EUR: 305,07 Ft
CHF: 276,34 Ft
2017. július 25., kedd
Kristóf, Jakab

Belföld

Hatalmas tömeget vonzott a MVM ZEnergia

Több mint ötezer néző látogatott el vasárnap este Balázs János Junior Prima- és Liszt-díjas zongoraművész szabadtéri koncertjére a budapesti Szent István Bazilika elé. Az MVM Zrt. jóvoltából rendezett különleges eseményen a tér és környéke teljesen megtelt a koncert idejére.

Balázs János közel másfél órás zongorajátékát látványos fényfestés kísérte a Bazilika falain. Ezzel Liszt Ferenc klasszikus műveit úgy értelmezte újra a ZEnergia elnevezésű koncert, hogy az képes legyen átültetni a műfajt a XXI. század ízlésvilágába is.

zenergia_2

„Olyan széles közönséget sikerült megszólítanunk a ZEnergia és Balázs János segítségével, amely egyedülálló a klasszikus zenei koncertek sorában” – mondta a rendezvényt követően dr. Bentzik Réka, az MVM Zrt. kommunikációs igazgatója. Hozzátette, a ZEnergia egy újabb mérföldkő az energiaipari társaságcsoport kulturális eseményei között. Egyben illeszkedik az MVM új, középtávú stratégiájához is, amely többek közt a proaktivitást, dinamizmust és az innovációt tartja szem előtt. – Az MVM Zrt. a ZEnergiával kívánta megmutatni, hogy a klasszikus értékek megőrzése és az újítás egyáltalán nem zárják ki egymást – hangsúlyozta a kommunikációs vezető.

Balázs János zongoraművész

A koncertre valamennyi támogatói ülőhely elkelt. Az egyenként 500 forintos jegyekkel a közönség a Zeneakadémia Alapítványon keresztül fiatal magyar zenei tehetségek fejlődését segíti elő.

zenergia_3

Kapcsolódó Cikkek

 • Hitlert és Vonát élteti a jobbikos tini

  Hitlert és Vonát élteti a jobbikos tini

  Hitlert élteti és a náci vezér után Vona Gábor a másik kedvence annak a fiatal tinédzsernek, aki a pártelnök hívására belépett a Jobbik ifjúsági szervezetébe.

 • Antiszemitizmust szül a migráció

  Antiszemitizmust szül a migráció

  A Németországi Zsidók Központi Tanácsának elnöke, Josef Schuster arról beszélt a Buildnek, hogy Németországban – főleg a migránsválság óta – erősödött az antiszemitizmus – írta a 888.

 • Kormányt buktatna az ellenzéki sajtó

  Kormányt buktatna az ellenzéki sajtó

  Lemondóan, szerencsétlennek nevezve beszélt a hazai ellenzéki pártokról Lengyel László. A “királycsináló” szerint nem képesek leváltani a Fideszt, így most már már az ellenzéki médiának kell összefognia a kormány ellen.