EUR: 309,77 Ft
CHF: 288,77 Ft
2017. március 29., szerda
Auguszta

Belföld

Ki állhat a Jobbik mögött?

Továbbra sem csitul a Jobbikon belül a csatazaj. Ahogy arról már a Lokál is többször beszámolt, folyamatosak a párton belüli feszültségek és ellentétek. Elköltött milliárdok, gyanús ügyletek, és egy rejtélyes üzletember, akit a Jobbik Simicskájaként emlegetnek – a Tények riportjában.

Két milliárd forintot költött el 2010 óta a Jobbik, és a pénz útja körüli konfliktus miatt egymásnak esett a párt vezetése. Novák Előd Jobbik alelnök szerint a pártkassza úgy működik, mint a pártelnök Vona Gábor bizalmasának egyszemélyes kft-je.

De hogy pontosan mire költöttek, hogyan, milyen cégeken keresztül folyik a párt finanszirozása, ebben a tekintetben számos a homályos részlet. Szó van külföldi cégekről, gyanús ügyletekről, és egy rejtélyes üzletemberről, akit a Jobbik Simicskájaként emlegetnek.

A Tények információ szerint a két milliárd forint egy jelentős részét Forrai Richárd, a Jobbik egykori frakció-titkára, szerezhette meg, akit a direkt36.hu csak a párt legnagyobb oligarchájaként emleget.

Kapcsolódó Cikkek

 • Simicska tanácsaira támaszkodna Vona

  Simicska tanácsaira támaszkodna Vona

  Jelen pillanatban nem venné fel a Jobbikba Simicska Ádámot Vona Gábor, ám a segítségét elfogadnák. Mindezt az ATV Egyenes beszéd című műsorában mondta a Jobbik elnöke, aki a műsorvezetőnek arra a kérdésére, hogy Simicska Ádám kérte-e a felvételét a Jobbikba, Vona azt válaszolta: ez valótlan információ, vagyis kacsa.

 • Lebukott Demszky! Aba Botond is ellene vallott

  Lebukott Demszky! Aba Botond is ellene vallott

  Egykori beosztottja, Aba Botond volt BKV-vezérigazgató az Országgyűlés gazdasági bizottságának elismerte: Demszky Gábor „közvetlen irányításával” működött a DBR Metró Projekt Kft.

 • Allergiások figyelem!: Fokozódik a nyír pollenszórása

  Allergiások figyelem!: Fokozódik a nyír pollenszórása

  Az elkövetkező napokban várhatóan országszerte fokozódik a nyír pollenszórása, a déli, délnyugati országrészben a koncentrációja már a magas szintet is elérheti – tette közzé az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) a Facebook-oldalán.