2017. december 15., péntek
Valér

Egyéb XXI.kerület

Kajakpálya épülhet

A tervek szerint még idén elkészül a budapesti szlalom kajak-kenu pálya beruházási terve, amely vagy Csepelen vagy észak-Budán épül fel. A létesítményre azért van szükség, mert pálya hiányában a magyarok nem tudtak eredményesen szerepelni az olimpián ebben a sportágban.

Az elfogadott kormányhatározat szerint a pálya létesítésére vonatkozó megvalósíthatósági tanulmánynak szeptember 30-ig kell elkészülnie, valamint felkérték a kormánybiztost, hogy a tanulmány alapján december 31-ig legyen meg a beruházási terv is. Ha a műszaki tervek még idén elkészülnek, jövő év végére akár már maga a pálya is megnyithatja kapuit. Az elképzelés szerint fontos, hogy olyan létesítmény épüljön, amely különböző kiszolgáló blokkokkal bővíthető arra az esetre, ha a főváros olimpiát rendezhet.

kayak-795935_1920

fotó:pixabay


 

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Csapadékos, hűvös lesz a hétvége időjárása

  Csapadékos, hűvös lesz a hétvége időjárása

  A hétvégén ismét csapadékosra fordul az idő: ónos eső, eső, de havazás is lehet. Emellett lehűlés várható, a kezdetben még 10 Celsius-fok körüli maximumok után a hét végén néhol már csak 1 fokig melegszik a levegő – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtökön az MTI-hez eljuttatott országos, középtávú előrejelzéséből.

 • Klímatudatossággal az élhetőbb környezetért

  Klímatudatossággal az élhetőbb környezetért

  November 30-án a Vármegyeházán tartották azt a zárókonferenciát, amelynek keretében bemutatták a Tolna megyei klímastratégiát. E stratégiában meghatározták a klímastratégiát érintő azon döntéseket, amelyek Tolna megye elkövetkező éveit, évtizedeit definiálják a klímatudatosság jegyében.

 • Szeretetakcióval a rászorulókért

  Szeretetakcióval a rászorulókért

  Debrecen a béke szigete – a Debreceni Karitatív Testület III. Karácsonyi Szeretetakcióján foglalta így össze a karácsonyi segítségnyújtás, adományozás és szeretet lényegét Széles Diána alpolgármester.