2018. március 23., péntek
Emőke

Egyéb III.kerület

Ellenségei akadtak az óbudai virágoknak

levendula, lopás, Óbuda, Flórián tér

Fotó: Facebook

Úgy tűnik, hogy rossz helyre telepítették a Flórián tér közelében lévő levendulákat, a múlt hét csütörtök délután ugyanis ismeretlenek meglovasították a növényeket. A virágokat egészen pontosan a villamospálya mellé, a közeli gyalogátkelőhöz telepítették, innen csenték el őket. Az esetről egy szemfüles járókelő fényképet is készített és meg is osztotta az egyik közösségi oldalon. Az eset kapcsán megkerestük az önkormányzatot, hogy mekkora kár keletkezett a lopás következtében. Azt a tájékoztatást kaptuk, hogy a kérdéses terület a BKK illetékességi körébe tartozik, nem pedig a III. kerületébe, így ők hivatalosan nem is értesültek a bűncselekményről. Megkerestük a rendőrséget is, arra voltunk kíváncsiak, hogy érkezett-e bejelentés az ügyben. Úgy reagáltak, hogy ilyen tartalmú jelzést nem kaptak, az illetékes Budapesti Rendőr-főkapitányság III. kerületi Rendőrkapitánysága nem tud az esetről. Pedig a szóban forgó két illető áldásos ténykedésének a fotó tanúsága szerint több szemtanúja is volt.


Kapcsolódó Cikkek

 • Világrekordért emeltek

  Világrekordért emeltek

  Debrecenben már advent idején elkezdődött a családok éve. Ebben az időszakban a programok elsősorban a családokat szólították meg, de a rendezőelv továbbra is ez maradt – hangsúlyozta Széles Diána alpolgármester.

 • Szakmák sztárjai versenyeznek

  Szakmák sztárjai versenyeznek

  A Dunaferr középiskola hat diákja, valamint a Lorántffy egy tanulója jutott be a Szakma Sztár Fesztivál verseny idei döntőjébe. Az előválogatók után a Dunaferrből az épület- és szerkezetlakatos, hegesztő, ipari gépész és karosszérialakatos szakok képviselői, a Lorántffyból pedig egy leendő fodrász jutott a fináléba.

 • Kőbánya hajóra szállt

  Kőbánya hajóra szállt

  Az eredetileg kőszállítóként is funkcionáló A38 hajó régóta az igényes zenét preferálók kedvelt helye.