EUR: 307,55 Ft
CHF: 281,59 Ft
2017. május 25., csütörtök
Orbán

Belföld

Jó kezekben vannak a jövő hentesei

Több mint 1,7 milliárd forintos fejlesztést hajtott végre bicskei telephelyén a Magyarországon 25. születésnapját ünneplő Spar csoport, a beruházással a korábban húsüzemként működő Regnum Húsüzem immáron szakmai műhelyként is funkcionál. Negyedszázados hazai működése során az üzletlánc eddig összesen közel 300 milliárd forintot fektetett be a magyar piacon.

Bicske, 2016. május 4. Olasz felvágottat csomagolnak a Spar Magyarország Kereskedelmi Kft. bicskei húsüzemében 2016. május 4-én. A cég tavaly több mint 1,7 milliárd forintnyi saját forrást fordított arra, hogy 7500 négyzetméteres húsüzemét egy szeletelő részleggel és oktatóközponttal 10 900 négyzetméteresre bővítse. MTI Fotó: Máthé Zoltán

Fotó: MTI

Az évente több mint 30 millió kilogramm sertéshúst értékesítő Spar az egyetlen kiskereskedelmi vállalat, amely saját húsüzemmel rendelkezik Magyarországon. A 7500 négyzetméteres telephely most egy szeletelőrészleggel és egy oktatóközponttal csaknem 11 ezer négyzetméteresre bővült.

– A Spar Magyarország egyik alapelve az utánpótlás nevelése és a kollégák folyamatos képzése – húzta alá Horváth Ferenc, a Regnum Húsüzem és Oktatóközpont vezetője. Ezzel összhangban a húsüzem a jövőben már szakmai oktató központként is funkcionál.

Az üzem méreteit jól jellemzi, hogy csak tavaly háromezer szarvasmarhát és 600 ezer félsertést dolgoztak fel, így pedig 1,6 millió kilogramm bontott marhahús és 14,6 millió kilogramm bontott félsertés került az üzletekbe. A termelésben további növekedés várható, a Spar prognózisa szerint a sertéstőkehús januári áfacsökkentésével a sertéshús forgalmában 10-15 százalékos emelkedés következhet be még idén.

Kapcsolódó Cikkek

 • Brutális vihar csapott le Budapestre

  Brutális vihar csapott le Budapestre

  Hatalmas vihar pusztított Budapesten kedden a délutáni órákban. A hirtelen lezúduló nagy mennyiségű csapadék a város számos pontján okozott gondokat – közölte a katasztrófavédelem a honlapján.

 • Szerelem és Gulág

  Szerelem és Gulág

  Végre egy könyv, ami a nehézkes, fájdalmas történelmet emberközelbe hozva, olvasmányossá téve megérteti velünk.

 • „Missziónk az egészségmegőrzés”

  „Missziónk az egészségmegőrzés”

  Ökrösi Leventét, a Wellness Eszközök Üzlet Kft. ügyvezetőjét kérdeztük a Lónyay utca 18/A alatt található, közérzetjavító és wellnesstermékeket forgalmazó üzlet termékeiről, elégedett vásárlóiról és terveiről.

 • Terror Manchesterben: Hősként viselkedett a hajléktalan

  Terror Manchesterben: Hősként viselkedett a hajléktalan

  Chris Parker nevétől hangos most a brit sajtó. Ő az a 33 éves hajléktalan, aki félelmet nem ismerve segített a manchesteri terrortámadás után egy kislánynak, majd egy idősebb asszonynak, aki végül nem élte túl a történteket.