EUR: 307,92 Ft
CHF: 266,00 Ft
2017. október 19., csütörtök
Nándor

Egyéb IV.kerület

Lift is lesz az Újpest-Központ megállóban

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Az állomásokat és a felszíni épületeket is felújítják

Támogatta a 3-as metrófelújítás támogatási szerződésének megkötését a Fővárosi Közgyűlés. A testület 28 igen szavazattal, egy tartózkodás mellett fogadta el a szerződést. A projekt összköltsége mintegy 139,5 milliárd forint.

Az elfogadott előterjesztés szerint a 3-as metróvonal felújítási munkálatai szinte egy időben, novemberben kezdődhetnek meg az északi, a Lehel tér és az Újpest-Központ állomás közötti, valamint a déli, a Kőbánya-Kispest és Nagyvárad tér közötti szakaszon − adta hírül az MTI.

A munkálatok alatt az utasokat pótlóbuszokkal szállítják. A kivitelezés optimális esetben novemberben kezdhető meg, a metróvonal forgalomba helyezésének határideje 2019. június vége, a korszerűsítési munkák kivitelezésének teljes befejezése 2019. szeptember 30.

Az állomásokat és a felszíni épületeket is felújítják. Felvonókat telepítenek az Újpest-Központ, a Gyöngyösi utca, a Forgách utca, a Lehel tér, a Nyugati pályaudvar, a Deák Ferenc tér, a Corvin negyed, a Nagyvárad tér, a Népliget és a Határ út állomáson. Új mozgólépcsőt építenek az Újpest-Városkapu, a Gyöngyösi utca, a Dózsa György út, a Lehel tér, a Nagyvárad tér, valamint az Ecseri út állomásokon. Az állomások akadálymentesítését is tervezik, ahol nem lesz lift, ott más megoldást próbálnak majd találni, akár mozgólépcső kialakításával.

Kapcsolódó Cikkek

 • Ötszáz gyerek, ötszáz méter

  Ötszáz gyerek, ötszáz méter

  Városunk is csatlakozott azon kezdeményezéshez, amely a reformáció 500. évfordulója alkalmából októberben a Kárpát-medencei településekre futva viszi el Luther Márton 95 tételét.

 • A magyar Chagall

  A magyar Chagall

  Kádár Béla, a magyar Chagall kiállítása nyílt meg Kőhíd címmel vasárnap Székesfehérváron a Deák Gyűjteményben, a Városi Képtárban.

 • Divat a múzeumban

  Divat a múzeumban

  Az Iparművészeti Múzeumban rendeztek október 15-én divatbemutatót, azonban ez korántsem jelentette azt, hogy a divat muzeális darabjai vonultak volna fel a nézők előtt.