EUR: 308,59 Ft
CHF: 288,20 Ft
2017. március 28., kedd
Gedeon, Johanna

Belföld

Jó kezekben vannak a jövő hentesei

Több mint 1,7 milliárd forintos fejlesztést hajtott végre bicskei telephelyén a Magyarországon 25. születésnapját ünneplő Spar csoport, a beruházással a korábban húsüzemként működő Regnum Húsüzem immáron szakmai műhelyként is funkcionál. Negyedszázados hazai működése során az üzletlánc eddig összesen közel 300 milliárd forintot fektetett be a magyar piacon.

Bicske, 2016. május 4. Olasz felvágottat csomagolnak a Spar Magyarország Kereskedelmi Kft. bicskei húsüzemében 2016. május 4-én. A cég tavaly több mint 1,7 milliárd forintnyi saját forrást fordított arra, hogy 7500 négyzetméteres húsüzemét egy szeletelő részleggel és oktatóközponttal 10 900 négyzetméteresre bővítse. MTI Fotó: Máthé Zoltán

Fotó: MTI

Az évente több mint 30 millió kilogramm sertéshúst értékesítő Spar az egyetlen kiskereskedelmi vállalat, amely saját húsüzemmel rendelkezik Magyarországon. A 7500 négyzetméteres telephely most egy szeletelőrészleggel és egy oktatóközponttal csaknem 11 ezer négyzetméteresre bővült.

– A Spar Magyarország egyik alapelve az utánpótlás nevelése és a kollégák folyamatos képzése – húzta alá Horváth Ferenc, a Regnum Húsüzem és Oktatóközpont vezetője. Ezzel összhangban a húsüzem a jövőben már szakmai oktató központként is funkcionál.

Az üzem méreteit jól jellemzi, hogy csak tavaly háromezer szarvasmarhát és 600 ezer félsertést dolgoztak fel, így pedig 1,6 millió kilogramm bontott marhahús és 14,6 millió kilogramm bontott félsertés került az üzletekbe. A termelésben további növekedés várható, a Spar prognózisa szerint a sertéstőkehús januári áfacsökkentésével a sertéshús forgalmában 10-15 százalékos emelkedés következhet be még idén.

Kapcsolódó Cikkek

 • Tasnádi: Csak testőrként mentem a találkozóra

  Tasnádi: Csak testőrként mentem a találkozóra

  Veszélyes emberekkel szervezett üzleti találkozóra kísérte el feltételezett bűntársát, ezért van most házi őrizetben – állította lapunknak Tasnádi Péter, akit a múlt héten fogtak el a zsaruk.

 • Dopeman emberei megrúgták a liberálisok aktivistáját?

  Dopeman emberei megrúgták a liberálisok aktivistáját?

  A rendőrség kiszállása vetett véget annak a csetepaténak, amely még múlt szombaton történt Budapesten, a VIII. kerületi Mátyás téren. Az MSZP által támogatott Dopeman aktivistái tűztek össze a liberálisok jelöltjeként induló Bolba Márta egyik aktivistájával, Erőss Gáborral.

 • Egy gyurmaszörnynek a WC sem ellenfél

  Egy gyurmaszörnynek a WC sem ellenfél

  Új gyurmát kapott az a kisfiú a Fővárosi Csatornázási Művek Zrt.-től, aki két hete a vécé lefolyójába ejtette zöld gyurmaszörnyét. Áron a történtek után könnyfakasztó levelet írt a cégnek, hogy juttassák vissza neki kis kedvencét.