EUR: 307,69 Ft
CHF: 287,30 Ft
2017. január 18., szerda
Piroska

Belföld

Ki állhat a Jobbik mögött?

Salgótarján, 2016. január 11.
Vona Gábor, a Jobbik Magyarországért Mozgalom elnöke Hulitka Istvánnak, a Jobbik polgármesterjelöltjének bemutatkozó sajtótájékoztatóján Salgótarjánban 2016. január 11-én. A nógrádi megyeszékhelyen február 28-án tartják az időközi polgármester-választást, amit Dóra Ottó polgármester halála miatt kellett kiírni. A kampányidőszak január 9-től február 28-ig tart.
MTI Fotó: Komka Péter

Továbbra sem csitul a Jobbikon belül a csatazaj. Ahogy arról már a Lokál is többször beszámolt, folyamatosak a párton belüli feszültségek és ellentétek. Elköltött milliárdok, gyanús ügyletek, és egy rejtélyes üzletember, akit a Jobbik Simicskájaként emlegetnek – a Tények riportjában.

Két milliárd forintot költött el 2010 óta a Jobbik, és a pénz útja körüli konfliktus miatt egymásnak esett a párt vezetése. Novák Előd Jobbik alelnök szerint a pártkassza úgy működik, mint a pártelnök Vona Gábor bizalmasának egyszemélyes kft-je.

De hogy pontosan mire költöttek, hogyan, milyen cégeken keresztül folyik a párt finanszirozása, ebben a tekintetben számos a homályos részlet. Szó van külföldi cégekről, gyanús ügyletekről, és egy rejtélyes üzletemberről, akit a Jobbik Simicskájaként emlegetnek.

A Tények információ szerint a két milliárd forint egy jelentős részét Forrai Richárd, a Jobbik egykori frakció-titkára, szerezhette meg, akit a direkt36.hu csak a párt legnagyobb oligarchájaként emleget.

Kapcsolódó Cikkek