EUR: 308,56 Ft
CHF: 285,37 Ft
2016. október 21., péntek
Orsolya

Belföld

Fidesz: a Jobbik megtéveszti az embereket

Budapest, 2016. március 21.
Vona Gábor, a Jobbik pártelnöke, frakcióvezetője az Országgyűlés plenáris ülésén 2016. március 21-én. Balra Dúró Dóra, a Jobbik frakcióvezető-helyettese.
MTI Fotó: Kovács Tamás

A Jobbik az emberek képébe hazudik és megtéveszti őket, az a Jobbik próbál igazságot osztani korrupciós ügyekben, aki maga is ilyenekbe keveredik – közölte a Fidesz-frakció Vona Gábor Jobbik-elnök szombati beszédére reagálva.

Vona Gábor a párt majálisán többek között a Fideszt, a miniszterelnököt és a jegybankelnököt is bírálta. Kifogásolta egyebek között, hogy a Fidesz politikusai nem nyilatkoztak arról, hogy nincs offshore érdekeltségük, nem vettek ki pénzt bedőlés előtt a Quaestorból, és nem hozták nyilvánosságra a velük egy háztartásban élők vagyonnyilatkozatait. Kritikával illette Orbán Viktor tanácsadóit is, úgy fogalmazott: “nem az a baj, hogy van egy miniszterelnökünk, aki nem tud mit kezdeni a korrupcióval, hanem az a baj, hogy van egy miniszterelnökünk, aki maga a korrupció”.

A Fidesz-frakció az MTI-hez szombaton eljuttatott közleményében azt írta, hogy maguk a Jobbik politikusai sorra buktak le, hogy ők maguk hordják szét a közpénzt. Az általuk vezetett önkormányzatokban nincsen valódi eredmény, csak a pénzre hajtanak. Ózdi polgármesterük gátlástalanul a saját önkormányzatától vett fel pénzeket és sportautójával irritálta a nincstelen embereket. Tapolcai polgármesterük a végzettségéről hazudott – olvasható a közleményben.

Arról nem is beszélve, hogy a mai napig várjuk Vona Gábor válaszát, hogy milyen idegen hatalmaknak adta el a Jobbikot és mennyi pénzért – írta a Fidesz-frakció.

Kapcsolódó Cikkek

 • Elsodort egy nőt a villamos Budapesten

  Elsodort egy nőt a villamos Budapesten

  Nekiesett a 12-es villamos oldalának egy nő a főváros IV. kerületében lévő István úton pénteken – erősítette meg az ORFK Kommunikációs Szolgálata az MTI értesülését.

 • Vonának az antiszemitizmus miatt fontos Irán

  Vonának az antiszemitizmus miatt fontos Irán

  Az Irán-barátság és az Izrael-ellenesség, illetve az antiszemitizmus szorosan összefügg a Jobbik ideológiájában. A párt lassan másfél évtizede ápolja a kapcsolatokat Iránnal, Vonáék még választási megfigyelőket is hoztak volna onnan Budapestre – írja az Origo.

 • Így néz ki a robbantó!

  Így néz ki a robbantó!

  Pénteken vezették a rendőrök a Teréz körúti robbantás feltételezett elkövetőjét az előzetes letartóztatásról döntő tárgyalásra Budapesten.