2017. december 18., hétfő
Auguszta

Egyéb X.kerület

Kőbányán indul a 24. streetballszezon

525 CUP kosárlabda fesztivál ( Fotó_ Sáfár Tibor)


( Fotó_ Sáfár Tibor)

 

Kőbányán rajtol a kosárlabdázók streetballsorozatának 24. idénye szombaton. A szervezők tájékoztatásukban kiemelték, a fair playre épülő tömegsporttól a játék egyre inkább közeledik a profibb szabályok felé, ezért már ötödik éve a nemzetközi szövetség  játékszabályait alkalmazzák az utcai versenyeken is.
Az OTP Junior – adidas Streetball Challenge elnevezésű sorozatban idén 10 helyszínen, 17 kategóriában mérhetik össze a tudásukat a résztvevők. A magyar szövetség által kiírt Kenguru 3×3 Kupa célja a legfiatalabbak sportágba integrálása, ezért ők ingyen nevezhetnek minden helyszínen. A rendezvénysorozat hagyományosan a Kosárlabdázás Napján, szeptember 24-én zárul a Városligeti Műjégpályán. A zsákoló- és a tripladobóverseny országos győztese várhatóan meghívást kap a budapesti Kelet–Nyugat All Star-gálára, ahol összemérheti tudását a magyar bajnokság legjobbjaival.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Csapadékos, hűvös lesz a hétvége időjárása

  Csapadékos, hűvös lesz a hétvége időjárása

  A hétvégén ismét csapadékosra fordul az idő: ónos eső, eső, de havazás is lehet. Emellett lehűlés várható, a kezdetben még 10 Celsius-fok körüli maximumok után a hét végén néhol már csak 1 fokig melegszik a levegő – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtökön az MTI-hez eljuttatott országos, középtávú előrejelzéséből.

 • Klímatudatossággal az élhetőbb környezetért

  Klímatudatossággal az élhetőbb környezetért

  November 30-án a Vármegyeházán tartották azt a zárókonferenciát, amelynek keretében bemutatták a Tolna megyei klímastratégiát. E stratégiában meghatározták a klímastratégiát érintő azon döntéseket, amelyek Tolna megye elkövetkező éveit, évtizedeit definiálják a klímatudatosság jegyében.

 • Szeretetakcióval a rászorulókért

  Szeretetakcióval a rászorulókért

  Debrecen a béke szigete – a Debreceni Karitatív Testület III. Karácsonyi Szeretetakcióján foglalta így össze a karácsonyi segítségnyújtás, adományozás és szeretet lényegét Széles Diána alpolgármester.