2018. január 18., csütörtök
Piroska

Egyéb XVI.kerület

Hurrá, csökken a repülőzaj!

Sza

Szatmáry Kristóf parlamenti képviselőnk és Kovács Péter polgármester megmutatta, merre csökken a repülők zaja

Végre csökken a repülőzaj a kerületben! Ezt az örömhírt Szatmáry Kristóf parlamenti képviselőnk és Kovács Péter polgármester sajtótájékoztatón jelentette be.
Szatmáry Kristóf kitartó munkájának köszönhetően május 26-tól drasztikusan, pontosan 61 százalékkal csökken a XVI. kerület fölött, illetőleg mellette átrepülő és a kerületben élőket zavaró repülőgépek száma. A képviselőnek és Kovács Péter polgármesternek többéves tárgyalást követően emellett sikerült elérniük azt is, hogy a lakosságot leginkább zavaró reggeli időszakban a XVI. kerület felett vagy mellett felszálló repülőgépek száma is csökkenjen.

Az utolsó tárgyalási forduló során a Hungarocontrol vállalta, hogy május 26-tól a Liszt Ferenc repülőtérről reggel 5 és 8 óra között a repülők elsődlegesen a városból kifelé fognak felszállni, így nem zavarják a kerületiek reggeli nyugalmát. Természetesen ez a felszállási útvonal csak abban az esetben használható, amennyiben a légköri viszonyok ezt megengedik. Megállapodás született arról is, hogy a felek a nyári repülőgép-forgalom adatainak ismeretében a további zajszennyezés csökkentése érdekében ismét tárgyalóasztalhoz ülnek.


Kovács Péter elmondta, ez az elmúlt tíz év legpozitívabb változása a repülőgépek zajszennyezésének ügyében, ami nem valósulhatott volna meg Szatmáry Kristóf határozott fellépése nélkül. Országgyűlési képviselőnk arra kéri a kerületben élőket, hogy a napokban figyeljék a felszálló repülőgépek mozgásának irányát és hasonlítsák ezt össze a május 26-a utáni forgalommal.

Kapcsolódó Cikkek

 • A közösség ünnepe

  A közösség ünnepe

  Hetedik alkalommal rendezték meg a város bálját, amelynek bevételét ezúttal a kanizsai gyermekotthon javára fordítják: az intézményben sószobát és sportpályát akarnak kialakítani.

 • Rotary-bál a jótékonykodás jegyében

  Rotary-bál a jótékonykodás jegyében

  A korábbi hagyományokhoz híven idén is megrendezik a Jótékonysági Rotary-bált. Mivel a célok közösek, a Sopronban működő két Rotary klub együtt szervezi a rangos eseményt a Liszt Központban január 20-án.

 • A zöld SZTK felújítása miatt lezárták a parkolót

  A zöld SZTK felújítása miatt lezárták a parkolót

  Megkezdődtek  a korábbi II. számú rendelőintézet (“Zöld SZTK”) átalakítási- felújítási munkálatai. Ahogy arról már beszámoltunk, a Fejér Megyei Kormányhivatal költözik majd a jelenleg használaton kívüli épületbe.