EUR: 322,18 Ft
CHF: 279,42 Ft
2018. június 20., szerda
Rafael

Külföld

Halálos lövöldözés két amerikai bevásárlóközpontban

Két bevásárlóközpontban is halálos áldozatokkal járó lövöldözés volt Washington környékén pénteken. Késő délután letartóztatták a gyanúsítottat, aki rendőr.

A Washington melletti Bethesdában és Silver Springben elkövetett lövöldözéssel gyanúsított és letartóztatott rendőr, a 62 éves Eulalio Sevilla Tordil az előző nap a szintén Washingtonhoz közeli Beltsville-ben agyonlőtte feleségét.


A szövetségi főváros elővárosának számító – de már Maryland szövetségi államhoz tartozó – Bethesdában és Silver Springben egy órán belül történt a két tragédia. A két település egymáshoz közel esik, s a rendőrség azt gyanítja, hogy mindkét esetben ugyanaz az ember lőtt: egy rendőr. A gyanúsítottat már keresik.

Az első lövöldözés Bethesdában történt: egy férfi odalépett az áruházba igyekvő egyik asszonyhoz, s megkérdezte tőle, hová megy. Majd amikor a nő válasz nélkül hagyta, visszasétált az autójához, kiemelte a fegyverét és agyonlőtte a nőt. Rálőtt a segítségére siető három férfira is. Egyikük a kórházba szállítás után szintén meghalt. Egy órán belül érkezett a hír a második lövöldözésről: Silver Spring Aspen Hill nevű negyedében egy férfi az egyik élelmiszeráruházba igyekvő asszonyt lőtte agyon. Az áldozat azonnal meghalt.

A rendőrség elővigyázatosságból lezárt a környéken tizennégy iskolát, továbbá átmeneti időre bezárták a sportlétesítményeket és a közparkokat is. A környéken van az Országos Egészségügyi Intézet (NIH) is, amelynek munkatársait szintén riadóztatták és hazaküldték.

A rendőrség egyelőre vizsgálja, hogy a két lövöldözés között van-e kapcsolat, s felkérte az FBI-t is, hogy kapcsolódjék be a nyomozásba.

Kapcsolódó Cikkek

 • A nap képe: Égimeszelő

  A nap képe: Égimeszelő

  Az indiai Jagdeep Singh soha nem gondolta, hogy magassága miatt egyszer ekkora hírnévre fog szert tenni. A helyi rendőrség járőre egészen pontosan 2 méter és 28 centiméter magas, ezzel az eredménnyel pedig elnyerte a világ legmagasabb rendőre címet.

 • Rendőrségen reklamált a rossz drog miatt

  Rendőrségen reklamált a rossz drog miatt

  Douglas Peter Kelly azért fordult a rendőrséghez, mert úgy érezte, dílere átverte. A férfi azt állította, hogy nem kristálymethet kapott a pénzéért, hanem speedet, amitől rosszul is lett.

 • Szijjártó: Az erős EU csakis erős tagállamokra épülhet

  Szijjártó: Az erős EU csakis erős tagállamokra épülhet

  Erős Európai Unió csakis erős, versenyképes tagállamokra épülhet – hangsúlyozta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter kedden Stockholmban a visegrádi országok és a nyolc észak-európai, illetve balti államból álló (NB8) országcsoport külügyminiszteri ülésének sajtótájékoztatóján.