EUR: 307,89 Ft
CHF: 267,46 Ft
2017. október 17., kedd
Hedvig

Belföld

Hatalmas tömeget vonzott a MVM ZEnergia

Több mint ötezer néző látogatott el vasárnap este Balázs János Junior Prima- és Liszt-díjas zongoraművész szabadtéri koncertjére a budapesti Szent István Bazilika elé. Az MVM Zrt. jóvoltából rendezett különleges eseményen a tér és környéke teljesen megtelt a koncert idejére.

Balázs János közel másfél órás zongorajátékát látványos fényfestés kísérte a Bazilika falain. Ezzel Liszt Ferenc klasszikus műveit úgy értelmezte újra a ZEnergia elnevezésű koncert, hogy az képes legyen átültetni a műfajt a XXI. század ízlésvilágába is.

zenergia_2

„Olyan széles közönséget sikerült megszólítanunk a ZEnergia és Balázs János segítségével, amely egyedülálló a klasszikus zenei koncertek sorában” – mondta a rendezvényt követően dr. Bentzik Réka, az MVM Zrt. kommunikációs igazgatója. Hozzátette, a ZEnergia egy újabb mérföldkő az energiaipari társaságcsoport kulturális eseményei között. Egyben illeszkedik az MVM új, középtávú stratégiájához is, amely többek közt a proaktivitást, dinamizmust és az innovációt tartja szem előtt. – Az MVM Zrt. a ZEnergiával kívánta megmutatni, hogy a klasszikus értékek megőrzése és az újítás egyáltalán nem zárják ki egymást – hangsúlyozta a kommunikációs vezető.

Balázs János zongoraművész

A koncertre valamennyi támogatói ülőhely elkelt. Az egyenként 500 forintos jegyekkel a közönség a Zeneakadémia Alapítványon keresztül fiatal magyar zenei tehetségek fejlődését segíti elő.

zenergia_3

Kapcsolódó Cikkek

 • A MOL ismét kiáll a sokszínűség mellett

  A MOL ismét kiáll a sokszínűség mellett

  A MOL az idei évben ismét csatlakozott az Európai Sokszínűségi Karta Magyarországhoz. A vállalat 2030-ig tartó üzleti stratégiájának egyik sarokpontja a vállalati kultúra fejlesztése, amelyhez kapcsolódva prioritás a nyitott, rugalmas és befogadó közösség kialakítása.

 • Magyarországon várhatóan a hét végéig tart az enyhe idő

  Magyarországon várhatóan a hét végéig tart az enyhe idő

  Közvetetten Magyarország időjárására is hatással van az Európát elérő hurrikán. Az időközben mérsékeltövi ciklonná alakult Opheliának köszönhető szokatlanul meleg őszi időjárás várhatóan a hét végéig tart – mondta Gaál Áron, az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelző osztályának vezetője kedden az MTI-nek.

 • Szerdán is marad a tavaszias idő!

  Szerdán is marad a tavaszias idő!

  Éjszaka az ország nagy részén többnyire derült lesz az ég, de főként az Észak-Alföldön, az Északi-középhegység völgyeiben, valamint a délnyugati, nyugati határ mentén köd, illetve alacsonyszintű felhőzet képződik, nyugat felől pedig fátyolfelhők érkeznek.