2018. január 20., szombat
Fábián, Sebestyén

Egyéb Tatabánya

Fiatalok, tehetségesek

Tehetséges sportolók részesültek a város által odaítélt Földi Imre Sportösztöndíjban. Néhány mondatban ők is megfogalmazták, hogyan segíti pályafutásukat az elismerő támogatás.

Gnám Tamara az elmúlt egy-másfél év egyik legsikeresebb tatabányai sportolója. Kadet korosztályú párbajtőrözőként vezeti a négy évvel idősebb juniorok ranglistáját is.


 Nagyon örülök, hogy megkaphattam a Földi Imre Sportösztöndíjat – mondta el a Tatabányai Sport Club 16 éves vívója. – Tavaly egész évben az lebegett a szemem előtt, hogy idén eséllyel pályázhassak rá. Szerencsére jól sikerültek a 2015-ös versenyek, idehaza és a nemzetközi viadalokon is jól szerepeltem.

Tamara eddig idén is kiváló formát mutat: a korosztályos Európa-bajnokságokról például egy ötödik és egy hatodik hellyel tért haza.


oszton1

Pákozdi Éva a TSC súlyemelő szakosztályának egyik legnagyobb reménysége. A 16 éves tehetség tavaly a kadet Európa-bajnokságon aratta eddigi legnagyobb sikerét.

– Két ezüst- és egy aranyéremmel tértem haza Svédországból – idézi fel a kontinensviadal emlékeit a súlyemelő.– Idén a korosztályos világbajnokság lesz a legfontosabb versenyem, szeretnék azon is jól szerepelni.

Éva eredményes felkészüléséhez a Földi Imre Sportösztöndíj évi bruttó 1 millió 250 ezer forintos segítséget nyújt.

Salánki Evelin az Ippon SE második legeredményesebb cselgáncsozója az olimpiai bronzérmes Csernoviczki Éva mögött.

 A legnagyobb tavalyi sikerem a pozsonyi korosztályos, U23-as Európa-bajnokságon szerzett bronzérmem volt –mondta el az ösztöndíj átvétele után a sportoló. – Idén is összejött már egy harmadik hely a szarajevói Európa-kupán, így jó formában érzem magam.

Salánki Evelin a felnőtt női cselgáncsválogatott keretének is tagja. Idén sajnos lemaradt az olimpiáról, de a 2020-as ötkarikás játékokon mindenképpen szeretne részt venni.

Tar Sándor triplázott: a Tatabányai Sport Club ökölvívója már harmadszor részesült a Földi Imre Sportösztöndíjban.

oszton2

 Mindenkinek köszönöm, aki segített abban, hogy idén is megkaphattam ezt az ösztöndíjat − kezdte az elmúlt évek legeredményesebb tatabányai bokszolója.

– A tavalyi évemre, miután idehaza minden versenyt megnyertem, a zágrábi junior Európa-bajnokságon elért bronzérem tette fel a koronát. Most a legfontosabb az olimpiai szereplés kiharcolása.

Tar Sándor még a riói játékokra is kijuthat: ehhez a bakui kvalifikációs viadalon kell majd súlycsoportjában a legjobbak között szerepelnie.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek