása még kérdéses, de az exit pollok szerint a második Ted Cruz szenátor, a harmadik John Kasich ohiói kormányzó lett.

Trumpot már nem lehet megelőzni, de elméletileg még le lehet fékezni annyira, hogy az elnökjelöltet kiválasztó nyári republikánus pártkonvención ne legyen meg előre a szavazattöbbsége, ami automatikus jelölést jelentene. Ted Cruz ezt a célt tűzte maga elé, és azt ígérte, hogy folytatja a versenyt.

A demokraták előválasztásán Hillary Clinton volt külügyminiszter és Bernie Sanders szenátor közel egyformán szerepelt, a pontos adatok még nem ismeretesek.

Cruz feladta

Bejelentette Ted Cruz republikánus szenátor, hogy befejezi amerikai elnökválasztási kampányát, miután kedden súlyos vereséget szenvedett az indianai előválasztáson.

Kapcsolódó Cikkek