2018. április 26., csütörtök
Ervin

Egyéb XVI.kerület

Erzsi néni aranyérmet kapott, Nelly néni fűnyírót kért

Erzsi néni, nyakában az éremmel (Fotók: XVI. Kerületi Újság)

Erzsi néni, nyakában az éremmel (Fotók: XVI. Kerületi Újság)

Két 90 esztendős kerületi lakótársunkat köszöntötte az önkormányzat múlt héten. Erzsi néni és Nelly néni együtt ugyan 180 éves, de mindketten letagadhatnának jó pár évtizedet a korukból.

Kovács Péter polgármester mostanában gyakran hivatalos jeles születésnapokra. Kerületünk lakói között számos szépkorút ünnepelhetünk. Nálunk a 90 év nem számít még aggkornak – legalábbis Erzsi néni és Nelly néni vitalitása ezt bizonyítja.


Kiss Gyuláné Erzsi néni Heves megyéből származik, Feldebrőn született. Korához képes tevékeny életet él, erkélyen saját maga termeszti gyógynövényeit.

– Az biztosan vegyszermentes! – jelentette ki mosolyogva, miközben büszkén mutatta azt az aranyérmet, amellyel két unokája ismerte el életművét. Erzsi néni a hosszú élet titkát a becsületes munkában, az optimista életszemléletben és a szerető családi környezetben látja.

Nelly néni ma is kertészkedik

Nelly néni örömmel fogadta a polgármester virágait

Kortársa, Tálas Antalné Nelly néni ebben egyetért, még annyit tett hozzá, hogy aktív életet kell élni. Ő a mai napig nagyon szeret kertészkedni, tavaly a 89. születésnapjára is fűnyírót kért szeretteitől. Nelly néni büszke rá, hogy Pankotán, Csiky Gergely szülőfalujában született. 1948-ban ment férjhez, ekkor költözött a család a XVI. kerületbe, abba a házba, ahol ma is él. Két lánya, négy unokája és hét dédunokája született.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Szabadtéri kiállítás nyílt a jótékonykodásról

  Szabadtéri kiállítás nyílt a jótékonykodásról

  Utolsó állomására, Pécsre érkezett a Jószolgálat-díj 2017-es díjazottjait bemutató országjáró szabadtéri kiállítás. A díj 2016/2017-es évadának három díjazottja is Pécsett, illetve környékén segíti a rászorulókat: a Dr.

 • Megteltek Szeged parkjai

  Megteltek Szeged parkjai

  A tavasszal és a jó idővel az is együtt jár, hogy az emberek szeretnek minél több időt a szabadban tölteni.

 • Éremeső a fehérváriaknak

  Éremeső a fehérváriaknak

  Kovács Sarolta nyerte a nők versenyét az öttusázók budapesti országos bajnokságán. Csapatban a KSI SE győzött. De a fehérvári sikernek itt nincs vége.