EUR: 310,80 Ft
CHF: 259,52 Ft
2018. április 23., hétfő
Béla

Egyéb XXII.kerület

Legyen felhőtlen gyermekkora a gyerekeinknek!

Elindította Felhőtlen gyermekkor elnevezésű tavaszi figyelemfelhívó és adománygyűjtő kampányát a budafoki székhelyű Ökumenikus Segélyszervezet. A karitatív szervezet egész éves munkájában kiemelt szerepet kap a nehéz sorsú gyermekek támogatása, a következő időszak célja azonban még hangsúlyosabban az, hogy ráirányítsa a figyelmet a nélkülöző és bántalmazott gyermekek megsegítésére. Az idei kampány kiemelt témája a gyermekbántalmazás. Ehhez kapcsolódóan a MÖS és a Kutatópont országos reprezentatív kutatást mutatott be, amelynek eredményeit arra használják fel, hogy rávilágítsanak: a fizikai bántalmazás mellett az érzelmi bántalmazás, az elhanyagolás és a szeretet megvonása is veszélyezteti a gyermekek épségét. Az adománygyűjtéshez idén is a megszokott csatornákon lehet csatlakozni: az 1353-as adományvonalon a segélyszervezet a nélkülöző és bántalmazott gyermekekért végzett munkájára gyűjt június végéig, az idei 1%-os felajánlások összegét pedig a bántalmazott gyermekek ellátására fogja fordítani.

Kapcsolódó Cikkek

 • Négy embert megöltek egy étteremben

  Négy embert megöltek egy étteremben

  Négy embert megölt, további hármat pedig megsebesített egy lövöldöző férfi vasárnapra virradó éjjel az egyesült államokbeli Nashville közelében egy Waffle House étteremben.

 • Egy sorozatról neveztek el egy planktont

  Egy sorozatról neveztek el egy planktont

  Először nevezetek el fajt egy tévéműsorról: a BBC A kék bolygó című sorozatáról kapta a nevét az óceán “lüktető szíveként” is emlegetett planktonok egyik faja.

 • Mentősökre támadt egy férfi Miskolcon

  Mentősökre támadt egy férfi Miskolcon

  Mentősre támadt egy 26 éves férfi Miskolcon, közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette és súlyos testi sértés miatt emelt vádat ellene a Miskolci Járási és Nyomozó Ügyészség – közölte a vádhatóság az MTI-vel kedden.