2018. április 22., vasárnap
Csilla, Noémi

Egyéb

Így ünnepelte a legbabonásabb napot a Szerencsejáték Zrt!

Országszerte ezrek ünnepelték az év egyetlen péntek 13-áját és egyben a Szerencsejáték Zrt. 25. születésnapját. Budapesten az Árkád bevásárlóközpontban sorban álltak, hogy megnyerhessék a zöld vagy a rózsaszín malacok egyikét.

Péntek 13 – ebben az évben csupán egyszer ünnepelhettük a legbabonásabb napot. Éppen ezért május 13-án rendkívüli akciókkal és különleges meglepetés ajándékokkal kedveskedett a Szerencsejáték Zrt. Az Árkád bevásárlóközpontban például már reggel tíztől várták a lottózókat a Péntek 13 standnál. A nyereményekhez nem kellett más tenni, mit 1350 forint értékben lottózni. Ha a játékosok bemutatták a szelvényüket, részt vehettek a virtuális lottósorsoláson, sőt hazavihették a több ezer malacos ajándék egyikét.
– Az unokámnak viszem ezt a cuki rózsaszín malacot, nagyon szereti az ilyen plüssöket. Remélem, szerencsét is hoz a családunknak – mondta egy nagymama, aki a kisunokáját lepte meg az ajándékkal és persze abban is bízott, hogy ő nyerheti az aznap kisorsolt extra nyereményt is. Tizenhárman ugyanis egymillió forinttal lettek gazdagabbak, az Ötöslottó ráadás nyereménye pedig 25 millió forint volt. Ha ön is játszott és szeretné megtudni, nyert-e a ráadás sorsolások valamelyikén, a Szerencsejáték Zrt. honlapján megnézheti a nyertes szelvények számát a (játékok azonosító számát).


szrt3
Tudta, hogy…
– a magyarok több mint fele tartja péntek 13-át balszerencsésnek, ugyanakkor a 13-as a legnépszerűbb szerencseszám?
– 1907-ben jelent meg a – később nagyon népszerű – Péntek 13 című regény?
– a triszkaidekafóbiások félnek a tizenhármas számtól?
– Görögországban nem a péntek 13, hanem a kedd 13 számít szerencsétlen napnak?

, Image: 77228168, License: Royalty-free, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, Panthermedia

Kapcsolódó Cikkek

 • Egy sorozatról neveztek el egy planktont

  Egy sorozatról neveztek el egy planktont

  Először nevezetek el fajt egy tévéműsorról: a BBC A kék bolygó című sorozatáról kapta a nevét az óceán “lüktető szíveként” is emlegetett planktonok egyik faja.

 • Mentősökre támadt egy férfi Miskolcon

  Mentősökre támadt egy férfi Miskolcon

  Mentősre támadt egy 26 éves férfi Miskolcon, közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette és súlyos testi sértés miatt emelt vádat ellene a Miskolci Járási és Nyomozó Ügyészség – közölte a vádhatóság az MTI-vel kedden.

 • Hétvégén is marad a jó idő

  Hétvégén is marad a jó idő

  Helyenként eső, zápor, esetleg zivatar is lehet, de emellett sok lesz a napsütés, napközben többfelé 20-25 fokos maximumok várhatók – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos középtávú előrejelzéséből, melyet csütörtökön juttatott el az MTI-nek.