EUR: 304,65 Ft
CHF: 273,01 Ft
2017. július 27., csütörtök
Olga, Liliána

Egyéb XV.kerület

Lesz Turay Ida és Bolla Árpád köz

Turay Ida_ fortepan_52408

Turay Ida büszke volt palotai gyökereire

Utcanevekről döntött a Fővárosi Közgyűlés. Kerületünkben Bolla Árpád esperesről, a Rákospalotai Evangélikus Gyülekezet lelkészéről, valamint a Rákospalotán született Turay Ida színésznőről, érdemes művészről neveznek el egy-egy névtelen közterületet. A Régi Fóti útról a volt zsinagóga után nyíló kis köz veszi fel Turay Ida nevét. A vele párhuzamos, evangélikus nagytemplom melletti közterületet lesz a Bolla Árpád köz.XV. ker térkép részlet-google map

Kapcsolódó Cikkek

 • Éljenek a csepeliek!

  Éljenek a csepeliek!

  Együtt bulizott a család minden tagja Csepel Napján az Edda Művek koncertjén. A fiatalok az első sorban csápoltak a Szent Imre téren, a legkisebbeket pedig a nyakukba vették a szülők, hogy jobban lássanak.

 • „Tizennégy karátos est” Olt Tamással

  „Tizennégy karátos est” Olt Tamással

  A Nemzeti Színház művészei közül az előző évadban ő szerepelt a legtöbb előadásban, teátrumunkban nemrég rendezte a nagysikerű Ájlávjút, láthattuk a nézőcsúcsot döntő Kincsem című filmben, ráadásként néhány napon belül apukaként debütál Olt Tamás, aki a VIDOR Fesztiválon és az új évadban rendezőként is színre lép.

 • Több mint egymilliárd forint kutatásokra

  Több mint egymilliárd forint kutatásokra

  A Debreceni Egyetem 41 kutatója és posztdoktora nyert összesen több mint egymilliárd forintot meghaladó támogatást a Nemzeti Kutatási Fejlesztési és Innovációs (NKFI) Hivatal felfedező kutatásokat ösztönző programjaiban.