EUR: 307,73 Ft
CHF: 281,63 Ft
2017. május 24., szerda
Eszter, Eliza

Egyéb IV.kerület

Itt a sérült vadállatok biztonságra lelnek

kisroka 2

A szervezet munkatársai az elmúlt hónapokban 50 vadon élő állatot mentettek meg

A sebesült nagyvadakat is be tudják majd fogadni a Vadmentő Állomáson, amelyet a Rex Alapítvány épít a Farkaserdő mellett a Rex Állatszigeten. Az állomás különlegessége, hogy egy része nyitott lesz a látogatók számára is.

A Vadmentő Állomás felépítésére azért van szükség, mert a vadon élő állatok élőhelye egyre inkább beszűkül, és a vadak gyakran beszorulnak a városok peremkerületeibe. Kénytelenek és valamennyire meg is tanulnak alkalmazkodni az emberi jelenléthez. Az „együttélés” azonban nemritkán az állatok sérülésével vagy elhullásával végződik, miközben az embert is veszélybe sodorja.

őzike

A vadudvarban az árva őzike is otthonra talál

A Rex Alapítvány 24 éves története során elismert szaktekintély lett a sebesült és magára hagyott háziállatok mentésében. A lakosság sokszor akkor is hozzájuk fordul segítségért, ha hasonló helyzetben lévő vadállatot talál. Az állatszigeten ezért az elmúlt években gyakran látott vendég volt a vörös róka, a nyest, az őz vagy akár a védett énekes- és ragadozó madarak. A szervezet munkatársai – állatorvosok és gondozók – csak az elmúlt hónapokban 50 vadon élő állatot mentettek meg.

A megfelelő infrastruktúra eddig hiányzott a teljes körű vadmentéshez. A bajba jutott állatok ugyanis nem engedhetők vissza azonnal az erdőbe, és még az is előfordul, hogy a trauma után soha nem tudnak visszailleszkedni természetes környezetükbe. A Vadmentő Állomáson a vadak átmeneti, szükség esetén örökös elhelyezésére is lesz lehetőség, egy kisebb vadudvar kialakításával.

A mentőállomás egy része a látogatók számára is nyitott lesz, vagyis az állatsziget vendégei nemcsak a háziállatokkal és az örökbe fogadható társállatokkal ismerkedhetnek meg, hanem hazánk vadállományával is. A Vadmentő Állomás a Rex Alapítvány nagy múltú gyermek- és felnőttoktatási programjába is beépül. Az alapítvány minden támogatásnak örül a mentőállomás felszereléséhez. A segíteni vágyók részletes információt a rex.hu oldalon találnak.

Kapcsolódó Cikkek

 • Júniusban már elérhetőek lesznek az internet-alapcsomagok

  Júniusban már elérhetőek lesznek az internet-alapcsomagok

  Júniusban már elérhetőek lesznek az internet-alapcsomagok, amelyek a szolgáltatók jelenlegi legalacsonyabb árainál is 15 százalékkal kedvezőbb áron kínálnak majd szolgáltatást – közölte Deutsch Tamás miniszterelnöki biztos az Országgyűlés kulturális bizottságának és népjóléti bizottságának együttes ülésén kedden.

 • Ne feledje leadni személyi jövedelemadó-bevallását!

  Ne feledje leadni személyi jövedelemadó-bevallását!

  Már csak öt nap van a személyi jövedelemadó-bevallások leadására, amit az adózók még szombat délelőtt is megtehetnek a budapesti Eurocenterben – közölte a Nemzeti Adó és Vámhivatal (NAV) csütörtökön az MTI-vel.

 • Hatvan éve boldog feleségével Kányádi Sándor

  Hatvan éve boldog feleségével Kányádi Sándor

  Sztárként ünnepelték születésnapi köszöntésén a 88 éves, Kossuth-díjas erdélyi magyar költőt, Kányádi Sándort. A nemzet művésze sajnos egyre kevesebb találkozón tud megjelenni, miután összeroppant egy csigolyája és bottal közlekedik, de humora és lelkesedése a régi.