EUR: 310,27 Ft
CHF: 258,74 Ft
2018. április 19., csütörtök
Emma

Egyéb Tatabánya

Fiatalok, tehetségesek

Tehetséges sportolók részesültek a város által odaítélt Földi Imre Sportösztöndíjban. Néhány mondatban ők is megfogalmazták, hogyan segíti pályafutásukat az elismerő támogatás.

Gnám Tamara az elmúlt egy-másfél év egyik legsikeresebb tatabányai sportolója. Kadet korosztályú párbajtőrözőként vezeti a négy évvel idősebb juniorok ranglistáját is.


 Nagyon örülök, hogy megkaphattam a Földi Imre Sportösztöndíjat – mondta el a Tatabányai Sport Club 16 éves vívója. – Tavaly egész évben az lebegett a szemem előtt, hogy idén eséllyel pályázhassak rá. Szerencsére jól sikerültek a 2015-ös versenyek, idehaza és a nemzetközi viadalokon is jól szerepeltem.

Tamara eddig idén is kiváló formát mutat: a korosztályos Európa-bajnokságokról például egy ötödik és egy hatodik hellyel tért haza.


oszton1

Pákozdi Éva a TSC súlyemelő szakosztályának egyik legnagyobb reménysége. A 16 éves tehetség tavaly a kadet Európa-bajnokságon aratta eddigi legnagyobb sikerét.

– Két ezüst- és egy aranyéremmel tértem haza Svédországból – idézi fel a kontinensviadal emlékeit a súlyemelő.– Idén a korosztályos világbajnokság lesz a legfontosabb versenyem, szeretnék azon is jól szerepelni.

Éva eredményes felkészüléséhez a Földi Imre Sportösztöndíj évi bruttó 1 millió 250 ezer forintos segítséget nyújt.

Salánki Evelin az Ippon SE második legeredményesebb cselgáncsozója az olimpiai bronzérmes Csernoviczki Éva mögött.

 A legnagyobb tavalyi sikerem a pozsonyi korosztályos, U23-as Európa-bajnokságon szerzett bronzérmem volt –mondta el az ösztöndíj átvétele után a sportoló. – Idén is összejött már egy harmadik hely a szarajevói Európa-kupán, így jó formában érzem magam.

Salánki Evelin a felnőtt női cselgáncsválogatott keretének is tagja. Idén sajnos lemaradt az olimpiáról, de a 2020-as ötkarikás játékokon mindenképpen szeretne részt venni.

Tar Sándor triplázott: a Tatabányai Sport Club ökölvívója már harmadszor részesült a Földi Imre Sportösztöndíjban.

oszton2

 Mindenkinek köszönöm, aki segített abban, hogy idén is megkaphattam ezt az ösztöndíjat − kezdte az elmúlt évek legeredményesebb tatabányai bokszolója.

– A tavalyi évemre, miután idehaza minden versenyt megnyertem, a zágrábi junior Európa-bajnokságon elért bronzérem tette fel a koronát. Most a legfontosabb az olimpiai szereplés kiharcolása.

Tar Sándor még a riói játékokra is kijuthat: ehhez a bakui kvalifikációs viadalon kell majd súlycsoportjában a legjobbak között szerepelnie.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Egy sorozatról neveztek el egy planktont

  Egy sorozatról neveztek el egy planktont

  Először nevezetek el fajt egy tévéműsorról: a BBC A kék bolygó című sorozatáról kapta a nevét az óceán “lüktető szíveként” is emlegetett planktonok egyik faja.

 • Mentősökre támadt egy férfi Miskolcon

  Mentősökre támadt egy férfi Miskolcon

  Mentősre támadt egy 26 éves férfi Miskolcon, közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette és súlyos testi sértés miatt emelt vádat ellene a Miskolci Járási és Nyomozó Ügyészség – közölte a vádhatóság az MTI-vel kedden.

 • Hétvégén is marad a jó idő

  Hétvégén is marad a jó idő

  Helyenként eső, zápor, esetleg zivatar is lehet, de emellett sok lesz a napsütés, napközben többfelé 20-25 fokos maximumok várhatók – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos középtávú előrejelzéséből, melyet csütörtökön juttatott el az MTI-nek.