EUR: 304,76 Ft
CHF: 273,00 Ft
2017. július 26., szerda
Anna, Anikó

Külföld

Halálos viharok Texasban

Hatan meghaltak, köztük egy nagymama és négy unokája az egyesült államokbeli Texasban pusztító esőzések és viharok miatt – közölték helyi tisztviselők szombaton.

A nő és unokái Palestine településen, Dallastól 160 kilométerre délkeletre haltak meg, miután kimenekültek házukból, amelyet tetőig érő víz árasztott el.

James Muniz helyi rendőr elmondta, hogy a család ugyan kijutott a házból, de a víz elsodorta őket. Holttestükre szombaton bukkantak rá.

Egy másik helybelit, egy harmincéves férfit ugyancsak az ár ragadott el Anderson megyében az útról.

Hét családi ház lakóit kimenekítették és ideiglenes szálláson helyezték el – tette hozzá a tisztviselő.

Bob Herrington, Palestine polgármestere elmondta, hogy kevesebb mint egy óra alatt 19 centiméternyi eső hullott a területre. Mint mondta, nem emlékszik olyan esetre, amikor ilyen gyorsan és ilyen rövid idő alatt megemelkedett volna az áradást okozó helyi vízfolyások szintje.

A Texas állambeli Houstonban a heves szélvihar fákat döntött ki és elektromos vezetékeket rongált meg. Több mint négyezer-kétszáz háztartásban nincs áram.

A szövetségi meteorológiai szolgálat Texas keleti részén és Mississippi állam többségében a víz nagyon gyors emelkedésére figyelmeztetett. Hasonlóképpen a heves viharok veszélyeire hívták fel a figyelmet New Orleans és Louisiana állam még délebben fekvő régióiban.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Prága szerint a kvótarendszer működésképtelen

  Prága szerint a kvótarendszer működésképtelen

  A cseh kormány ismételten felhívja a figyelmet arra, hogy a kvótarendszer működésképtelen – ezekkel a szavakkal reagált Bohuslav Sobotka cseh miniszterelnök szerdán arra, hogy az Európai Bizottság újabb szakaszba léptette az uniós menekültkvótákról szóló döntés elutasítása miatt júniusban Magyarország, Lengyelország és Csehország ellen megindított kötelezettségszegési eljárást.

 • 2019-ben érkezik a Wonder Woman folytatása

  2019-ben érkezik a Wonder Woman folytatása

  Diana, az amazonok hercegnője karácsonyi ajándékot hoz a közönségnek 2019-ben: a Warner Bros. filmstúdió bejelentette, hogy a Wonder Woman folytatása két és fél év múlva debütál a mozikban – számolt be róla a Deadline.

 • Varsó visszautasítja a brüsszeli “zsarolást”

  Varsó visszautasítja a brüsszeli “zsarolást”

  Varsó nem fogadja el “az uniós hivatalnokok semmiféle zsarolását”, különösen ha nem tényeken alapszik – jelentette ki az Európai Bizottság bejelentéseire reagálva szerdán Rafal Bochenek, a lengyel kormány szóvivője.