EUR: 310,77 Ft
CHF: 259,40 Ft
2018. április 20., péntek
Tivadar

Egyéb VIII.kerület

Jelentősen javult Józsefváros közbiztonsága

Az önkormányzat Józsefváros rendjéért kitüntető címet adományozott a kerületi rendőrség hatvanhat munkatársának. Kocsis Máté polgármester beszédében hangsúlyozta, hogy a javuló kerületi statisztikák Budapest közbiztonságára is hatással vannak.

 

– Ez az önkormányzat tudja, hogy önök milyen áldozatos munkát végeznek, egy elképesztően nehéz terepen, Budapesten is egyedülálló eredményekkel. Büszke vagyok a VIII. kerületi rendőrökre – mondta Kocsis Máté, Józsefváros polgármestere a Józsefváros rendjéért kitüntetések átadási ünnepségén. – A napokban a Teve utcában átvettem rendőrfőkapitány úrtól egy díjat, annak elismeréseként, hogy az elmúlt 10 évben kiemelt erőfeszítéseket tettünk a kerület közbiztonságának javításáért. Ez alapvetően az önök munkájának a díja – mondta a polgármester a megjelent józsefvárosi rendőröknek, akiknek arra is ígéretet tett, hogy a kerület mindent megtesz, hogy a rendőrség mielőbb egy új épületet kaphasson, hogy tükrözhesse a benne folyó munka színvonalát.


Közbiztonsági díjátadó, Józsefvárosi önkormányzat, Kocsis Máté (Fotó: Keresztesi Balázs)

Közbiztonsági díjátadó, Józsefvárosi önkormányzat, Kocsis Máté
(Fotó: Keresztesi Balázs)

– Ez a kerület a korábbi években a közbiztonság szempontjából egy terhelt városrész volt, volt hová fejlődnünk és még most is van tennivalónk. Büszke vagyok arra, hogy Józsefvárosnak ilyen rendőrsége van, hiszen a jelentős kerületi beruházások, fejlesztések, felújítások, városrehabilitáció ellenére a kerület nem tudna egyről a kettőre jutni stabil közbiztonsági háttér nélkül – fogalmazott a polgármester.

Közbiztonsági díjátadó, Józsefvárosi önkormányzat, Kocsis Máté (Fotó: Keresztesi Balázs)


(Fotó: Keresztesi Balázs)

Molnár Gábor rendőr alezredes, Józsefváros rendőrkapitánya is köszönetet  mondott kollégáinak, hiszen a statisztikák is egyértelműen mutatják: a józsefvárosi rendőrök jól dolgoznak. – Jó irányba indultunk el, és ezt kell folytatni 2016-ban is. Az év első harmadának végén úgy látom, hogy a munkakedv, a lelkesedés, a hivatástudat nem csökkent. Köszönet a példaértékű, fáradhatatlan munkájukért, önöknek és családtagjaiknak is – mondta Józsefváros rendőrkapitánya.


Közbiztonsági díjátadó, Józsefvárosi önkormányzat, Kocsis Máté (Fotó: Keresztesi Balázs)


(Fotó: Keresztesi Balázs)

Budapest Közbiztonságáért díjat kapott Kocsis Máté

A rendőrség napja alkalmából Budapest Közbiztonságáért díjat vehetett át Kocsis Máté, Józsefváros polgármestere Bucsek Gábortól, Budapest rendőrfőkapitányától. A Budapest Közbiztonságáért díj olyan személynek adható, aki hosszú ideje kimagasló munkát végez a közbiztonság javítása érdekében. Az indoklásban elhangzott, hogy Kocsis Máté polgármesterként segítette az önkormányzat, a rendőrség, a közterület-felügyelet és a polgárőrség hatékony együttműködését. A kerület teljes lefedettségét biztosító térfigyelő kamerarendszer nagymértékben hozzájárul a rendőrség bűnmegelőzési és bűnüldözési munkájának sikeréhez. Kiemelték, hogy Józsefvárosban az elmúlt években megduplázódott a kerületőrök száma és itt hoztak létre először áldozatsegítő és bűnmegelőzési programot is.

Kapcsolódó Cikkek

 • Egy sorozatról neveztek el egy planktont

  Egy sorozatról neveztek el egy planktont

  Először nevezetek el fajt egy tévéműsorról: a BBC A kék bolygó című sorozatáról kapta a nevét az óceán “lüktető szíveként” is emlegetett planktonok egyik faja.

 • Mentősökre támadt egy férfi Miskolcon

  Mentősökre támadt egy férfi Miskolcon

  Mentősre támadt egy 26 éves férfi Miskolcon, közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette és súlyos testi sértés miatt emelt vádat ellene a Miskolci Járási és Nyomozó Ügyészség – közölte a vádhatóság az MTI-vel kedden.

 • Hétvégén is marad a jó idő

  Hétvégén is marad a jó idő

  Helyenként eső, zápor, esetleg zivatar is lehet, de emellett sok lesz a napsütés, napközben többfelé 20-25 fokos maximumok várhatók – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos középtávú előrejelzéséből, melyet csütörtökön juttatott el az MTI-nek.