EUR: 308,49 Ft
CHF: 287,65 Ft
2017. január 19., csütörtök
Sára, Márió

Program

Jessica Knoll: Szerencse lánya

TifAni FaNelli a világ legszerencsésebb nője. Menő állása van egy nagy női magazinnál, csodás lakásban él, vőlegénye, a szívdöglesztő Luke pedig odavan érte. Aninak minden oka megvan a felhőtlen boldogságra – vagy mégsem? Miért hánykolódik éjjelente ártatlanul? Milyen titok nyomasztja? Mi köti össze a regény főhősét a szerzővel? A Szerencse lánya című könyv a világ számos országában hatalmas siker, hamarosan film készül belőle.

Knoll_SzerencseLanya_72dpiSikerben és boldogságban úszik TifAni, becenevén Ani, egy vezető női magazin újságírója. A lány 28 éves korára elérte, amiről sokan csak álmodnak: remek állás, anyagi biztonság, menő lakás és szerető vőlegény. Kívülről nézve álomszerű az élete, készül az esküvőjére. Látszólag célba ért, története ott kezdődik, ahol a legtöbb romantikus film és regény befejeződik: boldogan élnek, míg meg nem halnak… A felhőtlen boldogság álarca mögött Ani minden éjjel retteg. Eltitkolt múltja nem ereszti – még önmagának sem vallja be őszintén, mi történt vele tizenévesen.

A kamasz TifAnit iskolatársai bántalmazzák, méghozzá csoportosan. A szeretetre és elismerésre vágyó kislány megsemmisül, addigi élete összedől. A romokból egy céltudatos nő épül, aki azonban csak a látszatnak él, és képtelen az igazi boldogságra.

 

Az esetet senki nem kezeli erőszakként. Nincs áldozat, nincs bűn és nincs büntetés – és TifAni számára nincs feloldozás. Mit tesz a felnőtt, sikeres nő, milyen eszközökhöz nyúl, hogy legyőzze a múltjából kísértő démonokat? Helyrehozhatók-e a lélek sérülései több, mint egy évtizeddel később?

Jessica_Knoll-8068 author photoA Szerencse lánya szerzője, Jessica Knoll többet tud könyve főszereplőjének gyötrelmeiről, mint azt bárki gondolta volna. A szerző nemrég vallomást tett – elárulta, hogy főhőséhez hasonlóan ő maga is szexuális erőszak áldozata volt tizenévesen, és úgy, mint Aninak, neki is hosszú évek kellettek ahhoz, hogy ezt saját magának bevallja és nyilvánosan felvállalva harcolni kezdjen a saját, és nők millióinak igazáért. A Szerencse lánya nem dokumentumregény, de szerzőjének és főhősének sorsa összeforrt, és erőt adhat mindazoknak, akik érintettek ebben a máig sokszor elbagatellizált, agyonhallgatott, gyakran az áldozatot hibáztató bűntettben.

A Szerencse lánya 2015 legsikeresebb első regénye, már 27 országban bestseller. Sikerét sokan a Holtodiglanéhoz mérik. Jessica Knoll évekig volt egy női magazin főszerkesztője, ma New Yorkban él férjével, és a második regényén dolgozik. A könyv megfilmesítésének jogait Reese Witherspoon vásárolta meg.

Kapcsolódó Cikkek

  • Ikonikussá vált a Kislány a pokolban holokauszt monodráma

    Ikonikussá vált a Kislány a pokolban holokauszt monodráma

    Január 25-én tartja következő előadását a Kazán István Kamaraszínház, amely Sárdi Mária: Kislány a pokolban című életrajzi könyvéből készült. Tíz éve töretlen sikert arat a nézőknél de csak ritkán lehet látni, mert mint Kriszt Lászlótól, a darab rendezőjétől megtudtuk, nincs nagy igény a holokauszt drámákra, ezért játsszák csak ritkán, de amiket előleg megnézett, azokról is lesújtó volt a véleménye.

  • Reformáció 500: Élőben adja a közmédia az emlékév megnyitóját

    Reformáció 500: Élőben adja a közmédia az emlékév megnyitóját

    A közmédia közvetíti a reformáció 500. évfordulója alkalmából meghirdetett emlékév központi megnyitóját. A kilencvenperces, több művészeti ágat felvonultató ünnepség péntek délután öt órakor kezdődik a Művészetek Palotájában (Müpa), és fél hattól, csúsztatott élő adásban lesz követhető az M5 és a Duna World műsorán.