EUR: 307,69 Ft
CHF: 281,96 Ft
2017. május 24., szerda
Eszter, Eliza

Egyéb XV.kerület

Jocó bácsi elvitte az osztályt kirándulni és könyvet írt

balatonijozsef_jocobacsivilaga_elejeEmlékeznek Jocó bácsira, a Kontyfa Iskola történelemtanárára? Az újpalotai pedagógus, Balatoni József azzal vált ismertté, hogy jelentkezett az 1 perc és nyersz című műsorba.

A nyereményt ballagó osztálya búcsúkirándulására szánta, ami ugyan nem jött össze, viszont több felajánlást is kapott: egy balatonlellei apartman tulajdonosa ötnapos szállást ajándékozott az osztálynak, mások vitorlázást és lovardalátogatást is felajánlottak.

A 8. b azóta elindult Balatonlellére. Kalandjaikat Jocó bácsi a Facebookon közvetítette, a tőle megszokott humorral. „Aki látott egy órája a városban nagy bőröndöket húzó csapatot és egy idegesen hisztiző tanárt, azok voltunk mi!” – írta az indulás napján.

„A mai napon Veszprémbe megyünk, majd a szülőfalumba, Papkeszire. Persze ez sem múlik el vicces szituációk nélkül. Mert a vidék az vidék.

– Jocó bácsi, és ott rendes ruhába lesznek az emberek vagy ilyen falusiasba?
– Persze, ott mindenki gumicsizmában és rakott szoknyában jár. Én is szóltam anyának, hogy a gúnyámat és a karimás kalapomat készítse ki!” – számolt be a kalandokról.

A 8.b. vízre szállt (fotó: Jocó bácsi világa)

A 8. b vízre szállt (fotó: Jocó bácsi világa)

A balatoni hajózást is „összehozta” Jocó bácsi a 8. b-nek.

Az osztály

Az osztály (fotó: Jocó bácsi világa)

– Szőke Kapitány és a Piccadilly jóvoltából részt vehettünk egy élménydús balatoni vitorlázáson, három csoportban. Volt napfény, víz és rengeteg infó –mesélte Balatoni József, akinek a  Facebookon közel kilencezer követője van, de érdekes és humoros szemléletmódját, az élethez és a tanításhoz való viszonyát könyvben is elolvashatjuk.

– Az ország Jocó bácsijaként, az ország legnépszerűbb töritanáraként emlegetnek. Ettől függetlenül ugyanaz vagyok, aki voltam: leginkább egy egyszerű vidéki parasztgyerekként szoktam magamat aposztrofálni. Szeretném bemutatni, hogyan élem meg az iskolai sztorikat, a gyerekekkel való napi munkát és a közös pillanatokat, a tanár létet. És ezt mind le is írtam a könyvben – foglalta össze a Jocó bácsi világa című könyv születésének történetét.

Kapcsolódó Cikkek

 • Júniusban már elérhetőek lesznek az internet-alapcsomagok

  Júniusban már elérhetőek lesznek az internet-alapcsomagok

  Júniusban már elérhetőek lesznek az internet-alapcsomagok, amelyek a szolgáltatók jelenlegi legalacsonyabb árainál is 15 százalékkal kedvezőbb áron kínálnak majd szolgáltatást – közölte Deutsch Tamás miniszterelnöki biztos az Országgyűlés kulturális bizottságának és népjóléti bizottságának együttes ülésén kedden.

 • Ne feledje leadni személyi jövedelemadó-bevallását!

  Ne feledje leadni személyi jövedelemadó-bevallását!

  Már csak öt nap van a személyi jövedelemadó-bevallások leadására, amit az adózók még szombat délelőtt is megtehetnek a budapesti Eurocenterben – közölte a Nemzeti Adó és Vámhivatal (NAV) csütörtökön az MTI-vel.

 • Hatvan éve boldog feleségével Kányádi Sándor

  Hatvan éve boldog feleségével Kányádi Sándor

  Sztárként ünnepelték születésnapi köszöntésén a 88 éves, Kossuth-díjas erdélyi magyar költőt, Kányádi Sándort. A nemzet művésze sajnos egyre kevesebb találkozón tud megjelenni, miután összeroppant egy csigolyája és bottal közlekedik, de humora és lelkesedése a régi.