EUR: 313,16 Ft
CHF: 261,80 Ft
2018. április 26., csütörtök
Ervin

Belföld

Hatalmas tömeget vonzott a MVM ZEnergia

Több mint ötezer néző látogatott el vasárnap este Balázs János Junior Prima- és Liszt-díjas zongoraművész szabadtéri koncertjére a budapesti Szent István Bazilika elé. Az MVM Zrt. jóvoltából rendezett különleges eseményen a tér és környéke teljesen megtelt a koncert idejére.

Balázs János közel másfél órás zongorajátékát látványos fényfestés kísérte a Bazilika falain. Ezzel Liszt Ferenc klasszikus műveit úgy értelmezte újra a ZEnergia elnevezésű koncert, hogy az képes legyen átültetni a műfajt a XXI. század ízlésvilágába is.


zenergia_2

„Olyan széles közönséget sikerült megszólítanunk a ZEnergia és Balázs János segítségével, amely egyedülálló a klasszikus zenei koncertek sorában” – mondta a rendezvényt követően dr. Bentzik Réka, az MVM Zrt. kommunikációs igazgatója. Hozzátette, a ZEnergia egy újabb mérföldkő az energiaipari társaságcsoport kulturális eseményei között. Egyben illeszkedik az MVM új, középtávú stratégiájához is, amely többek közt a proaktivitást, dinamizmust és az innovációt tartja szem előtt. – Az MVM Zrt. a ZEnergiával kívánta megmutatni, hogy a klasszikus értékek megőrzése és az újítás egyáltalán nem zárják ki egymást – hangsúlyozta a kommunikációs vezető.

Balázs János zongoraművész

A koncertre valamennyi támogatói ülőhely elkelt. Az egyenként 500 forintos jegyekkel a közönség a Zeneakadémia Alapítványon keresztül fiatal magyar zenei tehetségek fejlődését segíti elő.

zenergia_3

Kapcsolódó Cikkek

 • Újabb hangfelvételek Gyárfás ügyében

  Újabb hangfelvételek Gyárfás ügyében

  Gyárfás Tamás letartóztatása csak a jéghegy csúcsa, a nyomozóhatóságnak nem egy, hanem “rengeteg kompromittáló hangfelvétele van a témában” – állítja a Heti Válasz online, ahol azt ígérték, a mai hetilapban további részleteket tárnak fel.

 • Ártatlannak vallotta magát a rendőrgyilkos

  Ártatlannak vallotta magát a rendőrgyilkos

  Illegális fegyvertartásban bűnösnek, emberölésben ártatlannak vallotta magát Győrkös István hungarista-vezér, aki 2016. október 26-án fejbe lőtte a Nemzeti Nyomozóiroda (NNI) munkatársát, aki a helyszínen meghalt.

 • Vona lelépett, mint egy örömlány

  Vona lelépett, mint egy örömlány

  Könyörgöm, hol van itt az egység? Sokan kiálthatnak fel így az ellenzéki szimpatizánsok közül, miután a pártok tovább nyírják egymást.