EUR: 308,40 Ft
CHF: 267,18 Ft
2017. október 19., csütörtök
Nándor

Egyéb XVI.kerület

Erzsi néni aranyérmet kapott, Nelly néni fűnyírót kért

Erzsi néni, nyakában az éremmel (Fotók: XVI. Kerületi Újság)

Erzsi néni, nyakában az éremmel (Fotók: XVI. Kerületi Újság)

Két 90 esztendős kerületi lakótársunkat köszöntötte az önkormányzat múlt héten. Erzsi néni és Nelly néni együtt ugyan 180 éves, de mindketten letagadhatnának jó pár évtizedet a korukból.

Kovács Péter polgármester mostanában gyakran hivatalos jeles születésnapokra. Kerületünk lakói között számos szépkorút ünnepelhetünk. Nálunk a 90 év nem számít még aggkornak – legalábbis Erzsi néni és Nelly néni vitalitása ezt bizonyítja.

Kiss Gyuláné Erzsi néni Heves megyéből származik, Feldebrőn született. Korához képes tevékeny életet él, erkélyen saját maga termeszti gyógynövényeit.

– Az biztosan vegyszermentes! – jelentette ki mosolyogva, miközben büszkén mutatta azt az aranyérmet, amellyel két unokája ismerte el életművét. Erzsi néni a hosszú élet titkát a becsületes munkában, az optimista életszemléletben és a szerető családi környezetben látja.

Nelly néni ma is kertészkedik

Nelly néni örömmel fogadta a polgármester virágait

Kortársa, Tálas Antalné Nelly néni ebben egyetért, még annyit tett hozzá, hogy aktív életet kell élni. Ő a mai napig nagyon szeret kertészkedni, tavaly a 89. születésnapjára is fűnyírót kért szeretteitől. Nelly néni büszke rá, hogy Pankotán, Csiky Gergely szülőfalujában született. 1948-ban ment férjhez, ekkor költözött a család a XVI. kerületbe, abba a házba, ahol ma is él. Két lánya, négy unokája és hét dédunokája született.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Divat a múzeumban

  Divat a múzeumban

  Az Iparművészeti Múzeumban rendeztek október 15-én divatbemutatót, azonban ez korántsem jelentette azt, hogy a divat muzeális darabjai vonultak volna fel a nézők előtt.

 • Ötszáz gyerek, ötszáz méter

  Ötszáz gyerek, ötszáz méter

  Városunk is csatlakozott azon kezdeményezéshez, amely a reformáció 500. évfordulója alkalmából októberben a Kárpát-medencei településekre futva viszi el Luther Márton 95 tételét.

 • A magyar Chagall

  A magyar Chagall

  Kádár Béla, a magyar Chagall kiállítása nyílt meg Kőhíd címmel vasárnap Székesfehérváron a Deák Gyűjteményben, a Városi Képtárban.