EUR: 311,53 Ft
CHF: 259,61 Ft
2018. április 21., szombat
Konrád

Egyéb XVI.kerület

Hurrá, csökken a repülőzaj!

Sza

Szatmáry Kristóf parlamenti képviselőnk és Kovács Péter polgármester megmutatta, merre csökken a repülők zaja

Végre csökken a repülőzaj a kerületben! Ezt az örömhírt Szatmáry Kristóf parlamenti képviselőnk és Kovács Péter polgármester sajtótájékoztatón jelentette be.
Szatmáry Kristóf kitartó munkájának köszönhetően május 26-tól drasztikusan, pontosan 61 százalékkal csökken a XVI. kerület fölött, illetőleg mellette átrepülő és a kerületben élőket zavaró repülőgépek száma. A képviselőnek és Kovács Péter polgármesternek többéves tárgyalást követően emellett sikerült elérniük azt is, hogy a lakosságot leginkább zavaró reggeli időszakban a XVI. kerület felett vagy mellett felszálló repülőgépek száma is csökkenjen.

Az utolsó tárgyalási forduló során a Hungarocontrol vállalta, hogy május 26-tól a Liszt Ferenc repülőtérről reggel 5 és 8 óra között a repülők elsődlegesen a városból kifelé fognak felszállni, így nem zavarják a kerületiek reggeli nyugalmát. Természetesen ez a felszállási útvonal csak abban az esetben használható, amennyiben a légköri viszonyok ezt megengedik. Megállapodás született arról is, hogy a felek a nyári repülőgép-forgalom adatainak ismeretében a további zajszennyezés csökkentése érdekében ismét tárgyalóasztalhoz ülnek.


Kovács Péter elmondta, ez az elmúlt tíz év legpozitívabb változása a repülőgépek zajszennyezésének ügyében, ami nem valósulhatott volna meg Szatmáry Kristóf határozott fellépése nélkül. Országgyűlési képviselőnk arra kéri a kerületben élőket, hogy a napokban figyeljék a felszálló repülőgépek mozgásának irányát és hasonlítsák ezt össze a május 26-a utáni forgalommal.

Kapcsolódó Cikkek

 • Egy sorozatról neveztek el egy planktont

  Egy sorozatról neveztek el egy planktont

  Először nevezetek el fajt egy tévéműsorról: a BBC A kék bolygó című sorozatáról kapta a nevét az óceán “lüktető szíveként” is emlegetett planktonok egyik faja.

 • Mentősökre támadt egy férfi Miskolcon

  Mentősökre támadt egy férfi Miskolcon

  Mentősre támadt egy 26 éves férfi Miskolcon, közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette és súlyos testi sértés miatt emelt vádat ellene a Miskolci Járási és Nyomozó Ügyészség – közölte a vádhatóság az MTI-vel kedden.

 • Hétvégén is marad a jó idő

  Hétvégén is marad a jó idő

  Helyenként eső, zápor, esetleg zivatar is lehet, de emellett sok lesz a napsütés, napközben többfelé 20-25 fokos maximumok várhatók – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos középtávú előrejelzéséből, melyet csütörtökön juttatott el az MTI-nek.