EUR: 308,94 Ft
CHF: 267,57 Ft
2017. szeptember 21., csütörtök
Máté, Mirella

Egyéb III.kerület

Ellenségei akadtak az óbudai virágoknak

levendula, lopás, Óbuda, Flórián tér

Fotó: Facebook

Úgy tűnik, hogy rossz helyre telepítették a Flórián tér közelében lévő levendulákat, a múlt hét csütörtök délután ugyanis ismeretlenek meglovasították a növényeket. A virágokat egészen pontosan a villamospálya mellé, a közeli gyalogátkelőhöz telepítették, innen csenték el őket. Az esetről egy szemfüles járókelő fényképet is készített és meg is osztotta az egyik közösségi oldalon. Az eset kapcsán megkerestük az önkormányzatot, hogy mekkora kár keletkezett a lopás következtében. Azt a tájékoztatást kaptuk, hogy a kérdéses terület a BKK illetékességi körébe tartozik, nem pedig a III. kerületébe, így ők hivatalosan nem is értesültek a bűncselekményről. Megkerestük a rendőrséget is, arra voltunk kíváncsiak, hogy érkezett-e bejelentés az ügyben. Úgy reagáltak, hogy ilyen tartalmú jelzést nem kaptak, az illetékes Budapesti Rendőr-főkapitányság III. kerületi Rendőrkapitánysága nem tud az esetről. Pedig a szóban forgó két illető áldásos ténykedésének a fotó tanúsága szerint több szemtanúja is volt.

Kapcsolódó Cikkek

  • 710 milliót költhetnek épületek és udvarok felújítására

    710 milliót költhetnek épületek és udvarok felújítására

    A sajókazai Radvánszky-kastélyban igazgatói értekezlettel egybekötött tanévnyitót tartottak, ahol jelentős mértékű fejlesztéseket jelentettek be. A rendezvényen Demeter Zoltán országgyűlési képviselő, az Országgyűlés Kulturális Bizottságának tagja elmondta, hogy a kormány 2010-től 2017-ig 572 milliárd forinttal költött többet oktatási célokra, mint a korábbi kormányok.

  • Országos íjászverseny volt Sötétvölgyben

    Országos íjászverseny volt Sötétvölgyben

    Az idén már második alkalommal rendezte meg a Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság az Alisca Katasztrófavédelmi Országos Íjászversenyt a Szekszárdhoz közeli Sötétvölgyben, ahol a katasztrófavédelem mellett a rendőrségtől, a büntetés-végrehajtástól, a vízügytől és az országgyűlési őrségtől is érkeztek versenyzők.