EUR: 307,82 Ft
CHF: 287,03 Ft
2017. január 16., hétfő
Gusztáv

Sport

Lesz magyar hegyikerékpáros az olimpián!

Mountain bike verseny a kőbánya alatt található pincerendszerben
MTB, kerékpár, bringa
( Fotó_ Sáfár Tibor)

Hegyikerékpárban is lesz magyar induló az augusztusi riói nyári játékokon.

Parti András – aki már a pekingi és a londoni olimpián is részt vett – pénteken a Facebook-oldalán tudatta, hogy ott lesz Rióban.

“Megvan! Ott leszek Rióban! Köszönöm mindenkinek, aki bármit is hozzá tett ehhez! Legfőképp Juhász Zsoltinak és Vigh Zolinak, hiszen az ő pontjaik nélkül ez nem jöhetett volna létre! Őket is képviselnem kell majd Rióban!” – írta.

Az olimpiai kvalifikációs ranglista szerdán zárult, ebbe az egyes országok három legjobb kerékpárosának elmúlt két évi eredményei számítottak bele. A nemzetközi szövetség (UCI) kvalifikációs listáján Magyarország a férfiaknál szerepel egy fővel, míg a nőknél nem lesz magyar induló.

Parti – a szövetség tájékoztatása szerint – a hétvégi utolsó verseny eredményétől függetlenül már megnyerte a hazai válogatót.

A riói játékokon férfi és női terepversenyt rendeznek, 50, illetve 30 részvevővel.

Kapcsolódó Cikkek

 • Hivatalos! Massa visszatér

  Hivatalos! Massa visszatér

  Az eddig Williamsszel versenyző Valtteri Bottas lesz a Forma-1-es világbajnok Mercedes csapatnál Lewis Hamilton pilótatársa, míg az ő helyére a korábban visszavonult Felipe Massa tér vissza a Williamshez.

 • Két verség után Chile ellen javíthatunk

  Két verség után Chile ellen javíthatunk

  Rosszul kezdődött a férfi kézilabda vb a magyar válogatottnak, a németek és a horvátok elleni vereség – 27-23, illetve 31-28 – után azonban Chile legyőzése nem okozhat különösebb gondot.

  Gdansk, 2016.

 • Semmi sem épül csak az olimpia miatt

  Semmi sem épül csak az olimpia miatt

  A kormány által tavaly decemberben elfogadott Kemény Ferenc Sportlétesítmény-fejlesztési Program megvalósulásával a 2024-es olimpiától függetlenül is megépülnek azok a sportlétesítmények, amelyekben a nyári játékok versenyeit is tartanák.