EUR: 305,07 Ft
CHF: 276,80 Ft
2017. július 24., hétfő
Kinga, Kincső

Extra

Gyógyszerfüggőségébe halhatott bele Prince

Gyógyszerfüggőséget okozó oxikodon hatóanyagú fájdalomcsillapítót találtak a boncoláskor az április 21-én meghalt Prince szervezetében amerikai médiaértesülések szerint.

A Minneapolis Star Tribune napilap és a KSTP-TV a nyomozáshoz közelálló forrásokra hivatkozva csütörtökön azt jelentette, hogy a fájdalomcsillapító, szorongáscsökkentő és nyugtató hatású Percocet gyógyszert mutatták ki a törvényszéki orvosszakértők. Ezentúl veszélyesen alacsony volt a vörösvértestszáma, ami betegséget jelez – közölte a KSTP-TV.

A halottszemlét végző helyi orvosszakértői hivatal szóvivője nem erősítette meg a médiaértesüléseket.

Az oxikodon hatása a morfinhoz hasonló, de annál mérgezőbb vegyület. A fájdalmat jobban enyhíti, eufóriát és ezáltal hozzászokást okoz.

A hír az után látott napvilágot, hogy az amerikai kábítószerellenes hatóság (DEA) és az amerikai főügyész minnesotai hivatala bejelentette szerdán, hogy bekapcsolódnak Prince halálának nyomozásába. A szövetségi források “segíteni fogják a helyi nyomozást és szakértelmet a vényköteles gyógyszerek illegális használatát és kereskedelmét illetően” – közölte az ügyészség.

Szintén szerdán egy amerikai ügyvéd bejelentette, hogy halála előtt Prince egy kaliforniai orvos segítségét akarta kérni, hogy leszokjon gyógyszerfüggőségéről.

William Mauzy ügyvéd a Minneapolis Star Tirbune napilapnak elmondta, hogy Prince képviselője felhívta Howard Kornfeld orvost április 20-án, egy nappal az énekes halála előtt.

Mauzy, aki a Kornfeld-családot képviseli, közölte, hogy az orvos nem tudott azonnal az énekes rendelkezésére állni, ezért fiát, Andrew-t küldte el, hogy megbeszéljék a kezelést.

Andrew Kornfeld volt az, aki tárcsázta a segélyhívót, amikor megtalálták a liftben összeesett Prince-t Paisley Park-i otthonának felvonójában április 21-én.

A nyomozáshoz közelálló forrásokból a CNN hírtelevízió megtudta, hogy a nyomozók nem találtak érvényes, fájdalomcsillapító vásárlását lehetővé tevő vényt. A szövetségi nyomozók megpróbálják felderíteni, hogy a hozzá közelállók segíthették-e az énekest a gyógyszer beszerzésében.

Kapcsolódó Cikkek

  • Nyári szépségtippek

    Nyári szépségtippek

    A Lokál összegyűjtött tippeket, trükköket, hogyan sminkeljünk és hogyan ápoljuk a bőrünket, hajunkat, hogy megóvjuk azokat a nagy kánikulában is.

  • Hujber Ferenc két évet is kaphat

    Hujber Ferenc két évet is kaphat

    Kábítószer birtoklás vétsége miatt emelhetnek vádat Hujber Ferenc ellen – értesült a Lokál. A rendőrség ugyanis lezárta a színész elleni nyomozást és az ügyet továbbküldte az ügyészségnek.