EUR: 307,68 Ft
CHF: 281,99 Ft
2017. május 25., csütörtök
Orbán

Egyéb XVI.kerület

Hurrá, csökken a repülőzaj!

Sza

Szatmáry Kristóf parlamenti képviselőnk és Kovács Péter polgármester megmutatta, merre csökken a repülők zaja

Végre csökken a repülőzaj a kerületben! Ezt az örömhírt Szatmáry Kristóf parlamenti képviselőnk és Kovács Péter polgármester sajtótájékoztatón jelentette be.
Szatmáry Kristóf kitartó munkájának köszönhetően május 26-tól drasztikusan, pontosan 61 százalékkal csökken a XVI. kerület fölött, illetőleg mellette átrepülő és a kerületben élőket zavaró repülőgépek száma. A képviselőnek és Kovács Péter polgármesternek többéves tárgyalást követően emellett sikerült elérniük azt is, hogy a lakosságot leginkább zavaró reggeli időszakban a XVI. kerület felett vagy mellett felszálló repülőgépek száma is csökkenjen.

Az utolsó tárgyalási forduló során a Hungarocontrol vállalta, hogy május 26-tól a Liszt Ferenc repülőtérről reggel 5 és 8 óra között a repülők elsődlegesen a városból kifelé fognak felszállni, így nem zavarják a kerületiek reggeli nyugalmát. Természetesen ez a felszállási útvonal csak abban az esetben használható, amennyiben a légköri viszonyok ezt megengedik. Megállapodás született arról is, hogy a felek a nyári repülőgép-forgalom adatainak ismeretében a további zajszennyezés csökkentése érdekében ismét tárgyalóasztalhoz ülnek.

Kovács Péter elmondta, ez az elmúlt tíz év legpozitívabb változása a repülőgépek zajszennyezésének ügyében, ami nem valósulhatott volna meg Szatmáry Kristóf határozott fellépése nélkül. Országgyűlési képviselőnk arra kéri a kerületben élőket, hogy a napokban figyeljék a felszálló repülőgépek mozgásának irányát és hasonlítsák ezt össze a május 26-a utáni forgalommal.

Kapcsolódó Cikkek

 • Kétmillió forint a jövő feltalálóinak és tudósainak

  Kétmillió forint a jövő feltalálóinak és tudósainak

  A 26. Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Verseny legjobb, legtehetségesebb fiatal feltalálóinak és tudósainak 10 díjat, 2 különdíjat és a díjakkal járó közel kétmillió forint ösztöndíjat osztott ki a versenyt szervező Magyar Innovációs Szövetség a május 24-i eredményhirdetésen.

 • Tisztább lett a tér

  Tisztább lett a tér

  Olvasónk jelezte, a Szabadmájus téren tavaly nyártól idén tavaszig szemétkupacok rondították a környezetet. Megkeresésünkre az önkormányzat arról tájékoztatta lapunkat, tudnak a jelenségről, miszerint újra és újra oda hordják a hulladékot, ahol nap mint nap gyerekek játszanak.

 • Bombák földjén lakunk?

  Bombák földjén lakunk?

  Több száz házat kellett kiüríteni a kerületben, amikor a Csömöri út 101. számnál zajló építkezés közben találtak egy 50 kilogrammos, szovjet gyártmányú, FAB–50-es típusú rombolóbombát.