EUR: 307,50 Ft
CHF: 281,51 Ft
2017. május 24., szerda
Eszter, Eliza

Egyéb Tatabánya

Játék és jótékonyság

A szórakozás mellett karitatív gyűjtésre is volt idő és kedv a csónakázótónál rendezett majálison.

Délelőtt 10 órakor megkezdődtek a programok a Jótékonysági tókerüléssel, amely a Europe Direct és a Tatabánya Városi Szabadidősport Szövetség együttműködésével jöhetett létre. A részvétel ingyenes volt, a feladat pedig mindössze annyi, hogy tegyenek meg egy tó kört sétálva vagy futva. De mitől volt jótékonysági? Nos, attól, hogy az esemény során pénz- és tárgyadományokat gyűjtöttek a Tappancs Állatotthon javára. Juhász Ildikó, a Tatabánya Pont munkatársa elmondta: a futás rendkívül népszerű volt, hiszen több mint százan álltak rajthoz. A sétához ki lehetett próbálni a nordic walkingot is. Ez a fajta sport tehermentesíti az ízületeket, javítja az állóképességet és erősíti az izmokat is. A séta után pedig a nevezők között ajándékokat is kisorsoltak.

majus_bent1

Sok-sok játék, ingyenes ugrálóvár és játszóház is várta a családokat, délután 4 órakor pedig következett a május elsejei ünnepségek egyik legjellegzetesebb eseménye, a májusfaállítás. Ez elsősorban európai – főleg germán eredetű – hagyomány, és szélesebb körben csak a középkortól kezdődően terjedt el. A májusfaszertartás és a májusfatánc ugyanis a megújuló élet szimbóluma. Először feldíszítették a fát a nőiességet megjelenítő színes szalagokkal, majd felkerült a kolbász és a bor is a fára. A hagyományos májusfaállításon az Újra Zenekar és a Bányász Táncegyüttes tagjai elevenítették fel az egykor elterjedt népszokást, amellyel a legények azokat a lányokat tisztelték meg, akiknek udvarolni akartak.

Tamás és a családja már régóta részt vesznek a városi majálison. Azt mondta, egyre színvonalasabb ez a rendezvény. Most is nagyon jól érezték magukat, ahogy mondta, ettek-ittak, mulattak és a gyermekek is találtak maguknak elfoglaltságot.

Mindenki megtalálhatta a kedvére valót. A késő délutáni szórakozásról is gondoskodtak a szervezők, a Kállay Saunders Band adott koncertet. A majálist pedig utcabállal zárták.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Júniusban már elérhetőek lesznek az internet-alapcsomagok

  Júniusban már elérhetőek lesznek az internet-alapcsomagok

  Júniusban már elérhetőek lesznek az internet-alapcsomagok, amelyek a szolgáltatók jelenlegi legalacsonyabb árainál is 15 százalékkal kedvezőbb áron kínálnak majd szolgáltatást – közölte Deutsch Tamás miniszterelnöki biztos az Országgyűlés kulturális bizottságának és népjóléti bizottságának együttes ülésén kedden.

 • Ne feledje leadni személyi jövedelemadó-bevallását!

  Ne feledje leadni személyi jövedelemadó-bevallását!

  Már csak öt nap van a személyi jövedelemadó-bevallások leadására, amit az adózók még szombat délelőtt is megtehetnek a budapesti Eurocenterben – közölte a Nemzeti Adó és Vámhivatal (NAV) csütörtökön az MTI-vel.

 • Hatvan éve boldog feleségével Kányádi Sándor

  Hatvan éve boldog feleségével Kányádi Sándor

  Sztárként ünnepelték születésnapi köszöntésén a 88 éves, Kossuth-díjas erdélyi magyar költőt, Kányádi Sándort. A nemzet művésze sajnos egyre kevesebb találkozón tud megjelenni, miután összeroppant egy csigolyája és bottal közlekedik, de humora és lelkesedése a régi.