EUR: 323,43 Ft
CHF: 286,71 Ft
2018. december 17., hétfő
Lázár, Olimpia

Extra

Gyógyszerfüggőségébe halhatott bele Prince

Gyógyszerfüggőséget okozó oxikodon hatóanyagú fájdalomcsillapítót találtak a boncoláskor az április 21-én meghalt Prince szervezetében amerikai médiaértesülések szerint.

A Minneapolis Star Tribune napilap és a KSTP-TV a nyomozáshoz közelálló forrásokra hivatkozva csütörtökön azt jelentette, hogy a fájdalomcsillapító, szorongáscsökkentő és nyugtató hatású Percocet gyógyszert mutatták ki a törvényszéki orvosszakértők. Ezentúl veszélyesen alacsony volt a vörösvértestszáma, ami betegséget jelez – közölte a KSTP-TV.


A halottszemlét végző helyi orvosszakértői hivatal szóvivője nem erősítette meg a médiaértesüléseket.

Az oxikodon hatása a morfinhoz hasonló, de annál mérgezőbb vegyület. A fájdalmat jobban enyhíti, eufóriát és ezáltal hozzászokást okoz.


A hír az után látott napvilágot, hogy az amerikai kábítószerellenes hatóság (DEA) és az amerikai főügyész minnesotai hivatala bejelentette szerdán, hogy bekapcsolódnak Prince halálának nyomozásába. A szövetségi források “segíteni fogják a helyi nyomozást és szakértelmet a vényköteles gyógyszerek illegális használatát és kereskedelmét illetően” – közölte az ügyészség.

Szintén szerdán egy amerikai ügyvéd bejelentette, hogy halála előtt Prince egy kaliforniai orvos segítségét akarta kérni, hogy leszokjon gyógyszerfüggőségéről.

William Mauzy ügyvéd a Minneapolis Star Tirbune napilapnak elmondta, hogy Prince képviselője felhívta Howard Kornfeld orvost április 20-án, egy nappal az énekes halála előtt.

Mauzy, aki a Kornfeld-családot képviseli, közölte, hogy az orvos nem tudott azonnal az énekes rendelkezésére állni, ezért fiát, Andrew-t küldte el, hogy megbeszéljék a kezelést.

Andrew Kornfeld volt az, aki tárcsázta a segélyhívót, amikor megtalálták a liftben összeesett Prince-t Paisley Park-i otthonának felvonójában április 21-én.

A nyomozáshoz közelálló forrásokból a CNN hírtelevízió megtudta, hogy a nyomozók nem találtak érvényes, fájdalomcsillapító vásárlását lehetővé tevő vényt. A szövetségi nyomozók megpróbálják felderíteni, hogy a hozzá közelállók segíthették-e az énekest a gyógyszer beszerzésében.

Kapcsolódó Cikkek

 • Baronits Gábort édesapja szelleme segíti át a nehézségeken

  Baronits Gábort édesapja szelleme segíti át a nehézségeken

  Baronits Gábor úgy érzi, egy csapásra felnőtt, mikor kisfiúként elveszítette édesapját. A TV2 Csak show és más semmi című műsorának ezüstérmese a mai napig nem tudta elengedni édesapját, mint mondja, élete nehéz helyzeteiben sokszor érzi, mellette van.

 • Tom Jones ismét Magyarországra jön!

  Tom Jones ismét Magyarországra jön!

  Jövőre ismét koncertet ad Magyarországon Tom Jones. A világhírű walesi énekes 2019. június 22-én a Papp László Budapest Sportarénában lép fel és adja elő legnépszerűbb dalait – közölte a szervező Live Nation pénteken az MTI-vel.

 • Csúcsgumikkal szerelik a MOL Limókat

  Csúcsgumikkal szerelik a MOL Limókat

  Ultranagy teljesítményű téli abroncsokat kaptak a MOL Limo Mercedes-Benz modelljei. A flotta prémium autóira a Hankook kifejezetten felsőkategóriás személygépkocsira fejlesztett termékei kerülnek, amelyek még tovább emelik a vezetési élményt.