EUR: 307,20 Ft
CHF: 281,81 Ft
2017. május 29., hétfő
Magdolna

Belföld

Ki állhat a Jobbik mögött?

Továbbra sem csitul a Jobbikon belül a csatazaj. Ahogy arról már a Lokál is többször beszámolt, folyamatosak a párton belüli feszültségek és ellentétek. Elköltött milliárdok, gyanús ügyletek, és egy rejtélyes üzletember, akit a Jobbik Simicskájaként emlegetnek – a Tények riportjában.

Két milliárd forintot költött el 2010 óta a Jobbik, és a pénz útja körüli konfliktus miatt egymásnak esett a párt vezetése. Novák Előd Jobbik alelnök szerint a pártkassza úgy működik, mint a pártelnök Vona Gábor bizalmasának egyszemélyes kft-je.

De hogy pontosan mire költöttek, hogyan, milyen cégeken keresztül folyik a párt finanszirozása, ebben a tekintetben számos a homályos részlet. Szó van külföldi cégekről, gyanús ügyletekről, és egy rejtélyes üzletemberről, akit a Jobbik Simicskájaként emlegetnek.

A Tények információ szerint a két milliárd forint egy jelentős részét Forrai Richárd, a Jobbik egykori frakció-titkára, szerezhette meg, akit a direkt36.hu csak a párt legnagyobb oligarchájaként emleget.

Kapcsolódó Cikkek

  • Újabb szocialista érintett metróügyben

    Újabb szocialista érintett metróügyben

    Sajtóértesülések szerint a 4-es metró körüli beruházásokat felügyelő korábbi tenderbizottság szocialista tagja, Tüttő Kata lehetett az, akin keresztül Demszky Gábor és a főváros korábbi SZDSZ-MSZP vezetése nyomást gyakorolhatott a BKV vezetőségére – írja a 888.

  • Migránsbarát politikusokat képez a CEU

    Migránsbarát politikusokat képez a CEU

    A Soros-egyetem feladata, hogy a nemzetközi spekuláns migránsbarát politikáját támogató döntéshozókat képezzen, így befolyásolva az európai politikát – ezt a Soros-szervezet, az OSF egyik jelentése részletezi.