2018. január 20., szombat
Fábián, Sebestyén

Egyéb XXII.kerület

Legyen felhőtlen gyermekkora a gyerekeinknek!

Elindította Felhőtlen gyermekkor elnevezésű tavaszi figyelemfelhívó és adománygyűjtő kampányát a budafoki székhelyű Ökumenikus Segélyszervezet. A karitatív szervezet egész éves munkájában kiemelt szerepet kap a nehéz sorsú gyermekek támogatása, a következő időszak célja azonban még hangsúlyosabban az, hogy ráirányítsa a figyelmet a nélkülöző és bántalmazott gyermekek megsegítésére. Az idei kampány kiemelt témája a gyermekbántalmazás. Ehhez kapcsolódóan a MÖS és a Kutatópont országos reprezentatív kutatást mutatott be, amelynek eredményeit arra használják fel, hogy rávilágítsanak: a fizikai bántalmazás mellett az érzelmi bántalmazás, az elhanyagolás és a szeretet megvonása is veszélyezteti a gyermekek épségét. Az adománygyűjtéshez idén is a megszokott csatornákon lehet csatlakozni: az 1353-as adományvonalon a segélyszervezet a nélkülöző és bántalmazott gyermekekért végzett munkájára gyűjt június végéig, az idei 1%-os felajánlások összegét pedig a bántalmazott gyermekek ellátására fogja fordítani.

Kapcsolódó Cikkek

 • Czippán Anett: A szoptatás őrületesen fáj

  Czippán Anett: A szoptatás őrületesen fáj

  Meglepő fotót osztott meg követőivel Czippán Anett. A műsorvezető tavaly novemberben adott életet második gyermekének, Somának és szerette volna megmutatni, hogy a szoptatás mennyire fájdalmas tud lenni.

 • A közösség ünnepe

  A közösség ünnepe

  Hetedik alkalommal rendezték meg a város bálját, amelynek bevételét ezúttal a kanizsai gyermekotthon javára fordítják: az intézményben sószobát és sportpályát akarnak kialakítani.

 • Rotary-bál a jótékonykodás jegyében

  Rotary-bál a jótékonykodás jegyében

  A korábbi hagyományokhoz híven idén is megrendezik a Jótékonysági Rotary-bált. Mivel a célok közösek, a Sopronban működő két Rotary klub együtt szervezi a rangos eseményt a Liszt Központban január 20-án.

 • A zöld SZTK felújítása miatt lezárták a parkolót

  A zöld SZTK felújítása miatt lezárták a parkolót

  Megkezdődtek  a korábbi II. számú rendelőintézet (“Zöld SZTK”) átalakítási- felújítási munkálatai. Ahogy arról már beszámoltunk, a Fejér Megyei Kormányhivatal költözik majd a jelenleg használaton kívüli épületbe.