EUR: 308,03 Ft
CHF: 281,66 Ft
2017. május 25., csütörtök
Orbán

Egyéb XXII.kerület

Legyen felhőtlen gyermekkora a gyerekeinknek!

Elindította Felhőtlen gyermekkor elnevezésű tavaszi figyelemfelhívó és adománygyűjtő kampányát a budafoki székhelyű Ökumenikus Segélyszervezet. A karitatív szervezet egész éves munkájában kiemelt szerepet kap a nehéz sorsú gyermekek támogatása, a következő időszak célja azonban még hangsúlyosabban az, hogy ráirányítsa a figyelmet a nélkülöző és bántalmazott gyermekek megsegítésére. Az idei kampány kiemelt témája a gyermekbántalmazás. Ehhez kapcsolódóan a MÖS és a Kutatópont országos reprezentatív kutatást mutatott be, amelynek eredményeit arra használják fel, hogy rávilágítsanak: a fizikai bántalmazás mellett az érzelmi bántalmazás, az elhanyagolás és a szeretet megvonása is veszélyezteti a gyermekek épségét. Az adománygyűjtéshez idén is a megszokott csatornákon lehet csatlakozni: az 1353-as adományvonalon a segélyszervezet a nélkülöző és bántalmazott gyermekekért végzett munkájára gyűjt június végéig, az idei 1%-os felajánlások összegét pedig a bántalmazott gyermekek ellátására fogja fordítani.

Kapcsolódó Cikkek

 • Tisztább lett a tér

  Tisztább lett a tér

  Olvasónk jelezte, a Szabadmájus téren tavaly nyártól idén tavaszig szemétkupacok rondították a környezetet. Megkeresésünkre az önkormányzat arról tájékoztatta lapunkat, tudnak a jelenségről, miszerint újra és újra oda hordják a hulladékot, ahol nap mint nap gyerekek játszanak.

 • Bombák földjén lakunk?

  Bombák földjén lakunk?

  Több száz házat kellett kiüríteni a kerületben, amikor a Csömöri út 101. számnál zajló építkezés közben találtak egy 50 kilogrammos, szovjet gyártmányú, FAB–50-es típusú rombolóbombát.

 • Akaba történelmet írt

  Akaba történelmet írt

  A hétéves Akaba múlt vasárnapi sikerével történelmet írt a Millenniumi Díj harmadszori megnyerésével a Kincsem Parkban.

 • Harmincadszor tekerték körbe Érdet

  Harmincadszor tekerték körbe Érdet

  A harmincadik Érd Körbe városkerülő kerékpáros túra rajtjára ismét megtelt a Főtér, hogy családias hangulatban körbekerékpározzák a várost a megszokott 10, 30 és 60 kilométeres távokon.