EUR: 308,25 Ft
CHF: 282,28 Ft
2017. május 24., szerda
Eszter, Eliza

Egyéb VIII.kerület

Jelentősen javult Józsefváros közbiztonsága

Az önkormányzat Józsefváros rendjéért kitüntető címet adományozott a kerületi rendőrség hatvanhat munkatársának. Kocsis Máté polgármester beszédében hangsúlyozta, hogy a javuló kerületi statisztikák Budapest közbiztonságára is hatással vannak.

 

– Ez az önkormányzat tudja, hogy önök milyen áldozatos munkát végeznek, egy elképesztően nehéz terepen, Budapesten is egyedülálló eredményekkel. Büszke vagyok a VIII. kerületi rendőrökre – mondta Kocsis Máté, Józsefváros polgármestere a Józsefváros rendjéért kitüntetések átadási ünnepségén. – A napokban a Teve utcában átvettem rendőrfőkapitány úrtól egy díjat, annak elismeréseként, hogy az elmúlt 10 évben kiemelt erőfeszítéseket tettünk a kerület közbiztonságának javításáért. Ez alapvetően az önök munkájának a díja – mondta a polgármester a megjelent józsefvárosi rendőröknek, akiknek arra is ígéretet tett, hogy a kerület mindent megtesz, hogy a rendőrség mielőbb egy új épületet kaphasson, hogy tükrözhesse a benne folyó munka színvonalát.

Közbiztonsági díjátadó, Józsefvárosi önkormányzat, Kocsis Máté (Fotó: Keresztesi Balázs)

Közbiztonsági díjátadó, Józsefvárosi önkormányzat, Kocsis Máté
(Fotó: Keresztesi Balázs)

– Ez a kerület a korábbi években a közbiztonság szempontjából egy terhelt városrész volt, volt hová fejlődnünk és még most is van tennivalónk. Büszke vagyok arra, hogy Józsefvárosnak ilyen rendőrsége van, hiszen a jelentős kerületi beruházások, fejlesztések, felújítások, városrehabilitáció ellenére a kerület nem tudna egyről a kettőre jutni stabil közbiztonsági háttér nélkül – fogalmazott a polgármester.

Közbiztonsági díjátadó, Józsefvárosi önkormányzat, Kocsis Máté (Fotó: Keresztesi Balázs)


(Fotó: Keresztesi Balázs)

Molnár Gábor rendőr alezredes, Józsefváros rendőrkapitánya is köszönetet  mondott kollégáinak, hiszen a statisztikák is egyértelműen mutatják: a józsefvárosi rendőrök jól dolgoznak. – Jó irányba indultunk el, és ezt kell folytatni 2016-ban is. Az év első harmadának végén úgy látom, hogy a munkakedv, a lelkesedés, a hivatástudat nem csökkent. Köszönet a példaértékű, fáradhatatlan munkájukért, önöknek és családtagjaiknak is – mondta Józsefváros rendőrkapitánya.

Közbiztonsági díjátadó, Józsefvárosi önkormányzat, Kocsis Máté (Fotó: Keresztesi Balázs)


(Fotó: Keresztesi Balázs)

Budapest Közbiztonságáért díjat kapott Kocsis Máté

A rendőrség napja alkalmából Budapest Közbiztonságáért díjat vehetett át Kocsis Máté, Józsefváros polgármestere Bucsek Gábortól, Budapest rendőrfőkapitányától. A Budapest Közbiztonságáért díj olyan személynek adható, aki hosszú ideje kimagasló munkát végez a közbiztonság javítása érdekében. Az indoklásban elhangzott, hogy Kocsis Máté polgármesterként segítette az önkormányzat, a rendőrség, a közterület-felügyelet és a polgárőrség hatékony együttműködését. A kerület teljes lefedettségét biztosító térfigyelő kamerarendszer nagymértékben hozzájárul a rendőrség bűnmegelőzési és bűnüldözési munkájának sikeréhez. Kiemelték, hogy Józsefvárosban az elmúlt években megduplázódott a kerületőrök száma és itt hoztak létre először áldozatsegítő és bűnmegelőzési programot is.

Kapcsolódó Cikkek

 • Júniusban már elérhetőek lesznek az internet-alapcsomagok

  Júniusban már elérhetőek lesznek az internet-alapcsomagok

  Júniusban már elérhetőek lesznek az internet-alapcsomagok, amelyek a szolgáltatók jelenlegi legalacsonyabb árainál is 15 százalékkal kedvezőbb áron kínálnak majd szolgáltatást – közölte Deutsch Tamás miniszterelnöki biztos az Országgyűlés kulturális bizottságának és népjóléti bizottságának együttes ülésén kedden.

 • Ne feledje leadni személyi jövedelemadó-bevallását!

  Ne feledje leadni személyi jövedelemadó-bevallását!

  Már csak öt nap van a személyi jövedelemadó-bevallások leadására, amit az adózók még szombat délelőtt is megtehetnek a budapesti Eurocenterben – közölte a Nemzeti Adó és Vámhivatal (NAV) csütörtökön az MTI-vel.

 • Hatvan éve boldog feleségével Kányádi Sándor

  Hatvan éve boldog feleségével Kányádi Sándor

  Sztárként ünnepelték születésnapi köszöntésén a 88 éves, Kossuth-díjas erdélyi magyar költőt, Kányádi Sándort. A nemzet művésze sajnos egyre kevesebb találkozón tud megjelenni, miután összeroppant egy csigolyája és bottal közlekedik, de humora és lelkesedése a régi.