EUR: 307,31 Ft
CHF: 281,64 Ft
2017. május 26., péntek
Evelin, Fülöp

Egyéb X.kerület

Kőbányán indul a 24. streetballszezon

525 CUP kosárlabda fesztivál ( Fotó_ Sáfár Tibor)


( Fotó_ Sáfár Tibor)

 

Kőbányán rajtol a kosárlabdázók streetballsorozatának 24. idénye szombaton. A szervezők tájékoztatásukban kiemelték, a fair playre épülő tömegsporttól a játék egyre inkább közeledik a profibb szabályok felé, ezért már ötödik éve a nemzetközi szövetség  játékszabályait alkalmazzák az utcai versenyeken is.
Az OTP Junior – adidas Streetball Challenge elnevezésű sorozatban idén 10 helyszínen, 17 kategóriában mérhetik össze a tudásukat a résztvevők. A magyar szövetség által kiírt Kenguru 3×3 Kupa célja a legfiatalabbak sportágba integrálása, ezért ők ingyen nevezhetnek minden helyszínen. A rendezvénysorozat hagyományosan a Kosárlabdázás Napján, szeptember 24-én zárul a Városligeti Műjégpályán. A zsákoló- és a tripladobóverseny országos győztese várhatóan meghívást kap a budapesti Kelet–Nyugat All Star-gálára, ahol összemérheti tudását a magyar bajnokság legjobbjaival.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Kétmillió forint a jövő feltalálóinak és tudósainak

  Kétmillió forint a jövő feltalálóinak és tudósainak

  A 26. Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Verseny legjobb, legtehetségesebb fiatal feltalálóinak és tudósainak 10 díjat, 2 különdíjat és a díjakkal járó közel kétmillió forint ösztöndíjat osztott ki a versenyt szervező Magyar Innovációs Szövetség a május 24-i eredményhirdetésen.

 • Tisztább lett a tér

  Tisztább lett a tér

  Olvasónk jelezte, a Szabadmájus téren tavaly nyártól idén tavaszig szemétkupacok rondították a környezetet. Megkeresésünkre az önkormányzat arról tájékoztatta lapunkat, tudnak a jelenségről, miszerint újra és újra oda hordják a hulladékot, ahol nap mint nap gyerekek játszanak.

 • Bombák földjén lakunk?

  Bombák földjén lakunk?

  Több száz házat kellett kiüríteni a kerületben, amikor a Csömöri út 101. számnál zajló építkezés közben találtak egy 50 kilogrammos, szovjet gyártmányú, FAB–50-es típusú rombolóbombát.