2017. december 14., csütörtök
Szilárda

Sport

Hosszú Katinka ismét lealázta Európát!

Hosszú Katinka második aranyérmét nyerte a londoni vizes Európa-bajnokságon: a 400 méter vegyes után az úszóversenyek keddi napján 200 méter háton sem talált legyőzőre. Rajta kívül Cseh László 50 méter pillangón ezüstérmet szerzett, míg Balog Gábor, Financsek Gábor, Verrasztó Evelyn, Jakabos Zsuzsanna összeállítású magyar 4×100 méteres vegyes vegyesváltó harmadik lett.

A magyar úszócsapat így két arany-, egy ezüst- és három bronzéremnél tart a brit fővárosban.


A Vasas 27 éves sportolója pályafutása 11. Eb-aranyérmét nyerte, ezúttal rajt-cél győzelmet aratott. A táv feléig az Európa-csúcs részidejénél is gyorsabb volt, a végére viszont kissé elfáradt, a második ukrán Darina Zevina is megközelítette, de végül 2:07.01 perccel győzött.

A 30 esztendős Cseh pedig remekül hajrázva csapott másodikként célba 23.31 másodperccel.


A két úszó a versenynap után átvehette a tavalyi év európai úszóinak járó díjat.

A váltóban Balog kezdett háton és harmadikként indította a mellen szereplő Financseket, aki egy helyet előrelépett, azonban Verrasztó pillangón visszaesett a harmadik pozícióba, amit Jakabos gyorson biztosan őrzött meg. A magyarok 3:49.50 perccel végeztek a harmadik helyen.

Burián Kata 2:10.17 perccel olimpiai A szintet úszott 200 méter háton, amelyen így negyedik lett. Balog Gábor 54.35 másodperccel ötödikként csapott a célba 100 méter háton.

Az elődöntőben érdekelt magyarok ezúttal nem jártak sikerrel: Grátz Benjámin ugyan egyéni csúcsot úszott 200 méter vegyesen 2:00.90 perccel, de ez is “csak” a kilencedik helyre volt elég, ahogy Verrasztó Evelyn ideje (54.91 mp) is 100 méter gyorson. A férfiak 200 méter gyors számában Kozma Dominik 10., Bernek Péter pedig 11. lett.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

  • Rövidpályás úszó Eb: Hosszú a világcsúcs közelében

    Rövidpályás úszó Eb: Hosszú a világcsúcs közelében

    Hosszú Katinka nagyszerű teljesítménnyel, saját világcsúcsától kevesebb mint három tizeddel elmaradva nyerte meg a 100 méter vegyes előfutamait és jutott be az elődöntőbe a koppenhágai rövidpályás úszó Európa-bajnokság csütörtöki délelőtti programjában.

  • Koriközpont épül Budapest szívében

    Koriközpont épül Budapest szívében

    Nem oly régen még az volt a terv, hogy olimpiára is alkalmas velodrome-ot építenek a Millenáris kerékpárpályára. A tervekből azonban nem lett semmi, és már-már, kis túlzással, elrohad a magyar sport bölcsőjeként ismert ikonikus pálya, ám most kiderült, 43 milliárdos beruházással oda épül a Nemzeti Korcsolyázó Központ.