EUR: 308,50 Ft
CHF: 267,20 Ft
2017. október 19., csütörtök
Nándor

Külföld

Halálos viharok Texasban

Hatan meghaltak, köztük egy nagymama és négy unokája az egyesült államokbeli Texasban pusztító esőzések és viharok miatt – közölték helyi tisztviselők szombaton.

A nő és unokái Palestine településen, Dallastól 160 kilométerre délkeletre haltak meg, miután kimenekültek házukból, amelyet tetőig érő víz árasztott el.

James Muniz helyi rendőr elmondta, hogy a család ugyan kijutott a házból, de a víz elsodorta őket. Holttestükre szombaton bukkantak rá.

Egy másik helybelit, egy harmincéves férfit ugyancsak az ár ragadott el Anderson megyében az útról.

Hét családi ház lakóit kimenekítették és ideiglenes szálláson helyezték el – tette hozzá a tisztviselő.

Bob Herrington, Palestine polgármestere elmondta, hogy kevesebb mint egy óra alatt 19 centiméternyi eső hullott a területre. Mint mondta, nem emlékszik olyan esetre, amikor ilyen gyorsan és ilyen rövid idő alatt megemelkedett volna az áradást okozó helyi vízfolyások szintje.

A Texas állambeli Houstonban a heves szélvihar fákat döntött ki és elektromos vezetékeket rongált meg. Több mint négyezer-kétszáz háztartásban nincs áram.

A szövetségi meteorológiai szolgálat Texas keleti részén és Mississippi állam többségében a víz nagyon gyors emelkedésére figyelmeztetett. Hasonlóképpen a heves viharok veszélyeire hívták fel a figyelmet New Orleans és Louisiana állam még délebben fekvő régióiban.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • A katalán elnök a függetlenség kikiáltásával fenyeget

  A katalán elnök a függetlenség kikiáltásával fenyeget

  A katalán regionális parlament szavazást tarthat Katalónia függetlenségének kinyilvánításáról, ha a madridi központi kormány “továbbra is akadályozza a párbeszédet, és folytatja az elnyomást” – írta csütörtökön Mariano Rajoy spanyol miniszterelnöknek Carles Puigdemont katalán elnök.

 • Donald Trump is szigorítaná a bevándorlást

  Donald Trump is szigorítaná a bevándorlást

  Feleannyi bevándorlót engedne az Egyesült Államokba Donald Trump a napokban a kongresszus elé terjesztett új bevándorlásügyi tervezete alapján. A Figyelő szerint a Trump-tervezet a bevándorlók számának jelentős csökkentése mellett a migrációval kapcsolatos tízezer új állást is teremtene: megnövelné a vámtisztviselők és a bevándorlásügyi bírók, ügyészek és ügyvédek számát is.

 • Magyarellenes felirat jelent meg egy vajdasági városban

  Magyarellenes felirat jelent meg egy vajdasági városban

  Magyarellenes felirat jelent meg a dél-bácskai Nagybecskerek egyik házának kerítésén a napokban, az ismeretlen elkövetők tettét a városvezetés, a vajdasági tartományi kormány és a képviselőház, valamint a Vajdasági Magyar Szövetség is elítélte.